Ολυμπιακός - Ρεάλ 100-88 "Ο Βασιλιάς παραμένει στο θρόνο του"

Ο απίστευτος Ολυμπιακός κατάπιε και τη Ρεάλ Μαδρίτης (100-88) γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ελληνική ομάδα (και τρίτη στην ιστορία των φάιναλ φορ) που κατακτά δεύτερη σερί Ευρωλίγκα. Ο δε Γιώργος Μπαρτζώκας, αρχιτέκτονας του "ερυθρόλευκου" θριάμβου, έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Έτσι κρίθηκε
Ο Ολυμπιακός του πρώτου δεκαλέπτου δεν είχε καμία τύχη στον τελικό. Όχι γιατί η Ρεάλ έπαιξε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, αλλά διότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν ανταποκρίθηκαν στο ελάχιστο στο
αμυντικό πλάνο. Απέναντι στη φούρια των Μαδριλένων αντιπαρέταξαν νωθρότητα, η προσωπική άμυνα στην περιφέρεια ήταν αναποτελεσματική και η μπάλα κατέληγε χωρίς πίεση στο καλάθι τους, με αποτέλεσμα το 5-13, το 7-20 και το 10-27.

Ο Ολυμπιακός του δευτέρου δεκαλέπτου βέβαια ήταν μια άλλη ομάδα και αυτό του έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψει. Το δίδυμο των Άντιτς - Χάινς έφερε τη σκληράδα που είχε ανάγκη η ελληνική ομάδα, ο Σλούκας με τον Κατσίβελη δούλεψαν για τον Σπανούλη και ο Περπέρογλου έβαλε τα ελεύθερα σουτ. Από το off balance τρίποντο του Άντιτς στην εκπνοή επίθεσης μέχρι τη βολή του Πρίντεζη στο 18:25 ο Ολυμπιακός είχε πετύχει ό,τι δεν είχε καταφέρει στο προηγούμενο διάστημα. Εκτός του ότι κάλυψε διαφορά 14 πόντων (34-37) κατόρθωσε να βγάλει από τις ράγες τη Ρεάλ να την οδηγήσει σε λάθη και να επιβάλει αυτός το ελεγχόμενα γρήγορο τέμπο που τον βόλευε σαφέστα.
Έχοντας επιστρέψει ολοκληρωτικά ήταν πολύ πιο εύκολο να στριμώξει τη Ρεάλ στα σχοινιά. Τα μεγάλα, διαδεχόμενα, τρίποντα του Σπανούλη (οι πρώτοι πόντοι του στο παιχνίδι) έκαναν τη δουλειά και οι "ερυθρόλευκοι" προσπέρασαν 45-43, βάζοντας τη Ρεάλ σε θέση προβληματισμού. Αυτή έπρεπε να βρει απαντήσεις στα όσα ερωτήματα της είχαν βάλει ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του. Αυτή ήταν πια το αουτσάιντερ. Το 52-46 αποδείχθηκε εύθραστο, αφού γρήγορα η "βασίλισσα" μάζεψε τη διαφορά και προσπέρασε 55-56 (τρίποντο Ρούντι), αλλά έκτοτε το παιχνίδι είχε έναν και μόνο πρωταγωνιστή.
Τον Ολυμπιακό! Δεν είχε διάθεση να... δωρίσει το στέμμα του, αλλά ούτε καν άφησε τη Ρεάλ να το διεκδικήσει. Η τρομαγμένη Ρεάλ ήταν αδύνατο ν' αντιδράσει. Το 61-61 του 30' έγινε 70-62 από ακόμη ένα τρίποντο του Σπανούλη, ο Περπέρογλου απάντησε σε αυτό του Κάρολ και στα τελευταία έξι λεπτά γράφηκε άλλη μια ερυθρόλευκη ραψωδία. Διασπάστηκε τέλεια κάθε προσπάθεια των Μαδριλένων να πιέσουν στα 3/4 του γηπέδου, ο Σερμαντίνι πέτυχε γκολ - φάουλ (78-70), ο Παπανικολάου κάρφωσε στον αιφνιδιασμό (85-71) και ο Σπανούλης με το τρίποντο από τα 9 μέτρα έβαλε την τελευταία πινελιά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι εδώ! Με κατοστάρα παρακαλώ!!!
Αστέρι
Ο Σλούκας, ο Περπέρογλου, ο Χάινς και ο Άντιτς έκαναν την ανατροπή, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο... Killer Bill της Ρεάλ. Με 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, τρίποντα από τη... γειτονιά του στη Λάρισα, διάβασμα των καταστάσεων και καθαρό μυαλό ήταν ο ηγέτης που κάθε προπονητής ονειρεύεται να έχει στο ρόστερ του.
Απογοήτευση
Ο Ρούντι Φερνάντεθ θα πρέπει να μάθει να χάνει. Σπουδαίος παίκτης, αλλά αδύναμος χαρακτήρας. Ξέφυγε όταν κατάλαβε ότι η ήττα πλησιάζει και επιβεβαίωσε γιατί έχει περισσότερους... εχθρούς από φίλους.
Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει ανατρέψει κάθε λογική. Όταν το κάνεις και το ξανακάνεις σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο. Καθόλου τυχαίο γι' αυτόν τον Ολυμπιακό της τελευταίας 2ετίας. Δεν χάνει ακόμη κι αν είναι πίσω 10, 15, 20 πόντους. Δεν εγκαταλείπει, πολεμάει, σηκώνεται και επιτίθεται. Παίζοντας μπάσκετ, πετυχαίνοντας 100 πόντους σε τελικό. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν η Ρεάλ το θύμα του. Πέρυσι η ΤΣΣΚΑ. Του χρόνου ποια παίρνει σειρά;
Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88
Ολυμπιακός: Χάινς 12(5ρ, 3ασ), Λο 20(1), Άντιτς 10(1τρ, 6ρ), Σπανούλης 22(5/9τρ, 4ασ), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης
Ρεάλ: Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 21(3/6τρ), Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7(1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5(1), Γιουγ 14(4/8τρ, 4ασ), Σλότερ 9
Πηγή: http://www.contra.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com