Καμερούν VS Βραζιλία 1-4 Μουντιάλ 23-6-2014

Η εικόνα του αγώνα

Ηταν προφανές σ' όλα τα προηγούμενα ματς, σ' αυτό το καταλάβαμε οριστικά. Αυτή η Βραζιλία είναι μόνο το ταλέντο μεμονωμένων
παικτών της και κυρίως του Νεϊμάρ. Αυτοματισμοί, προσώρας, δεν υπάρχουν, ομαδική λειτουργία δεν υπάρχει, οπότε οι προσωπικές εκρήξεις του Βραζιλιάνου σταρ καλύπτουν τις αδυναμίες.
Θυμηθείτε πως η Βραζιλία έφτασε στα δύο γκολ της στο πρώτο 45λεπτο. Στο πρώτο (17') η άμυνα του Καμερούν κάνει φθηνό λάθος, ο Μαρσέλο σερβίρει στον Νεϊμάρ ο οποίος με πλασέ στην κίνηση αφήνει όρθιο τον Ιτάνζ. Στο δεύτερο (35') το κενό στην άμυνα του Καμερούν θυμίζει την τρύπα του όζοντος, ο Νεϊμάρ κάνει την επέλαση και σουτάρει για το 2-1.
Πριν και μετά η σελεσάο αντιμετώπισε μία σειρά από προβλήματα. Το Καμερούν ήταν πολύ επιθετικό ανεβάζοντας στην επίθεση 5 και 6 παίκτες. Τα αμυντικά χαφ της Βραζιλίας δεν υπήρχαν, η αμυντική διάταξη έσπαγε πανεύκολα και κάπως έτσι οι Αφρικάνοι και ευκαιρίες έφτιαξαν και δοκάρι είχαν και γκολ (της ισοφάρισης) πέτυχαν με τον Μάτιπ στο 25'.
Οπως είπαμε και παραπάνω όμως, η ποιοτική διαφορά των Βραζιλιάνων στο ατομικό ταλέντο έκανε τη διαφορά. Μία κερδισμένη δεύτερη μπάλα στο 48' ήταν αρκετή για τη "σελεσάο" να δημιουργήσει τις συνθήκες για το 3-1 το οποίο ήρθε με δημιουργό τον Νταβίν Λουίς και σκόρερ τον Φρεντ (που ξέσπασε στο πανηγυρισμό, προφανώς για την κριτική που είχε δεχθεί στα προηγούμενα ματς).
Το ενδιαφέρον από εκεί και πέρα ατόνισε έστω και αν ήταν πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Η Βραζιλία προτίμησε να μην σπαταλήσει πολλές δυνάμεις ενώ ο Σκολάρι φρόντισε να προφυλάξει τον Νεϊμάρ από τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αποσύροντάς τον. Το Μεξικό δημιούργησε μία ανησυχία ως προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης σκοράροντας συνεχώς επί της Κροατίας, ο Φερναντίνιο όμως πήρε μακριά τα σύννεφα της ανησυχίας κάνοντας το 4-1 στο 84'. Πάλι από λάθος της καμερουνέζικης άμυνας ειρήσθω εν παρόδω.

MVP

Ο Νεϊμάρ ομόρφυνε αυτό το ποδοσφαιρικό βράδυ. Οχι τόσο με τα γκολ του όσο με τις εξαιρετικές του ντρίμπλες και πάσες, κόντρα βέβαια σε μία ανώριμη άμυνα. Οσο περνάει ο χρόνος ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δείχνει να απελευθερώνεται ψυχολογικά.

Αδύναμος Κρίκος

Τραγική η άμυνα του Καμερούν, ερασιτεχνικού επιπέδου. Κάθε γκολ της Βραζιλίας προήλθε από δώρο της αμυντικής γραμμής των Αφρικανών.

Σχόλιο

Υπάρχει η εντύπωση ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Βραζιλία. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αφού ο επόμενος αντίπαλος της "σελεσάο", η Χιλή, έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με το 3-5-2 που προτιμά ο προπονητής της. Οπότε, το Σάββατο τα σπουδαία για την ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι που αντιμετωπίζει πάντως προβλήματα ανάπτυξης και ομαδικής λειτουργίας.
Πηγή: http://www.contra.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com