Μ. Αλέξανδρος - Ηράκλειας (Ιστορία)


Η χρονολογία ίδρυσης του "Μέγα Αλέξανδρου" σύμφωνα με τα γραπτά και προφορικά στοιχεία που έχουμε από τους παλαιότερους, το 1928, βρίσκει την Ηράκλεια ακόμη στις "παράγκες", όπου ζούσαν οι πρόγονοι μας μετά την επιστροφή από την ομηρία των Βουλγάρων, το 1918.
Επομένως είναι το λιγότερο γενναία για να χαρακτηρίσουμε την πρωτοβουλία των Ηρακλειωτών, εν μέσω κακουχιών και στερήσεων, να ασχοληθούν πέραν του αγώνα για επιβίωση και με αγώνες που είχαν σχέση με το αθλητισμό και τον πολιτισμό, ιδρύοντας συλλόγους και ενισχύοντας έτσι το αίσθημα για κοινή δράση και συμμετοχή, που τόσο πολύ ανάγκη το είχαν οι καιροί εκείνοι.
Καταρχήν ιδρύεται ο "ΟΡΦΕΑΣ" σαν

μουσικός και γυμναστικός σύλλογος και συνέχεια αυτού υπήρξε ο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ο οποίος και αποτέλεσε το πρώτο κύτταρο από το οποίο αναπτύχθηκε ο αθλητικός οργανισμός του τόπου.
Ακολούθησαν πόλεμοι, κατοχή, καταστροφές με συνέπεια να χαθούν έγγραφα και καταστατικά, ενώ παράλληλα άρχισαν να εμφανίζονται ποδοσφαιρικές ομάδες στις γειτονιές της Ηράκλειας, όπως "ΗΡΑΚΛΗΣ", "ΔΥΝΑΜΟ" και άλλες, οι οποίες διατήρησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το ποδόσφαιρο, αλλά συγχρόνως υπήρξαν και αφορμή για φανατισμούς και συγκρούσεις.
Φαίνεται ότι ήταν η κατάλληλη εποχή για συνένωση όλων των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας και πράγματι με πρωτοβουλία του Θωμά Γούσιου, έγινε το νέο καταστατικό του "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ", το οποίο κατάθεσαν τότε ιδιοχείρως στο Πρωτοδικείο Σερρών ο Ηλίας Σαμαράς και ο Παναγιώτης Γούσιος.
Με το πέρασμα του χρόνου η ομάδα αυτή ανέπτυξε αξιόλογη δράση και γρήγορα η πορεία της οδήγησε τη φήμη της και έξω από τα όρια του Νομού.
Ο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" υπήρξε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών στοιχείων. Διοικητικοί παράγοντες που δούλεψαν με πάθος και όρεξη - πολλοί από αυτούς "έφυγαν" πλέον, αλλά δεν ξεχάστηκαν - ποδοσφαιριστές που ίδρωσαν και μάτωσαν για την φανέλα του "ΜΕΓΑ", φίλαθλοι και οπαδοί που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες συμπαραστέκονταν και βοήθησαν την ομάδα στα εντός και εκτός παιχνίδια.
Η πορεία της ομάδας, υπήρξε πορεία αναγνώρισης και δόξας. Έπαιξε σε όλες τις κατηγορίες ποδοσφαίρου πλην της Α' Εθνικής. Ξεκίνησε από τα τοπικά πρωταθλήματα, πήρε μέρος σε Πρωταθλήματα Γ' και Β' Εθνικής, πήρε πρωταθλήματα και κύπελλα, γέννησε χαρές και λύπες, πήγε και πάνω και κάτω, όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις ομάδες που έχουν σαν κύριο στόχο το "ευ αγωνίζεσθαι".
Ο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" υπήρξε - και είναι ακόμη - το κέντρο του ενδιαφέροντος των ποδοσφαιρόφιλων της Ηράκλειας και της περιοχής της.


Μέσα από την οργάνωση, την πειθαρχεία και τη σταθερή πορεία αυτής της ομάδας, αναδείχτηκαν ποδοσφαιρικά ταλέντα που δόξασαν την ομάδα και που πολλά από αυτά εξελίχθηκαν και πιο πέρα.

Ο "ΜΕΓΑΣ" έδωσε πολλούς καλούς παίκτες σε μεγάλες ομάδες, όπως σε Π.Α.Ο.Κ., Ηρακλή Θεσ/νίκης, Πανσερραϊκό, Δόξα Δράμας, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Απόλλωνα Αθηνών κ.τ.λ., όπως και ποδοσφαιριστή σε Εθνική ομάδα.


Παράλληλα αξιοποίησε αρκετά ταλέντα της περιοχής, δίνοντας ευκαιρίες και λειτουργώντας σε συνθήκες προετοιμασίας και άθλησης που πάντα ήταν από τις ιδανικότερες. Και εν πάση περιπτώσει υπήρξε πάντα ένα σωματείο που μπορούσε να έχει ικανούς διοικητικούς παράγοντες, πλούσιο αθλητικό υλικό και πολυπληθής φιλάθλους που με κάθε τρόπο εντείναν κάθε προσπάθεια.
Ένα σωματείο που είναι από τους λίγους φορείς του τόπου μας, που έκαναν γνωστή την Ηράκλεια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Και ο "ΜΕΓΑΣ" του σήμερα; Ποιά είναι η ταυτότητα και οι στόχοι του;
Όπως είναι γνωστό, η ομάδα έχει μια 10ετή και πλέον σταθερή παρουσία στη Δ' Εθνική. Ο όποιος ψυχολογικός κορεσμός συσσωρεύτηκε με την πάροδο του χρόνου, φαίνεται ότι ξεπερνιέται.
Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Δ' Εθνικής τη χρονιά 2009-2010, η ομάδα θα αγωνίζεται για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο στη football league 2.Παράλληλα συνεχίζει για 2η χρονιά να εργάζεται σοβαρά και προς τον τομέα των Τμημάτων Υποδομής, που αποτελούν την φωλιά όπου εκκολάπτονται οι ποδοσφαιρικοί νεοσσοί. Ο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" με σωστή διαχείριση, επιλογή στόχων και μεθόδων, φιλοδοξεί να είναι - εκτός από μία ομάδα που δίνει αγώνες και κερδίζει ή χάνει - και ένα εργαστήρι όπου διαμορφώνονται οι ψυχές και οι χαρακτήρες των νέων.
Ούτως ή άλλως ο "ΜΕΓΑΣ" της Ηράκλειας είναι - και πρέπει να είναι - πάνω από πρόσωπα, καταστάσεις, πολιτικές και "κρίσεις" συνειδήσεων εντός και εκτός εισαγωγικών. Ο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" είναι ένα κομμάτι από το μεγάλο παραμύθι του τόπου μας και γι' αυτό ανήκει στην Ιστορία, από την οποία και μόνο κρίνονται καταστάσεις και άνθρωποι.
Ο "ΜΕΓΑΣ" ο οποιοσδήποτε "Μέγας" σ' όλη την Ελλάδα ας είναι ένας φάρος, ένα κίνητρο και μια δύναμη που μπορεί να αντιπαλέψει την κοινωνική αφασία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΠΗΓΗ:http://www.megasfc.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com