ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 0-4 (11/11/2012)


Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ διατήρησε το σχήμα με το οποίο παρατάσσει πάντα τον Ολυμπιακό, αλλά έκανε αλλαγές στα πρόσωπα. Ο Κάρολ έμεινε κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ήταν ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέβας και στο κέντρο οι Σιόβας και Παπάζογλου. Φέισα και Γκρέκο ήταν μπροστά από την άμυνα, στον άξονα. Μπροστά τους, σε ρόλο επιτελικού ήταν ο Μασάντο. Στα άκρα από δεξιά έβγαινε ο Φουστέρ, από αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Οι δύο εξτρέμ άλλαζαν διαρκώς πτέρυγες.
Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο Ολυμπιακός θέλησε να μην αφήσει την ΑΕΚ να κοντρολάρει το ματς, κάτι το οποίο προσπάθησε λόγω έδρας. Στο 6’ ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Τοροσίδης που πήρε την κεφαλιά, αστόχησε για λίγο. Μέχρι το 15’ το ματς κύλησε δίχως κάποια φάση και με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματά τους στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ήθελε να πάρει την υπεροχή στον αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν της το επέτρεπε.
Στο 22’ ο Μασάντο πέρασε την μπάλα στον Τοροσίδη δεξιά. Εκείνος με τη μία τη γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Μήτρογλου έκανε την κίνηση. Ο Γιάγκο τον μάρκαρε αντικανονικά από πίσω, τραβώντας τον από τη φανέλα και ρίχνοντάς τον στο έδαφος πριν εκείνος προλάβει να φτάσει στην μπάλα. Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον αμυντικό της ΑΕΚ. Ο Τζαμέλ Αμπντούν ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και ευστοχώντας, απέναντι στον Κωνστνατόπουλο, άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 23’.
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 35’ ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς και η ΑΕΚ προσπαθούσε, αν και με παίκτη λιγότερο, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην εστία του Κάρολ. Το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο, όμως και ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε. Στο 37’, μάλιστα, από γύρισμα του Αμπντούν από αριστερά, ο Μήτρογλου κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία καλή φάση για τον Ολυμπιακό στο 44’. Ο Χολέβας έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, Κωνσταντόπουλος απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο και ο Αμπντούν προσπάθησε ανεπιτυχώς να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι. Η μπάλα στρώθηκε στον Φουστέρ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά αυτό ήταν αδύναμο και ο Φέτσης έδιωξε την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή. Το γκολ του Αμπντούν χώριζε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες απαράλλαχτες ως προς το πώς ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο. Η ΑΕΚ θέλησε να μπει δυνατά και να αναζητήσει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Ολυμπιακός δεν της το επέτρεπε. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλσε δίχως κάποια αξιόλογη φάση. Στο 57’ όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο ματς. Ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, με πλάτη προς την εστία. Ελίχθηκε, έφερε την μπάλα στο αριστερό και σούταρε με δύναμη, νικώντας τον Κωνσταντόπουλο, από αρκετή απόσταση, και «γράφοντας» το 2-0 για τον Ολυμπιακό.
Στο 65’ Αριέλ Ιμπαγάσα πέρασε στο ματς, αφήνοντας πίσω του την απουσία του από την ενεργό δράση, λόγω τραυματισμού και εκτός αγώνα πέρασε ο Μασάντο. Ο «Κάνιο» πήγε στον άξονα, μπροστά από τους Φέισα και Γκρέκο. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο, αφού η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κάρολ και ο Ολυμπιακός έκανε κατανομή δυνάμεων, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Αραμπατζής (είχε πάρει τη θέση του Κωνσταντόπουλου στο 65’, έκανε καίρια επέμβαση στο σουτ του Αμπντούν στο 80’, κρατώντας το σκορ στο 2-0 και μην επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει τρίτο γκολ σε εκείνη η φάση, μέσα στο ΟΑΚΑ. Η ανωτερότητα της ομάδας μας ήταν σαφής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν αμφισβητήθηκε από το παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε, αλλά δεν είχε την ποιότητα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν σταμάτησαν εκεί και με τον Φουστέρ στο 85΄ έκαναν το 3-0. Ο Αμπντούν έκανε την ενέργεια από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου βγαίνοντας στην αντεπίθεση και πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Η ομάδα μας έφτασε τους 28 βαθμούς και παραμένει στην πρώτη θέση.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (65’ Αραμπατζής), Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης (66’ Φούντας), Κατίδης, Γκερέιρο (30’ Μπουγαΐδης), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέβας (86΄ Μοδέστο), Σιόβας, Παπάζογλου, Φέισα, Γκρέκο (78’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου.
ΓΗΠΕΔΟ: Ολυμπιακό Στάδιο
ΣΚΟΡΕΡ: - / 23’ Αμπντούν (πέν.), 57’ και 88΄ Μήτρογλου, 85΄ Φουστέρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αν. Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)
1ος ΒΟΗΘΟΣ: Δημ. Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)
2ος ΒΟΗΘΟΣ: Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Κύζας (Δράμας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 77’ Βλάχος / 45’+ Χολέβας, 73’ Γκρέκο, 90+ Αμπντούν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 22’ Γιάγκο / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -
Πηγή: http://www.olympiacos.org
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com