Το προφίλ της Εθνικής Γαλλίας

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της Εθνικής Γαλλίας. Ποιος είναι ο στόχος της, ποια η καλύτερη και η χειρότερη θέση που έχει πάρει σε Euro, το αστέρι, ο προπονητής και το πρόγραμμά της.

Είναι η πρώτη διοργάνωση για την Γαλλία μετά τις καταστροφικές χρονιές του 2008 (Ευρωπαϊκό) και του 2010 (Μουντιάλ). Ο Λοράν Μπλαν προχώρησε στην ανανέωση της Εθνικής Γαλλίας, προκειμένου να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα επιπέδου "Les Blues".
Παρότι πέρασε με την ψυχή στο στόμα, από τα προκριματικά, το Ευρωπαϊκό στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας της δίνει τη δυνατότητα να παλέψει για κάτι καλό.
Σίγουρα η αποστολή της είναι αρκετά δύσκολη, καθώς θα βρει μπροστά της την Αγγλία, την Σουηδία και την Ουκρανία. Ένας αμφίρροπος όμιλος, που μόνο φαβορί δεν δείχνει να έχει. Για αυτό το λόγο η Γαλλία έχει την ευκαιρία να ξεκολλήσει από τους ομίλους και να έχει τουλάχιστον μια πρόκριση.
Από εκεί και πέρα, όλα είναι πιθανά... Πρόκειται για μια ομάδα που θα βασιστεί περισσότερο στην αμυντική της τακτική, παρά στην επίθεση. Άλλωστε τα 15 γκολ στα προκριματικά, δεν τις δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει σε ολική μεταμόρφωση, παρότι έχει ποδοσφαιριστές για να στηριχτεί στην επίθεση.
Δεν αποκλείεται πάντως, από αυτό τον όμιλο, να προκύψει η μια ομάδα έκπληξη που θα βρεθεί στον τελικό της 1ης Ιουλίου στο Κίεβο. Κρατήστε το...
Στόχος στην διοργάνωση: Να κάνει την έκπληξη για την κορυφή...

Πως προκρίθηκε

Ήταν στο τέταρτο γκρουπ των προκριματικών και αντίπαλοι της ήταν η Λευκορωσία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η Ρουμανία, η Αλβανία και το Λουξεμβούργο. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκε πολύ και στην ουσία πήρε την πρόκριση με το χρυσό γκολ του Νασρί επί της Βοσνίας.
Παρόλα αυτά, κατάφερε να βγει νικήτρια του ομίλου και να δείξει ότι μπορεί να καταφέρει κάτι καλό. Μεγαλύτερη νίκη εντός έδρας ήταν με την Αλβανία (3-0) και εκτός έδρας επί της Βοσνίας και του Λουξεμβούργου (2-0)
Καλύτερη θέση σε Euro: 1η θέση (1984 Γαλλία, 2000 Βέλγιο-Ολλανδία)

Το αστέρι

Η αλήθεια είναι ότι η συνολική της εικόνα, δεν "κολλάει" για τα δεδομένα και την αξία των ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Ριμπερί, Νασρί, Μπενζεμά, Μεξές, Λορίς... Παίκτες τεράστιας αξίας που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους.
Αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε το "αστέρι", αυτός είναι σίγουρα ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται από μια πολύ καλή χρονιά (για την ακρίβεια αναγεννήθηκε) με τον Μουρίνιο να του δίνει και πάλι την εκτόξευση στην καριέρα του.
Ο άσος των "Les Blues" με την απόδοση του θα αποτελέσει βαρόμετρο για την εικόνα της Γαλλίας και αν μπορεί να μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη.
Χειρότερη θέση σε Euro: Η 15η θέση (2008 Αυστρία-Ελβετία).

Ο προπονητής

Μετά την πορεία του με την Μπορντό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Λοράν Μπλαν, έγινε ο Νο1 υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Ραϊμόν Ντομενέκ. Ο πρώην άσος της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, πρωταθλητής Κόσμου και Ευρώπης με την φανέλα των τρικολόρ ανέλαβε τις τύχες της Εθνικής Γαλλίας.
Ο "Le President" (πρόεδρος) όπως είναι το παρατσούκλι του στα γαλλικά, μόλις ανέλαβε την Εθνική θέλησε να βάλει πίσω την τραγική πορεία στα γήπεδα της Αυστρίας-Ελβετίας και της Νοτίου Αφρικής και να ξεκινήσει την ανανέωση των τρικολόρ.
Δέχτηκε σκληρή κριτική για τις αποφάσεις του και τις επιλογές, αλλά η πρόκριση στο Euro 2012 (έστω και δύσκολα) τον δικαίωσε.
Οι τίτλοι της Γαλλίας
1 Παγκόσμιο Κύπελλο (1998 Γαλλία)
2 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1984 Γαλλία, 2000 Βέλγιο-Ολλανδία)
2 Confederations Cup (2001 Κορέα - Ιαπωνία, 2003 Γαλλία)
Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες (1984)
Το πρόγραμμα της Γαλλίας
Γαλλία - Αγγλία (11/06/2012 19:00, Ντόνετσκ)
Ουκρανία - Γαλλία (15/06/2012 19:00, Ντόνετσκ)
Σουηδία - Γαλλία (19/06/2012 21:45, Κίεβο)
Δείτε το πανόραμα της διοργάνωσης

Το ρόστερ της Γαλλίας

 Τερματοφύλακες
1. Ουγκό ΛορίςΛιόν25 (C)
16. Στιβ ΜανταντάΜαρσέιγ27
23. Σεντρίκ ΚαρασόΜπορντό30
 Αμυντικοί
2. Ματιέ ΝτεμπουσίΛιλ26
3. Πατρίς ΕβράΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ31
4. Αντίλ ΡαμίΒαλένθια26
5. Φιλίπ ΜεξέςΜίλαν30
13. Αντονί ΡεβεγιέρΛιόν32
21. Λοράν ΚοσιελνίΆρσεναλ26
22. Γκαέλ ΚλισίΜάντσεστερ Σίτι26
 Μέσοι
6. Γιοάν ΚαμπάγΝιούκαστλ26
7. Φρανκ ΡιμπερίΜπάγερν29
8. Ματιέ ΒαλμπουενάΜαρσέιγ25
11. Σαμίρ ΝασρίΜάντσεστερ Σίτι24
12. Μπλεζ ΜατουϊντίΠαρί Σεν-Ζερμέν25
14. Ζερεμί ΜενέζΠαρί Σεν-Ζερμέν25
15. Φλοράν ΜαλουντάΤσέλσι31
17. Γιαν Μ'ΒιλάΡεν21
18. Αλού ΝτιαράΜαρσέιγ30
19. Μαρβέν ΜαρτένΣοσό24
20. Ατέμ Μπεν ΑρφάΝιούκαστλ25
 Επιθετικοί
9. Ολιβιέ ΖιρούΜονπελιέ25
10. Καρίμ ΜπενζεμάΡεάλ Μαδρίτης24
 Προπονητής
 Λοράν ΜπλανΓαλλία46


πηγη: http://www.sport24.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com