Σάντος: Για τους Έλληνες ρε γαμώτο

Σάντος: "Πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε για τους Έλληνες"

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA ενόψει των μπαράζ με τους Ρουμάνους, τις δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός λόγω οικονομικής κρίσης και το στυλ παιχνιδιού της
Εθνικής μας. 
Στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο στρέφονται τα βλέμματα όλων σταδιακά με τα πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί. Η Εθνική μας θα κάνει τη δική της προσπάθεια για να βρεθεί στη Βραζιλία και το τελευταίο της εμπόδιο είναι η Ρουμανία, την οποία υποδέχεται την Παρασκευή.
Με αυτή την αφορμή ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA για τη "γαλανόλευκη", τον κόσμο που έχει ανάγκη να πάρει μία χαρά από το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα και τον ίδιο. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:
Η Ελλάδα δέχτηκε μόλις τέσσερα γκολ στα προκριματικά. Είναι η άμυνα το βασικό ζητούμενο για την ομάδα σας;
"Πιστεύω πως έχει να κάνει με το πώς έχει χτιστεί η συγκεκριμένη ομάδα και ένα φυσικό στυλ που έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα από το Euro 2004. Αυτή η διοργάνωση άλλαξε κατά κάποιο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε αυτό, τα φυσικά του χαρακτηριστικά και έφτασε στην επιτυχία, σε μια μεγάλη νίκη. Μετά από αυτό η ταυτότητά της ως ομάδα καθορίστηκε. Κι αυτό είναι κάτι που είναι δύσκολο να αλλάξει".
Η ελληνική ομάδα μπορεί να μην έχε μεγάλα αστέρια όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποια πιστεύετε πως είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας σας;
"Κυρίως το πάθος των παικτών μου και ο χαρακτήρας που βγάζουν σε κάθε αγώνα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων γενικότερα: οι Έλληνες είναι παθιασμένοι με τη χώρα τους από τη φύση τους και πολύ περήφανοι γι' αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Κάθε φορά που πηγαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν, δίνουν τα πάντα, το 100%. Από άποψη ποιότητας, δεν μπορούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά δουλεύουμε σκληρά κι έχουμε πολύ πάθος. Έχω κοουτσάρει αυτή την ομάδα σε 41 αγώνες και νομίζω πως αυτό δεν το δείξαμε μόνο σε 45 λεπτά".
Όλος ο κόσμος μιλά για την κρίση στην Ελλάδα, μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές. Μπορεί αυτό να αποτελέσει έξτρα πίεση για την ομάδα σας στα μπαράζ με τη Ρουμανία;
"Δεν το ξέρω αυτό. Φυσικά όταν υπάρχει κρίση σε μια χώρα, υπάρχουν δυσκολίες. Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα, με την ανεργία στο 30%. Η κρίση έχει επηρεάσει πολύ κόσμο και ανθρώπους που έχουν σχέση με τους παίκτες μας. Όλοι μας έχουμε φίλους ή μέλη της οικογένειάς μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι φυσικό να σε επηρεάζει. Μόνο κάποιος που δεν θα ήταν άνθρωπος δεν θα επηρεαζόταν.
Όμως δεν μας επηρεάζει από ποδοσφαιρικής άποψης. Ξέρουμε πως η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας από τους τρόπους για να μας βοηθήσει να βγούμε από αυτή την άσχημη συγκυρία, όπως συνέβη όταν κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε για τους Έλληνες. Έτσι έχουμε αυτή την υποχρέωση, πρέπει να δώσουμε περισσότερα από όσα παίρνουμε για να μικρύνουμε τη στενοχώρια των Ελλήνων".
Ζείτε στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Θα θεωρούσατε τον εαυτό σας Έλληνα;
"Συνηθίζω να λέω -και δεν προσπαθώ να γίνω αρεστός- πως όταν είμαι στην Ελλάδα είμαι Έλληνας κι όταν είμαι στην Πορτογαλία είμαι Πορτογάλος. Η καρδιά μου είναι πορτογαλική, αυτό είναι φυσικό, αλλά ένα μέρος της, βαθιά μέσα μου, γίνεται ελληνικό όταν είμαι στην Ελλάδα".΄
Πηγή: http://www.sport24.gr

Αγώνας:
Στάδιο Καραϊσκάκη την Παρασκευή 15/11/2013 στις 21:45,
Live από Mega TV
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com