Καλή κλήρωση για Εθνική Ελλάδος, με Ρουμανία.

Η Ρουμανία θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Η κλήρωση διεξήχθη στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη, με τον πρώην διεθνή Ελβετό φορ Αλεξάντερ Φράι να αποδεικνύεται γουρλής για
τη «γαλανόλευκη».
Συνοπτικά τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι-οφ είναι: Πορτογαλία-Σουηδία, Ουκρανία-Γαλλία, Ελλάδα-Ρουμανία και Ισλανδία-Κροατία.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Νοεμβρίου (Γ. Καραϊσκάκης) και 19 Νοεμβρίου ( Βουκουρέστι), με σύστημα νοκ-άουτ.
Η Ουκρανία ήταν η πλέον άτυχη των ισχυρών της κλήρωσης, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τη Γαλλία.
Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί επτά φορές αντιμέτωπες, με την Ουκρανία να μην έχει κερδίσει ποτέ τους «τρικολόρ», έχοντας τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
Το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν από την άλλη, τερμάτισε δεύτερο στον όμιλο με την Ισπανία και θα διεκδικήσει μέσω πλέι οφ την πρόκριση. Η προϊστορία είναι με το μέρος των Γάλλων, που μοιάζουν να είναι το φαβορί.
Εξαιρετικά αμφίρροπο αναμένεται το ζευγάρι της Πορτογαλίας με τη Σουηδία. Οι Πορτογάλοι του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφεραν να προκριθούν ως πρώτοι, μένοντας ένα βαθμό πίσω από τη Ρωσία.
Η προϊστορία δεν ευνοεί τους Ίβηρες που έχουν τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες στα ματς με τους Σουηδούς.
Η ομάδα του Ιμπραΐμοβιτς από την πλευρά της έπεσε στον όμιλο με τη Γερμανία, την οποία κόντραρε αρκετά, αλλά δεν κατάφερε να βγει πρώτη.
Το τελευταίο ζευγάρι των πλέι-οφ είναι ανάμεσα στην έκπληξη των προκριματικών Ισλανδία και την πάντα υπολογίσιμη Κροατία. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006, με τους Κροάτες να κερδίζουν και τα δύο παιχνίδια με 3-0 και 4-1.
Το ιστορικό των αναμετρήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας
Κάθε άλλο παρά άγνωστες μεταξύ τους είναι Ελλάδα και Ρουμανία, αφού μετά τους αγώνες μπαράζ του Νοεμβρίου θα έχουν συναντηθεί συνολικά 34 φορές.
Το παρελθόν είναι σαφέστατα ευνοϊκό για τους Ρουμάνους, καθώς μέχρι σήμερα μετρούν 17 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες με αντίπαλο το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κυρίως όμως σε φιλικές αναμετρήσεις.
Σε επίσημους αγώνες Ελλάδα και Ρουμανία έχουν αναμετρηθεί έξι φορές, όλες σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ελλάδα να μην έχει νικήσει ποτέ σε επίσημη αναμέτρηση, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων έγινε πριν δύο χρόνια και ήταν ένας φιλικός αγώνας, στον οποίο η Ρουμανία νίκησε 3-1 στο Άλταχ (Αυστρία), διακόπτοντας το σερί 17 αγώνων χωρίς ήττα για την ελληνική ομάδα, με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της.
Πηγή: http://gr.euronews.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com