Η προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος


Διαβάστε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδας που θα πάνε στην προετοιμασία της ομάδας στην Αυστρία και τις απαντήσεις του Φερνάντο Σάντος 
Ο Φερνάντος Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παρέδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι, και στην οποία παραβρέθηκε το Sport24.gr με τον Παναγιώτη Χαραλάμπους, ανακοίνωσε τους 25 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στην προετοιμασία της ομάδας στην Αυστρία, ενόψει του EURO 2012.
Σε αυτή έχουμε κάποιες μικρές εκπλήξεις, με τον Φερναντο Σάντος να εξηγεί πως κριτήριο για την επιλογή του ήταν η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στην Εθνική όλο το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.
Η προεπιλογή του Πορτογάλου τεχνικού με 25 ποδοσφαιριστές, δυο εκ των οποίων θα "κοπούν" στο τέλος της προετοιμασίας:

"Σηφάκης, Χαλκιάς, Τζόρβας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου".
Έκπληξη είχαμε με τη συμμετοχή των Μήτρογλου, Κονέ και Φορτούνη. Ο Φερνάντος Σάντος ωστόσο δήλωσε πως ήθελε να φτιάξει μία ισορροπημένη λίστα, με νιάτα, εμπειρία και λύσεις σε όλες τις θέσεις.

"Λύσεις σε όλες τις θέσεις"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού, όπως μας τις μετέφερε οΠαναγιώτης Χαραλάμπους:
"Η αλήθεια είναι πως η θέση αυτή με προβλημάτισε πάρα πολύ. Είναι ειδική θέση συγκεκριμένη, ωστόσο ελήφθη με βάση τους τερματοφύλακες που ήταν περισσότερο καιρό μαζί μας, έχουν καλή χημεία με την ομάδα και έπαιξαν στα περισσότερα παιχνίδια", είπε για την επιλογή των τερματοφυλάκων.
Για τις επιλογές του, τόνισε: "Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή πως κάποιοι θα θεωρηθούν αδικημένοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους. Και εγώ νιώθω πολύ άσχημα είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνει κάθε προπονητής. Αλλά γι αυτό βρίσκομαι εδώ για να παίρνω δύσκολες αποφάσεις.
Αυτή τη στιγμή είναι βαρύ για αυτούς που έχουν μείνει απέξω. Από τους 25 που θα πάνε στην Αυστρία πιστεύουν και θα κάνουν τα πάντα για να δείξουν οτι αξίζουν να είναι στους 23. Αλλά και αυτή θα είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα να διαλέξω τους 23. Είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα. Πρέπει να δω σε τι φυσική κατάσταση θα είναι οι παίκτες, και μην ξεχνάμε πως κάποιοι παίζουν ακόμα πλέι οφ".
Για το ενδεχόμενη να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, είπε: "Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Η αποστολή δημιουργήθηκε με αυτό το σκεπτικό, να υπάρχει μια ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Δεν μπορούμε να πούμε από ποια γραμμή θα κοπεί κάποιος, ενώ θα μετρήσει το γεγονός πόσοι παίκτες μπορούν να καλύψουν παραπάνω από μία θέση".
Για τον Νίνη που τον έχει στους επιθετικούς και όχι στους μέσους, δήλωσε: "Τον υπολογίζω προς την επιθετική γραμμή. Είναι έτσι κι αλλιώς επιθετικογενής παίκτης. Είναι παίκτης που είναι δυνατός στο ένας εναντίον ενός, κάνει καλές κινήσεις στη γραμμή, μπορεί να παίξει αριστερά και δεξιά".

Απαντήσεις στους δημοσιογράφους

Στη συνέχεια ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων.
Για τα κριτήρια που επέλεξε τους ποδοσφαιριστές, τόνισε: "Τα κριτήρια διαφέρουν με αυτή τη λίστα και τις αποστολές στα παιχνίδια των προκριματικών. Είναι διαφορετική η τελική φάση. Θα έχουμε τους παίκτες στην διάθεσή μας περισσότερο από δύο βδομάδες.
Το διάστημα τις προετοιμασίας είναι αρκετός χρόνος, ακόμα και για τους παίκτες που δεν έχουν ρυθμό να τον βρουν".
Το βασικό στοιχείο που θέλει να έχει η τελική αποστολή: "Δεν θα είναι μόνο λόγω εμπειρίας. Στους αγώνες θα παίζουν πάντα οι παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες του αγώνα και στον συγκεκριμένο αντίπαλο.
Από την στιγμή που ξέρουμε τους αντιπάλους μας, ξέρουμε τα χαρακτηριστικά τους και από τώρα τους έχουμε αναλύσει. Ξέρω πάνω κάτω πως θα παίξουμε, ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσω, με λίγες αλλαγές". 
Αν υπάρχει πρόγραμμα για τους παίκτες που παίζουν πλει οφ: "Αυτό θα αναλυθεί με τους παίκτες και σε τι κατάσταση θα είναι αυτοί. Είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε νωρίτερα κάτι που δεν έγινε. Οπότε θα μιλήσουμε με κάθε παίκτη ξεχωριστά για το πως νιώθει".

"Ο κλήρος έπεσε στον Αθανασιάδη"

Για την προετοιμασία της Εθνική κι αν υπάρξει κάποιο ειδικό πρόγραμμα, είπε: "Κόψαμε κάποιες προπονήσεις (φυσικής κατάστασης) και αυτές που κράτησα είναι κυρίως στην τακτική. Οι προπονήσεις που είναι έτοιμες, έχουν σχεδιαστεί για να μην κουραστούν παραπάνω οι παίκτες αυτοί που παίζουν πλέι οφ".
Για το "κόψιμο" του Αθανασιάδη από την προεπιλογή, τόνισε: "Αυτή ήταν άλλη μια θέση που με προβλημάτισε πολύ. Ωστόσο αν δούμε την λίστα έχουμε πέντε παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή τη θέση και μου φάνηκε πως να έχω έξι παίκτες για μια μόνο θέση είναι υπερβολικό. Ο κλήρος έπεσε στον Αθανασιάδη να μείνει έξω. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του".
Για την επιλογή του Κώστα Χαλκιά, δήλωσε: "Είχαμε μια επικοινωνία με τον γιατρό του ΠΑΟΚ μας είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό και η αλλαγή που έγινε ήταν προληπτική. Μιλήσαμε και με τον ίδιο τον παίκτη και μας ενημέρωσε για την κατάστασή του".
Για τον πρώτο τερματοφύλακα που σκέφτηκε να πάρει: "Χαλκιάς"
Αν θα πει κάτι στους παίκτες που κόπηκαν: "Μίλησα γενικά είπα τους κυριότερους λόγους που πήρα τις αποφάσεις. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Τώρα να μιλήσω με τον καθένα ξεχωριστά να τους πω τι; Δε έχει κάποια λογική αυτό. Τους ευχαρίστησα για την προσφορά τους
Το έχω ξαναπεί, πως αν μπορούσαν να πάρω και αυτούς που έκοψα, τότε θα το έκανα".
Για την μη κλήση του Καρνέζη: "Ο Καρνέζης ήταν μαζί μας στο τελευταίο παιχνίδι. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι 100% έτοιμος να βρεθεί σε ένα Ευρωπαϊκό.
Αν συνεχίσει έτσι τότε μπορεί να έχει σοβαρή υποψηφιότητα για τα προκριματικά του Μουντιάλ".
Για τον Κωνσταντόπουλο, είπε: "Ισχύει το ίδιο και αυτός ένα παιχνίδι έπαιξε".
πηγη: www.sport24.g
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com