Σταντάρ Λιέγης VS ΠΑΟ Σήμερα 30/7/2014 (CL)

Δεκαεννιά μήνες μετά το τελευταίο ευρωπαϊκό του παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ, τον Δεκέμβριο του 2012, ο Παναθηναϊκός επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη 30 Ιουλίου την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου
του Champions League.
Σε μια αναμέτρηση την οποία θα δείξει αποκλειστικά και ζωντανά ο OTE TV(30/07, ΟΤΕ SPORT 1HD, 21.00) ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Λεωφόρο (05/08, ΟΤΕ SPORT 1HD, 21.00) προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League και να διεκδικήσει την είσοδο του στους χρυσοφόρους ομίλους.
Τα παιχνίδια με τους Βέλγους έχουν την δική τους σημασία για τον Παναθηναϊκό καθώς με πρόκριση το τριφύλλι εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του παρουσία στην χειρότερη στους ομίλους του Europa League και παράλληλα αρκετά οικονομικά οφέλη που θα βοηθήσουν τους πράσινους στην προσπάθεια που κάνουν για οικονομική εξυγίανση.
Φυσικά τα παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης τα οποία θα μεταδώσει αποκλειστικά και ζωντανά ο OTE TV δεν θα είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό καθώς οι Βέλγοι έχουν ένα αρκετά δυνατό σύνολο και οι δυο αναμετρήσεις σε Λιέγη και Λεωφόρο θέλουν μεγάλη προσοχή.
Τα πλάνα του Αναστασίου
Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει την Σταντάρ και έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για το παιχνίδι της Τετάρτης και ο 42χρονος τεχνικός δείχνει ότι έχει κατασταλάξει σε 12-13 παίκτες από τους οποίος θα βγει η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.
Συγκεκριμένα όπως όλα δείχνουν ο Αναστασίου θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με τους Κοτσόλη, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Μπέργκ ενώ την μια θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Πράνιτς, Λαγός. Την ίδια ώρα και ο Καρέλης διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο αρχικό σχήμα.
Οι πράσινοι θα δώσουν έμφαση στην άμυνα στην προσπάθεια τους να κρατήσουν το μηδέν και θα κυνηγήσουν ένα γκολ το οποίο θα τους δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Σταντάρ Λιέγης σε ένα ματς που θα μεταδώσει αποκλειστικά και ζωντανά ο OTE TV αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες.
Να σπάσει την παράδοση
Είχαν παίξει ξανά το 2010 στο πλαίσιο του Europa League με την ομάδα από το Βέλγιο να αποκλείει τον Παναθηναϊκό νικώντας τον τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι δυο ομάδες είχαν αντιμετωπίσει η μια την άλλη σε επίσημο παιχνίδι.
Η προϊστορία βέβαια του Παναθηναϊκού με τους βελγικούς συλλόγους είναι αρκετά μεγαλύτερη καθώς έχει παίξει με τρεις διαφορετικές ομάδες έχοντας αντιμετωπίσει την Ντάριγκ, την Μπρίζ και την Άντερλεχτ.
Η παράδοση δεν ευνοεί το τριφύλλι καθώς σε δεκατέσσερα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες, τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ έχει γνωρίσει και επτά ήττες.
Οι παραδόσεις βέβαια είναι για να σπάνε και οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Η παράδοση

Παναθηναϊκός VS Σταντάρ Λιέγης
11/03/10 Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 1-3

18/03/10 Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός VS Βελγικές ομάδες
1968-69 Κύπελλο UEFA

Ντάριγκ-Παναθηναϊκός 2-1

Παναθηναϊκός - Ντάριγκ 2-0
1977-78 Πρωταθλητριών

Μπριζ-Παναθηναϊκός 2-0

Παναθηναϊκός - Μπριτζ 1-0
1987-88 Κύπελλο UEFA

Παναθηναϊκός-Μπριζ 2-2

Μπριτζ - Παναθηναϊκός 1-0
1991-92 Champions League (πειραματικό)

Άντερλεχτ-Παναθηναϊκός 0-0

Παναθηναϊκός - Άντερλεχτ 0-0
1994-95 Κυπελλούχων

Μπριζ-Παναθηναϊκός 1-0

Παναθηναϊκός - Μπριτζ 0-0
2002-03 Κύπελλο UEFA

Παναθηναϊκός-Άντερλεχτ 3-0

Άντερλεχτ - Παναθηναϊκός 2-0
Europa League 2009-2010

Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης 1-3

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκος 1-0
Πηγή: www.sport24.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com