Νέο αίμα στον ΠΑΟ για σεζόν 2013 - 14

Η «SportDay» σκανάρει τα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού έπειτα από τη

 φιλική αναμέτρηση των «πρασίνων» με την Λάτσιο.

ΣΙΛΝΤΕΛΝΦΕΛΝΤ
ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ
 Ο Κροάτης στο ντεμπούτο του έδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα και την εμπειρία να ηγηθεί της «πράσινης» άμυνας. Στο 3' έκανε
ντρίμπλα, ανέβασε το παιχνίδι και βρέθηκε σε ρόλο αριστερού μπακ δείγμα της αυτοπεποίθησής του, αν και ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Προώθησε όσο μπορούσε το παιχνίδι και όσο είχε δυνάμεις. Κέρδισε με το κεφάλι όλες τις μονομαχίες από τα βολέ του αντίπαλου γκολκίπερ. Επαιζε απλά και σίγουρα. Μοναδικό λάθος στο 38'. Λάθος πάσα στον Αμπεΐντ, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να βγουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση.

ΝΑΝΟ
ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ
 Ο Ισπανός μπακ απέφυγε τις κούρσες κι έδειξε κουρασμένος. Στο 13' είχε  σωτήριο κόψιμο προ του Εντερσον, αλλά στο 23' έχασε τον Καντρέβα. Στο 29' με απίστευτη δύναμη έστειλε την μπάλα έξω από το γήπεδο σημαδεύοντας τον… Αρειο Πάγο και φυσικά προκάλεσε το γέλιο των 13.000 θεατών. Στο 36' απέδειξε ότι  διαθέτει δυνατό πόδι, αλλά απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ και στο 48' έσωσε στη γραμμή από βέβαιο γκολ τον Παναθηναϊκό. 
  
ΜΕΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
 Ο Μέντες δεν έχει ρυθμό. Εχει μήνες απραξίας, αλλά χθες ήταν σταθερός. Σε σχέση με το ματς κόντρα στη Βαλανσιέν κάλυπτε καλύτερα τον χώρο ευθύνης του και δεν υπήρχαν μεγάλα κενά στον άξονα κόντρα σε ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Λεντέσμα, Μπίλια. Ο Ολλανδός όμως, που είχε γενέθλια χθες, αρκέστηκε στα ανασταλτικά καθήκοντα κι απέφυγε να πάρει πρωτοβουλίες και να προωθήσει το παιχνίδι. Κι αυτό είναι κάτι που θα το χρειαστεί το «τριφύλλι» για να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα.
  
ΑΜΠΕΪΝΤ
ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
 Ο Γαλλοαλγερινός στο ντεμπούτο του ως αριστερός εσωτερικός χαφ ικανοποίησε, αν και δεν έδειξε πολλές επιθετικές αρετές. Είχε ένα χλιαρό σουτ στο 13'. Στο 40' μία… σκοτωμένη μπαλιά από την άμυνα την πάλεψε μέχρι το τέλος και κέρδισε κόρνερ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει, αλλά ήταν κακό. Γενικά έδειξε ότι είναι μαχητής. Ταύρος στη μεσαία γραμμή, τρέχει πολύ και πρεσάρει. Θα κάνει καλό δίδυμο με τον Ζέκα. Στο πρώτο του ματς δεν φάνηκαν όμως πολλές επιθετικές αρετές. 

ΜΠΑΪΡΑΜΙ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Από έναν παίκτη σαν τον Μπαϊράμι, ο Παναθηναϊκός σαφώς περιμένει περισσότερα. Με τις εκτελέσεις των στημένων δεν βοήθησε, ενώ και στο ένας εναντίον ενός δεν είχε τη φρεσκάδα για να δημιουργήσει επικίνδυνες προϋποθέσεις. Στο 14' κόπηκε στην ντρίμπλα την ώρα που ετοιμαζόταν να βγει μόνος του και στο 44' πήρε την πάσα από τον Καρέλη, αλλά το γύρισμά του στον αμαρκάριστο νεαρό φορ ήταν κακό. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε και στο 61' κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
  
ΚΑΡΕΛΗΣ
ΜΟΙΡΑΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
 Ο 21 ετών επιθετικός μοίρασε υποσχέσεις. Επαιξε κυρίως στην κορυφή, αλλά και αριστερά και ήταν ιδιαίτερα κινητικός και απειλητικός. Οταν έπαιζε στα άκρα, άλλαζε το παιχνίδι, ενώ στο 6' δεν μπόρεσε να σκοράρει με γυριστό σουτ έπειτα από σέντρα του Ζέκα. Στο 10' τον έκοψε ο Αντρέ Ντίας πριν εκτελέσει και στο 44' είχε ένα πολύ δυνατό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Μαρκέτι. Στα λίγα λεπτά που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε κουρασμένος κι έπεσε η απόδοσή του.
  
ΜΠΕΡΓΚ Ο ΝΕΟΣ
«KILLER»
 Ο Σουηδός φορ στη μισή σχεδόν ώρα που αγωνίστηκε, έδειξε ότι μπορεί να γίνει ο killer του Παναθηναϊκού. Γεμίζει την περιοχή, αλλά δεν είναι στατικός. Βγαίνει συχνά απ' αυτήν για να ανοίξει χώρους και ξέρει άριστα τη θέση. Επίσης, βοήθησε στο πρέσινγκ. Πέρασε σαν σταματημένο τον Μπιάβα πριν πασάρει στον Ντίνα στη φάση του δοκαριού. Στο 75' κόπηκε τελευταία στιγμή πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Ντίνα και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
 Ο υψηλόσωμος αμυντικός έπαιξε δεξί στόπερ και είχε μία ικανοποιητική εμφάνιση. Στο 7' έκοψε τον Εντερσον και σταδιακά προσπάθησε να προωθήσει το παιχνίδι. Συνήθως όταν ανέβαινε μέτρα, έδινε κάθετα στον Μπαϊράμι, που έκανε κίνηση στον άξονα. Πήγαινε δυνατά στις φάσεις και στο 28' με ένα ωραίο τάκλιν στον Λούλιτς έκοψε την μπάλα,  σηκώθηκε γρήγορα και πάσαρε με τακουνάκι στον Καρέλη. Στο 33' οι Ιταλοί έπαιξαν γρήγορα κι έχασε τον Εντερσον στην πλάτη του, ωστόσο, κινήθηκε γρήγορα και απομάκρυνε πριν εκτελέσει ο παίκτης της Λάτσιο.

Πηγή: http://www.sportday.gr

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com