Σαχτιόρ-ΠΑΟΚ 0-2 (28-11-2013)

Τα γκολ των Λούκας και Κίτσιου ήταν η σφραγίδα στο εισιτήριο του ΠΑΟΚ για τους "32" του Europa League. Με το αξιόπιστο ευρωπαϊκό του πρόσωπο ο Δικέφαλος στο Καζακστάν, έπαιξε όσο
χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη-πρόκριση (2-0) και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με την Άλκμααρ την πρωτιά του ομίλου.
Η εικόνα του αγώνα
Ο γρήγορος ρυθμός ήταν το χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 8 κόρνερ στα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ο Νίνης, ο Στοχ και ο Λούκας ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά γεμίσματα προς την περιοχή του δικεφάλου του Βορρά.
Η Σαχτιόρ είχε τις δύο πρώτες καλές στιγμές του παιχνιδιού στο 18' και στο 22': και οι δύο είχαν πρωταγωνιστή τον Σίμτσεβιτς, όμως ο Γλύκος ήταν εκεί που έπρεπε ώστε να μην παραβιαστεί η εστία του.
Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε χωρίς κόπο, επιχείρησε να πιέσει περισσότερο και δημιούργησε τρεις φάσεις: στο 31' με ένα άστοχο σουτ του Λάζαρ, στο 37' σε σουτ του Κατσουράνη που έδιωξε σε κόρνερ ο Μόκιν και στο 38' (που ήταν και η καλύτερη) σε σουτ του Στοχ που έδιωξε δύσκολα ο Μόκιν.
Με την έναρξη της επανάληψης, το παιχνίδι "άνοιξε", με τον ΠΑΟΚ να αναπτύσσεται καλύτερα και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ με τον Λούκας στο 46' και τον Στοχ στο 48'. Τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει και μάλιστα με εντυπωσιακό και ολίγον... τυχερό τρόπο! Στο 54' ο Λούκας βγάζει σέντρα από αριστερά για να βρει το Νίνη, όμως η μπάλα πήρε άλλη τροχιά (καθώς κόντραρε ελαφρώς και στον Τζίντιτς) και κατέληξε... στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Μόκιν.
Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, ο ρυθμός έπεσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αντιληφθούν οι γηπεδούχοι ότι πρέπει να περάσουν μπροστά να ισοφαρίσουν. Η Σαχτιόρ πίεσε στα τελευταία λεπτά και δημιούργησε φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, γνωρίζοντας άλλωστε ότι βρίσκεται πλέον στην επόμενη φάση.
Οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όπως το σουτ του Κάνιας στο 73' που έφυγε λίγο άουτ ή το σουτ του Κιζνιτσένκο στο 75' που επίσης ήταν ελάχιστα άστοχο.
Όμως την τελευταία λέξη την είπε ο ΠΑΟΚ, απαντώντας με γκολ και δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή του στους "32". Ήταν το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαλπιγγίδης τροφοδότησε τον προωθημένο Κίτσιου, ο οποίος παρά την παρέμβαση του Ταράσοφ, κεραυνοβόλησε από κοντά τον Μόκιν.
Το 0-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και παράλληλα το καλύτερο δώρο για τον Στέφενς που αύριο κλείνει τα 60 του χρόνια.
MVP
Ο Παναγιώτης Γλύκος ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα, καθώς κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ σε στιγμές έντονης πίεσης από τη Σαχτιόρ, ήταν αλάνθαστος στο παιχνίδι του και βοήθησε τα μέγιστα για να φύγει ο δικέφαλος του Βορρά με το "διπλό" και την πρόκριση.
Αδύναμος κρίκος
Το παιχνίδι της Σαχτιόρ ήταν γενικότερα προβληματικό με τα συνεχή γεμίσματα και μάλιστα από οποιαδήποτε απόσταση, ωστόσο υστέρησαν κυρίως οι επιθετικοί των γηπεδούχων, όπως ο Κιζνιτσένκο, ο Φινοτσένκο αλλά και ο Σίμτσεβιτς, που ενώ βρέθηκαν σε καλές θέσεις, δεν έβρισκαν στόχο με τίποτα.
Σχόλιο
Όποια και να είναι η άποψη των περισσοτέρων για τη Σαχτιόρ, υπάρχει ένα δεδομένο: στα τελευταία οκτώ εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της ήταν αήττητη, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο ΠΑΟΚ "έσπασε" αυτό το σερί και πήρε και μαθηματικά την πρόκριση για τους "32", μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει αυτό που ήθελε και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Μόνο μια ειδική μνεία για τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έφτασε τις 66 συμμετοχές στο Κύπελλο UEFA/Europa League και έπιασε τον Έντσο Σίφο στην 5η θέση της σχετικής λίστας!
Οι συνθέσεις:
ΣΑΧΤΙΟΡ: Μόκιν, Σίμτσεβιτς, Μάλι, Τζίντιτς, Ταράσοφ, Ποριβάεφ (83' Μπαϊζάνοφ), Βίτσιους, Κάνιας, Φινοντσένκο, Γκαζαριάν (66' Λούνιν), Κιζνιτσένκο (76' Ζένκοβιτς).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (93' Νέτσιντ), Νίνης (84' Σαλπιγγίδης), Στοχ (78' Βούκιτς), Αθανασιάδης.
Πηγή: http://www.contra.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com