Τέλος το όνειρο. ΠΑΟΚ - ΣΑΛΚΕ 2 - 3

Ο "Δικέφαλος" έβγαλε ψυχή στην άδεια Τούμπα και έφερε τους Γερμανούς σε δύσκολη θέση, έχασε όμως την πρόκριση (και το ματς με 3-2) για τους ομίλους του Champions League από ένα εφιαλτικό δίλεπτο και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι
αφού φέτος μπορούν να κάνουν πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τέλος το όνειρο των ομίλων του Champions League για τον ΠΑΟΚ, αλλά και άδοξος ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός. Ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει την πρόκριση, αφού Οι "ασπρόμαυροι" πάλεψαν το ματς, έχασαν ευκαιρίες σε κομβικά σημεία του αγώνα και δεν υστέρησαν σε τίποτα από την πολύ έμπειρη γερμανική ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και στο 53' με τον Αθανασιάδη έφερε το ματς στα ίσια, καθώς οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί με τον Σαλάι στο 43'. Στο 60' η Σάλκε έμεινε με δέκα παίκτες και εκεί ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να... πατήσει τη Σάλκε, αλλά δεν υπολόγιζε στον Ντράξλερ. Ο παίκτης της γερμανικής ομάδας στο 67' πέτυχε το 1-2, αλλά και πάλι οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς δεν τα παράτησαν και έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Λούκας. Στο 79' ο Κατσουράνης πέτυχε το 2-2 και πηγαίναμε για ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο, όπως και έγινε, όταν το σουτ του Στοχ, αλλά και το σφύριγμα που δεν πήρε ο Σλοβάκος από μαρκάρισμα του Ουτσίντα δεν ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τον Σαλάι να δίνει τέλος στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν σε αντεπίθεση της Σάλκε, διαμορφώθηκε το τελικό 2-3. Το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πέφτουν στο χορτάρι και κανείς να μην μπορεί να τους παρηγορήσει
Σύστημα με έναν επιθετικό και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά επέλεξε ο Χουμπ Στέφενς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χακόμπο, με τους  (από αριστερά προς δεξιά) Σκόνδρα, Βίτορ, Κατσουράκη και Κίτσιου, να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Κάτσε και Τζιόλης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Λούκας, στα δεξιά τον Σαλπιγγίδη και στα αριστερά τον Στοχ. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Αθανασιάδης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα.
Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι η Σάλκε
Η γερμανική ομάδα μέσα σε τρία λεπτά απείλησε δύο φορές την εστία του ΠΑΟΚ, ισάριθμες από στημένη φάση.
Στο 2' μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουκς ο Χέβεντες πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πολύ καλή στιγμή για τη Σάλκε στο 3', με τον Φουκς να εκτελεί το κόρνερ, τον Τζόουνς να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Χακόμπο να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 12' με τον Λούκας να κάνει τη σέντρα, αλλά τον Κλάους να μην μπορεί να πάρει την κεφαλιά μπροστά από τον Σαντάνα.
Στο 19' ο Σαλπιγγίδης κέρδισε τη μονομαχία από τον Τζόουνς, έφευγε στην αντεπίθεση, αλλά ο παίκτης της Σάλκε τον σταμάτησε αντικανονικά και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.
Γρήγορο τέμπο, λίγες ευκαιρίες
Μετά από είκοσι λεπτά αγώνα, το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αλλά δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, εκτός από τις δύο καλές στιγμές της Σάλκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Στο 24' ο Κλάους πάσαρε πανέμορφα στον Στοχ, ο Σλοβάκος έφυγε στην κόντρα, αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα γυρίσουν οι της Σάλκε και να καλύψουν τους κενούς χώρους.
Παιχνίδι κέντρου για δέκα λεπτά
Στο διάστημα 25-35 το παιχνίδι αναλώθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς ευκαιρίες στις δύο εστίες, αλλά ούτε και καλές ενέργειες.
Στο 38' ο Στοχ έκανε άψογο κοντρόλ και όμορφη προσπάθεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Χίλντεμπραντ.
Πολύ καλή στιγμή για τη Σάλκε στο 41', όταν ο Ντράξλερ πέρασε την κάθετη πάσα στον Φαρφάν, ο Περουβιανός έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Χακόμπο απέκρουσε αρχικά με το στήθος και ο Βίτορ απομάκρυνε τον κίνδυνο πετώντας την μπάλα πλάγιο.
Η Σάλκε σκόραρε με αντικανονικό τρόπο
Στο 43' η Σάλκε άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 0-1. Ο Σαντάνα από πολύ μακριά είδε την επέλαση του Ουτσίντα, του πέρασε τη μακρινή μπαλιά, ο Ιάπωνας αντικανονικά σταμάτησε την μπάλα (φάνηκε στο ριπλέι ότι έκανε κοντρόλ με το χέρι), πάσαρε στον Σαλάι και αυτός δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ μέχρι τη φάση του γκολ έλεγχε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν είχε απειληθεί από τη Σάλκε και άδικα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του "Δικεφάλου" είχαν κλείσει καλά τον Ντράξλερ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτυχθούν καλά και είχαν κρατήσει τους παίκτες της γερμανικής ομάδας μακριά από την εστία του Χακόμπο. Βέβαια, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα φέρει ευθύνη και ο διαιτητής περιοχής, καθώς δεν είδε πεντακάθαρο χέρι του Ουτσίντα. Επιθετικά οι "ασπρόμαυροι" δεν ήταν απειλητικοί, αλλά δεν είχαν δεν τους ενδιέφερε άμεσα, καθώς κρατούσαν το μηδέν στην άμυνα τους.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες.
Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Στοχ "χόρεψε" τους Ουτσίντα και Φαρφάν, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε ελάχιστα την μπάλα.
Κλάους ο εκτελεστής
Στο 53' ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ και ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Ο Κίτσιου πέρασε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη και αυτός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ' ότι άλλο. Με δυνατό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χίλντεμπραντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σάλκε.
Στο 55' ο Λούκας εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Σαντάνα πήδηψε ψηλότερα απ' όλους και απομάκρυνε την μπάλα.
Στο 60' η Σάλκε έκανε την πρώτη της αλλαγή, με τον Μέγερ να παίρνει τη θέση του Κλέμενς. Στο 63' ο Φαρφάν εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 64' η Σάλκε έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Τζόουνς δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Σαλπιγγίδη και έφυγε από το ματς.
Μπέρδεμα της άμυνας και λάθος του Χακόμπο
Στο 67' η άμυνα του ΠΑΟΚ δε συννεονοήθηκε όπως θα έπρεπε, ο Ντράξλερ έφυγε πίσω από την πλάτη των αμυντικών του "Δικεφάλου", ο Χακόμπο έκανε λάθος έξοδο και ο παίκτης της Σάλκε, αφού πέρασε τον τερματοφύλακα του "Δικεφάλου" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο επόμενο λεπτό ο Στοχ έβγαλε υπέροχη πάσα στον Λούκας, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ, βγήκε απέναντι από τον Χίλντεμπραντ, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε έφυγε άουτ.
Αλλαγή για τη Σάλκε στο 70', με τον Μέγερ που είχε περάσει πριν λίγα στο παιχνίδι άφησε τη θέση του στον Νοιστάντερ.
Στο 74' διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη να αφήνουν τις θέσεις του στον Νέτσιντ και Ολίσε.
Στο 75' ο Χέβεντες πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από φάουλ του Φαρφάν, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 78' ο Σαντάνα δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.
Γκολ- κεφαλιά ο "Κατσουρ"
Στο 79' ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Στοχ το εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας της Σάλκε και ο Κατσουράνης με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σάλκε, κάνοντας το 2-2.
Στο 80' ο ΠΑΟΚ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Γεωργιάδη να περνάει στο ματς στη θέση του Λούκας.
Στο 81' ο Ολίσε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χέβεντες, αλλά ο διαιτητής του αγώνα, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 81' τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Στοχ να περνάει τον Σαντάνα, να κάνει το όμορφο πλασέ, αλλά την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
Στο 83' αλλαγή για τη Σάλκε, με τον Φαρφάν να φεύγει από το παιχνίδι και να αφήνει τη θέση του στον Ματίπ.
Στο 87' ο Κίτσιου δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ντράξλερ.
Τέλος στο όνειρο
Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η Σάλκε πέτυχε το γκολ έκανε το 2-3 και... έσβησε το όνειρο για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του "Δικεφάλου" είχαν βγει μπροστά, ο Ντράξλερ έκανε την κούρσα από αριστερά, πάσαρε τον Σαλάι και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ)
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Σαντάνα, Ουτσίντα, Φουκς, Κλέμενς (60' Μέγερ, 70' Νοιστάντερ), Χέγκερ, Τζόουνς, Ντράξλερ, Φαρφάν (83' Ματίπ), Σαλάι
Πηγή: http://olapaok.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com