Πορτογαλία- Ισπανία (Προϊστορία)


Η «μάχη» της Ιβηρικής δείχνει Ισπανία!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 35 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Ισπανία και Πορτογαλία με την προϊστορία να είναι συντριπτικά υπέρ των «φούριας ρόχας». Οι Ισπανοί μετρούν 17 νίκες έναντι μόλις 6 των Πορτογάλων, ενώ 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Βέβαια τα 30 εξ αυτών είναι φιλικά και μόνο σε 5 περιπτώσεις οι δυο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η αρχή έγινε στις 11 Μαρτίου του 1934 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ισπανία να επικρατεί με το εκκωφαντικό 9-0 των Πορτογάλων! Η συνέχεια ήρθε στις 18 του ίδιου μήνα κι έτους για την ίδια διοργάνωση με τους Ισπανούς να επικρατούν κι εκτός έδρας, αυτή τη φορά με 2-1.
Η επόμενη φορά που υπήρξε «εμφύλιος» στην Ιβηρική ήταν το 1984 και στο πλαίσιο του Β' Ομίλου του Euro, όταν οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 με την Ισπανία να φτάνει μέχρι και τον τελικό και να ηττάται από την διοργανώτρια Γαλλία.
Η μία και μοναδική νίκη της «σελεσάο» της Ευρώπης επί των «φούριας ρόχας» ήρθε στο πλαίσιο του Euro 2004, όταν η διοργανώτρια Πορτογαλία έφτασε μέχρι και τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ελλάδα. Οι γηπεδούχοι είχαν νικήσει με 1-0 με γκολ του Νούνο Γκόμεζ στο 59'.
Η τελευταία επίσημη αναμέτρηση των δυο ομάδων, χρονολογείται στις 29 Ιουνίου του 2010 και στο πλαίσιο του Mundial της Νοτίου Αφρικής όπου οι Ισπανοί νίκησαν με 1-0 στην φάση των «16» με γκολ του Βίγια στο 63' κι έφτασαν μετά ως την κατάκτηση του τροπαίου.
Η επόμενη μάχη μεταξύ των δυο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιουνίου στην «Ντόνμπας Αρίνα» με έπαθλο μια θέση στον τελικό του Euro 2012...
πηγη: http://www.sentragoal.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com