Κολομβία VS Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 Μουντιάλ 2014

Η Κολομβία νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και έγινε το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και την πρωτιά στον 3ο όμιλο. Ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, αρκεί να μην χάσει από την Ιαπωνία.

Η εικόνα του αγώνα

Ίδιος σχηματισμός, αλλά εντελώς διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας των δύο ομάδων. Τη στιγμή που, με τον Γιαγιά Τουρέ "πνιγμένο" μεταξύ Σάντσες/Αγκιλάρ, οι Ιβοριανοί επιδίδονταν σε βαθιές μπαλιές με στόχο είτε τον Ζερβίνιο είτε τον Γκαντέλ, οι Κολομβιανοί έπαιζαν με την μπάλα στο έδαφος και γρήγορες, κοντινές μεταβιβάσεις.
Οι δραστήριοι Κουαδράδο και Ροντρίγκες είχαν, ως επί το πλείστον σωστές επιλογές, όχι όμως και ο φορ Γκουτιέρες, ο οποίος δύο φορές βρέθηκε σε θέση βολής, η πρώτη στο 6' και η δεύτερη (η μεγαλύτερη) στο 28', σπαταλώντας τις ευκαιρίες που του δόθηκαν απλόχερα. Η Ακτή, που πήρε την κατοχή μετά το ημίωρο, είχε πιο ενεργούς παίκτες τον στόπερ Ζοκορά και τον κεντρικό μέσο Τιοτέ, δείγμα της επιτυχίας των Κολομβιανών να βγάλουν εκτός αγώνα τόσο τον Τουρέ όσο και τον Ζερβίνιο και της δικής της αποτυχίας να μεταφέρει σωστά το παιχνίδι στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου. Διαφορετικά δεν θα ήταν το σουτ του Οριέ στο 31', στο οποίο μπλόκαρε την μπάλα ο Οσπίνα, η μοναδική κατάσταση απειλής για την αντίπαλη άμυνα.
Η δραστηριότητα που ανέπτυξε το συγκρότημα του Λαμουσί, με τις μπαλιές για τον εκτός πνεύματος Μπονί, ήταν παροδική και παραπλανητική. Με την είσοδο του Κιντέρο αντί του Ιμπάρμπο, η Κολομβία ανέκτησε τον έλεγχο και παρά την είσοδο του Ντρογκμπά, βγήκε ξανά στην επιφάνεια. Ο Κουαδράδο έριξε την προειδοποιητική βολή στο 59' (σουτ στο δοκάρι), προτού στο 63' σερβίρει από κόρνερ για τον Ροντρίγκες το 1-0. Με τον Καλού στο γήπεδο (αντικατέστησε τον Γκραντέλ) η Ακτή θέλησε να γίνει πιο επικίνδυνη, αλλά το δεύτερο γκολ των Κολομβιανών στη σεμιναριακή του 70' (κλέψιμο, ασίστ του Γκουτιέρες και τελείωμα από τον Κιντέρο) άλλαξε τα δεδομένα πριν από το τελευταίο 20λεπτο.
Το προσωπικό σλάλομ του Ζερβίνιο στο 73', ο οποίος εξέθεσε από αριστερά κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του και εκτέλεσε τον Οσπίνα, προσέδωσε νέο ενδιαφέρον, αλλά όχι διαφορετική τροπή στην αναμέτρηση. Όσο κι αν γέμισαν προς την περιοχή της Κολομβίας οι Ιβοριανοί, ευκαιρία κλασική δεν έκαναν. Στημένα κερδήθηκαν αρκετά, ο Αρίας πέρασε δύσκολες στιγμές με τον Οριέ, αλλά Γέπες, Σαπάτα και Οσπίνα είχαν απαντήσεις σε κάθε γέμισμα. Το 2-1 δεν άλλαξε και η Κολομβία θα είναι λογικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Οι συνθέσεις:
Κολομβία: Οσπίνα, Σούνιγκα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72' Αρίας), Σάντσες, Αγκιλάρ (79' Μεχία), Ροντρίγκες, Κουαρδάδο, Ιμπάρμπο (53' Κιντέρο), Γκουτιέρες
Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ (73' Μπολί), Γ.Τουρέ, Ζερβίνιο, Γκραντέλ (67' Καλού), Μπονί (60' Ντρογκμπά)
Πηγή: http://www.contra.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com