Βγήκε σήμερα η απόφαση για Ψωμιάδη και ..

Η κ. Σακελλαροπούλου εισηγήθηκε στο δικαστήριο να απαλλάξει τον μέχρι πρότινος ισχυρό παράγοντα του ποδοσφαίρου από την κατηγορία της ένταξης, διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και από τις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παράνομο στοιχηματισμό. Επίσης, ζήτησε να κηρύξει το δικαστήριο ένοχο τον Μάκη Ψωμιάδη, αφού
μετατρέψει την κατηγορία της κακουργηματικής εκβίασης σε κακουργηματική απόπειρα εκβίασης, καθώς και για τις κατηγορίες της δωροληψίας και αλλοίωσης αποτελέσματος τεσσάρων αγώνων.
Για τον Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος κατηγορείται ως βασικός μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι πρέπει να αθωωθεί για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται.
Αθωωτική πρόταση υπέβαλε η κ. Σακελλαροπούλου και για άλλους τρεις εκ των συνολικά 11 κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα, η αθωωτική πρόταση αφορά τον πράκτορα του ΟΠΑΠ Δ. Δημητρίου, τον αυτοκινητιστή Γ. Χαβενετίδη και τον ποδοσφαιρικό παράγοντα Ευάγγ. Αγγελή.
Για τον πρώην προπονητή της Καβάλας, Γ. Παπακώστα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για δωροδοκία, δωροληψία σε τέσσερις αγώνες και την αθώωσή του για δωροδοκία σχετικά με αλλοίωση αποτελέσματος σε έναν αγώνα, για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η εισαγγελική πρόταση διατυπώθηκε ως εξής:
Για τον Κ. Ριαβόγλου: Ενοχή για δωροδοκία, δωροληψία και αλλοίωση τριών αγώνων αλλά και για παράνομο στοιχηματισμό, ύψους 130.000 ευρώ, υπέρ του Αγροτικού Αστέρα και αθώωσή του για δωροδοκία- δωροληψία για έναν αγώνα.
Για τον Θ. Μητρόπουλο: Ένοχος για δωροδοκία σχετικά με τρεις αγώνες, αθώος για δωροδοκία σχετικά με ένα αγώνα και αθώος για παράνομο στοιχηματισμό.
Για τον πρόεδρο της ΠΑΣ Γιάννενα, Γ. Χριστοβασίλη: Ένοχος για δωροδοκία, δωροληψία που αφορά έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε τρεις αγώνες και αθώος για παράνομη συμμετοχή σε στοίχημα.
Για τον Δ. Κωτούλα: Ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για παράνομο στοίχημα.
Για τον προπονητή Π. Αμανατίδη: Ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε έναν αγώνα και αθώος για παράνομο στοιχηματισμό.
Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και των δέκα συγκατηγορουμένων του αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας των λεγόμενων «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» που φέρονται να έγιναν την περίοδο 2008- 2011.
Πηγή:http://www.imerisia.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com