Τα 3 πιο ασυνήθιστα γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο

Δείτε μερικά από τα πιο παράξενα γήπεδα από όλο τον κόσμο, στις πιο απίθανες τοποθεσίες και με τα πιο απίθανα σχέδια!
Γήπεδα πλωτά, σε διάφορα σχέδια και χρώματα, οικολογικά, όπου και όπως κι αν είναι, αποτελούν χώρους όπου οι οπαδοί του βασιλιά των σπορ...
του ποδοσφαίρου, απολαμβάνουν αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων.
Δείτε μερικά από τα πιο παράξενα γήπεδα από όλο τον κόσμο, στις πιο απίθανες τοποθεσίες και με τα πιο απίθανα σχέδια!
Στάδιο World Games – Taiwan

Στην Ταϊβάν βρίσκεται το μεγαλύτερο γήπεδο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, το «World Games Stadium». Έχει γιγαντιαία ηλιακά πάνελ τα οποία εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο γήπεδο. Έχει μια στέγη 14.155 τ.μ. και εκμεταλλεύεται περίπου 1,4 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όταν το γήπεδο δεν χρησιμοποιείται, το 80% της γειτονιάς γύρω από αυτό, μπορεί επίσης να τροφοδοτείται μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το γήπεδο τις ημέρες που δε χρησιμοποιείται.
Πλωτό στάδιο Marina Bay – Σιγκαπούρη
Η πλωτή πλατφόρμα στο Marina Bay, είναι η μεγαλύτερη πλωτή σκηνή του κόσμου. Βρίσκεται στα νερά του ταμιευτήρα στη Marina Bay της Σιγκαπούρης και είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από χάλυβα. Έχει 120 μέτρα μήκος και 83 μέτρα πλάτος, το οποίο σημαίνει 5% μεγαλύτερη από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Εθνικό Στάδιο. Η πλατφόρμα μπορεί να αντέξει έως και 1.070 τόνους, που ισοδυναμεί με το συνολικό βάρος 9.000 ανθρώπων, 200 τόνων σκηνικών και τρία στρατιωτικά οχήματα 30 τόνων. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 30.000 άτομα.
Οικολογικό Στάδιο Janguito Malucelli – Βραζιλία
Το οικολογικό στάδιο Janguito Malucelli, βρίσκεται στην Curitiba και είναι το πρώτο οικολογικό γήπεδο στη Βραζιλία. Μπορεί να φιλοξενήσει 6.000 άτομα σε καθίσματα που είναι τοποθετημένα στον παρακείμενο λόφο, χωρίς τη χρήση σκυροδέματος. Οι σχεδιαστές του χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένο ξύλο για την κατασκευή του.
πηγη: http://himaira.blogspot.com   >>  pk-news
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com