Ολανδία στους 16. 3-2 την Αυστραλία. Μουντιάλ 2014

Η εικόνα του αγώνα

Ο Φαν Χάαλ δεν άλλαξε το 3-5-2 και η Ολλανδία περίμενε την Αυστραλία. Άλλο όμως το παιχνίδι με την Ισπανία και άλλο αυτό με τα "καγκουρό" που με συμπαγές κέντρο πέντε παικτών και ταχύτητα στα άκρα δεν άφησαν κενούς χώρους για αντεπιθέσεις. Ο Ρόμπεν έκλεψε και
σκόραρε στο 20' μετά από ατομική προσπάθεια, αλλά από τη στιγμή που ο Κέιχιλ ισοφάρισε 70 δεύτερα αργότερα μ' ένα άπιαστο τελείωμα από τη σέντρα του Λέκι, το συγκρότημα του Ποστέκογλου μπορούσε να διαχειρίζεται άριστα τις καταστάσεις.
Οι "οράνιε" δεν έπαιρναν τίποτα από τον Φαν Πέρσι που γυρνούσε πίσω και δεν πατούσε την αντίπαλη περιοχή (μόνο ένα σουτ στο πρώτο μισό) και η Αυστραλία ήταν πολύ πιο επικίνδυνη όταν έφτανε προς την εστία του Σίλεσεν. Ο Μπρεσιάνο δεν βρήκε στόχο στο 31' από καλή θέση, το έκανε όμως ο Τζέντινακ όταν κλήθηκε στο 54' να εκτελέσει το πέναλτι που υπέδειξε (με ελαφρά τη καρδία) ο διαιτητής σε επαφή της μπάλας με το χέρι του Γιάνμαατ.
Η Ολλανδία, της οποίας ο σχηματισμός μετεβλήθη σε 4-3-3 λόγω του τραυματισμού του Ίντι και τη χρησιμοποίηση του Ντεπάι, βρήκε γρήγορα την ισοφάριση με το γκολ του Φαν Πέρσι στο 58', και το γεγονός αυτό της προσέφερε την ηρεμία που χρειαζόταν για να φτάσει στην ολική ανατροπή. Προτού πάντως στο 68' ο Ράιαν κάνει κακή εκτίμηση στο φαλτσαριστό σουτ του Ντεπάι και δεχθεί το 3-2, Κέιχιλ και Λέκι δεν τέλειωσαν την καλύτερη ευκαιρία των Αυστραλών.
Ήταν το δίλεπτο που καθόρισε τη μοίρα της αναμέτρησης, αφού οι... μπλε "οράνιε" ανέκτησαν την αυτοπεποίθησή τους και πήραν μαζί τον έλεγχο του ματς. Δεν σκόραραν με τον κορυφαίο Ντε Γιονγκ στο 74' (έδιωξε δύσκολα ο Ράιαν), αλλά με κατοχή της μπάλας και σωστές μεταβιβάσεις ήλεγξαν απόλυτα την κατάσταση στο γήπεδο. Έχασαν πάντως τον Φαν Πέρσι, που η αλήθεια είναι ότι γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, για το επόμενο παιχνίδι με τη Χιλή.

MVP

Ο Ρόμπεν ψηφίστηκε Man of the Match, ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ ωστόσο ήταν πανταχού παρών και μακράν ο πιο χρήσιμος παίκτης στο παιχνίδι της Ολλανδίας, κερδίζοντας συνεχώς μονομαχίες και προωθώντας σωστά την μπάλα μπροστά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μάθιου Λέκι ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Αυστραλίας. Έτρεξε, έφτιαξε, απείλησε. Χάνοντας όμως την ευκαιρία του 67' για το 3-2 των "καγκουρό" ήταν αδιαπραγμάτευτα ο μοιραίος.

Σχόλιο

Η Ολλανδία δοκιμάστηκε μ' έναν διαφορετικό από την Ισπανία αντίπαλο και επιβίωσε χάρη στην ποιότητά της. Ήταν εγκλωβισμένη στο πρώτο ημίχρονο, η αλλαγή συστήματος (4-3-3 αντί 3-5-2) της έδωσε πνοή και το 1-2 έγινε 3-2 μέσα σε δέκα λεπτά. Μαχητική όπως και απέναντι στη Χιλή η Αυστραλία, κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά όχι κάτι περισσότερο.
Οι συνθέσεις
Αυστραλία: Ράιαν, ΜακΓκάουαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντέιβιντσον, Τζέντινακ, ΜακΚέι, Όαρ (77' Τάγκαρτ), Μπρεσιάνο (51' Μπόζανιτς), Κέιχιλ (69' Άλοραν)
Ολλανδία: Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (45' Ντεoπάι), Γιάνμααρ, Μπλιντ, Ντε Γκούζμαν (78' Βαϊνάλντουμ), Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (87' Λενς)
Πηγή: http://www.contra.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com