ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΤΕΡΠΝΙΩΤΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ

Ο Νίκος Γκόλας σπουδαίος αγιογράφος υπήρξε από τους καλύτερους Τερπνιώτες ποδοσφαιριστές της ομάδας μας της Ασπίδας στη δεκαετία του 70, με πολλές επιτυχίες και περγαμηνές στο ενεργητικό του. Ήταν το μεγάλο ποδοσφαιρικό αστέρι της εποχής του όπως μας  λένε αυτοί που τον ήξεραν καλά. Αυτή η αγάπη για την ομάδα δεν έσβησε ούτε για μια στιγμή, υποστηρίζοντας και βοηθώντας τόσο την ομάδα όσο και τη διοίκηση της Ασπίδας με κάθε τρόπο και όπως μπορούσε.  Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Νίκου που έσβησε τόσο νωρίς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Δ.Σ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

Παραθέτουμε παρακάτω το άρθρο ενός παιδιάτρου από την Κεφαλονιά για το Νίκο Γκόλα.

Την Κυριακή (25/08/2013) τα ξημερώματα, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στα 60 του χρόνια, ο Νίκος Γκόλας, ένας σεμνός μα σπουδαίος αγιογράφος.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΑΣ
φωτο από αγώνα παλαιμάχων Ασπίδας με την ομάδα της Ασπίδας
«Έφυγε» ένας άνθρωπος της ορθόδοξης παράδοσης. Παράδοση που την έχουμε τόσο ανάγκη στις μέρες μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα.

Ο ξαφνικός θάνατός του γέμισε με θλίψη και οδύνη τους οικείους του, τους φίλους και μαθητές του, καθώς και όλους εκείνους που τον γνώρισαν μέσα από το αγιογραφικό του έργο.
Ο σεμνός αγιογράφος από την Τερπνή Νιγρίτας Σερρών, διακατέχονταν από φλογερή αγάπη στην ορθόδοξη παράδοση, την οποία ακούραστα και νυχθημερόν υπηρετούσε εργαζόμενος εις την αγία τέχνη του.
Άφησε πίσω του σπουδαίο έργο, καθώς εικονογράφησε πλήθος εκκλησιών, από μητροπολιτικούς ναούς, μέχρι ερημοκλησιές στις Σέρρες και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
Έργο του είναι και η εικόνα του Αγίου Γερασίμου, στο τέμπλο της ομώνυμης εκκλησιάς στα Βλαχάτα Εικοσιμίας εδώ στην Κεφαλονιά.
Είθε ο Κύριος, τον οποίο ο σεμνός αγιογράφος ύμνησε με την τέχνη του, να τον αναπαύσει εν ειρήνη.
Ευάγγελος Ευαγγελάτος
Παιδίατρος

Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ασπίδας Τερπνής, την ομάδα που τόσο αγάπησε, δόξασε και υποστήριζε μέχρι και την τελευταία στιγμή με κάθε τρόπο ο Νίκος Γκόλας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com