Με νίκη η Κ-20 στο παγκόσμιο (Ελλάδος

Καλύτερα δεν γινόταν! Η πρεμιέρα της εθνικής ομάδας Κ-20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, που διεξάγεται στην Τουρκία, ήταν ιδανική. Τα παιδιά του Κώστα Τσάνα νίκησαν 2-1 το Μεξικό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης και έκαναν ποδαρικό με το δεξί, ανοίγοντας διάπλατα εξαρχής το δρόμο για τους «16» της διοργάνωσης.
Στην παρθενική της παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και απέναντι σε μια πολύπειρη
ομάδα (13η συμμετοχή) η οποία έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου, η Ελλάδα πήρε μια σπουδαία νίκη, παίζοντας πολύ καλά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όταν απέβαλλε το άγχος και έδειξε τις αρετές της.

Ο Μπουχαλάκης στο 16' έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα και παρά την ισοφάριση του Εσπερικουέτα στο 40', ήρθε το εξαιρετικό γκολ του Κολοβού στο 88' για να δώσει στη «γαλανόλευκη» τη μεγάλη νίκη στο «Kamil Ocak Stadim» του Γκαζιαντέπ.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Παραγουάη και Μάλι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 και έτσι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου με 3 βαθμούς. Το Μάλι προηγήθηκε με τον Νιανέ στο 3' για να ισοφαρίσουν οι Λατινοαμερικάνοι με τον Ρόχας στο 7'. Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα την Τρίτη (25/6) στις 21:00 με αντίπαλο το Μάλι και πάλι στο Γκαζιαντέπ.
Με Μπουχαλάκη «ελεύθερο»
Το 4-2-3-1 του Κώστα Τσάνα για την εθνική είχε τον Καπίνο στην εστία, με τους Κωνσταντινίδη, Σταφυλίδη, Μπουγαϊδη και Τριανταφυλλόπουλο στην άμυνα. Μπάλλας και Κουρμπέλης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Γιαννιώτα και Κολοβό στα άκρα και τον Μπουχαλάκη πίσω από τον Διαμαντάκο.
Από την άλλη πλευρά, το Μεξικό παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Σάντσες ήταν τερματοφύλακας, με τους Ερνάντες, Αμπέγια, Μαρίν και Μπρισένιο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Τρεβίνο, Εσπερικουέτα και Κορόνα ήταν στο κέντρο, με τους Λούνα, Εσκομπόσα και Μπουένο στην επίθεση.
Διστακτική αρχή, γρήγορο γκολ
Με τη διστακτικότητα και το λογικό άγχος της πρωτάρας, αλλά και με την επίγνωση της δυναμικότητας του αντιπάλου, η εθνική μπήκε επιφυλακτικά στο ματς. Οι Μεξικανοί είχαν την κατοχή μπάλας (63%-37% στο πρώτο 45λεπτο) και ήταν αυτοί που απείλησαν αρχικά με δύο σουτ του Κορόνα (8', 9') πριν χάσουν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 14' αλλά πρώτα ο Καπίνο απέκρουσε ένα σουτ και μετά ο Κωνσταντινίδης, πάνω στη γραμμή, έδιωξε την κεφαλιά του Μπουένο.
Ωστόσο η Ελλάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 16' με κοντινό πλασέ του Μπουχαλάκη μετά από ωραία σέντρα του Διαμαντάκου. Αυτή ήταν και η μοναδική τελική της εθνικής στο πρώτο ημίχρονο, έναντι 9 των αντιπάλων της (οι έξι στην εστία)! Στη συνέχεια οι Μεξικανοί συνέχισαν την προσπάθεια για γκολ, είχαν ένα καλό σουτ με τον Κορόνα στο 31' (μπλόκαρε ο Καπίνο) και έφτασαν στην ισοφάριση με ωραία μακρινή εκτέλεση φάουλ του Εσπερικουέτα (φέρει ευθύνη ο Καπίνο).
Απειλητική και… δικαιωμένη!
Η Ελλάδα μπήκε με άλλο αέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Βγήκε μπροστά, έπαιξε επιθετικά και άρχισε πλέον να απειλεί. Μπάλας στο 48' και Γιαννιώτας στο 53' έδειξαν τις ελληνικές διαθέσεις, πριν χαθεί η τεράστια διπλή ευκαιρία του Διαμαντάκου στο 55', ο οποίος δύο φορές πλάσαρε από κοντά αλλά ο Σάντσες απέκρουσε!
Στο ίδιο διάστημα οι Μεξικανοί είχαν το πολύ καλό σουτ του Κορόνα (51') που εξουδετέρωσε ο Καπίνο και άλλο ένα του ίδιου παίκτη στο 58'. Μετά το 70' το Μεξικό ισορρόπησε την εικόνα και σιγά-σιγά ξαναπήρε τα ηνία. Είχε μια άστοχη κεφαλιά του Λόπεθ στο 74' και την απίστευτη ευκαιρία του Κορόνα στο 76', ο οποίος κατάφερε να αστοχήσει μόνος του σε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Καπίνο εξουδετερωμένο!
Η Ελλάδα είχε περιοριστεί, αν και δε σταμάτησε να ψάχνει το γκολ και ζήτησε δικαίως πέναλτι στο 78' σε χέρι του Μπρισένιο μετά από σέντρα του Γιαννιώτα (το αρνήθηκε ο διαιτητής). Το Μεξικό απείλησε στο 81' με εκτέλεση φάουλ, «άγγιξε» το προβάδισμα με το πλασέ του Μπουένα που έδιωξε σωτήρια με το πόδι ο Καπίνο στο 86', αλλά η Ελλάδα ήταν αυτή που έφτασε στο νικητήριο γκολ με εξαιρετική ενέργεια και σουτ-βολίδα του Κολοβού στο 88'! Στις καθυστερήσεις η ευκαιρία του Γκονζάλες πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους Μεξικανούς.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 40' Εσπερικουέτα - 16' Μπουχαλάκης, 88' Κολοβός
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πίτερ Ο' Λίρι (Νέα Ζηλανδία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90'+2' Καπίνο
ΜΕΞΙΚΟ (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Ερνάντες, Αμπέγια, Μαρίν, Μπρισένιο, Τρεβίνιο (79' Ράνκιν), Εσπερικουέτα, Κορόνα, Λούνα (59' Λόπεθ), Εσκομπόσα (65' Γκονζάλες), Μπουένο.
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Κολοβός, Γιαννιώτας (79' Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης (68' Φουρλάνος), Διαμαντάκος (85' Ράνος).
Δ' ΟΜΙΛΟΣ (Γκαζιαντέπ και Τραπεζούντα)
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Μεξικό - Ελλάδα 1-2
Παραγουάη - Μάλι 1-1
Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 3
2. Μάλι 1
3. Παραγουάη 1
4. Μεξικό 0
Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com