16η ημέρα 26-6-2010

16η ημέρα 26-6-2010

ΗΠΑ - Γκάνα 1-2

Σκόρερς: 62' πέν. Ντόνοβαν / 5' Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, 93' Ασαμόα Γκιάν
Γήπεδο: "Royal Bafokeng", Ρούστενμπεργκ
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Οι ΗΠΑ είχαν το πρώτο καλό σουτ του αγώνα με τον Ντέμπσεϊ στο 5' (μπλόκαρε ο Κίνγκσον), αλλά οι Γκανέζοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο ίδιο λεπτό.
Έπειτα λοιπόν από λάθος του Κλαρκ στον χώρο του κέντρου ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ πήρε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση, την ολοκλήρωσε μόνος του κάνοντας σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
                                          ΓΚΑΝΑ
Τιμ Χάουαρντ έχει ευθύνη για το τέρμα, καθώς το δέχτηκε χαμηλά στην κλειστή του γωνία.
Είχαν την πρωτοβουλία οι Αφρικανοί στο πρώτο ημίχρονο με τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης, κάνοντας άλλα δύο σουτ στο 12' και το 29'.
Ενδιάμεσα οι ΗΠΑ απείλησαν χωρίς τελική προσπάθεια, μετά την ωραία κάθετη πάσα του Ντέμπσεϊ για τον Μπράντλεϊ που έκανε την σέντρα από αριστερά και μπλοκάρε ο Κίνγκσον προ του Φίντλεϊ.
Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ ήρθε στο 35' έπειτα από λάθος της γκανέζικης άμυνας και πάσα του γιου του (Μπράντλεϊ) στον Φίντλεϊ, ο οποιος βγήκε τετ-α-τετ, με τον Κίνγκσον, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του.
Ο Κουάντουο Ασαμόα είχε τις δύο τελευταίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο 43' το σουτ του πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Χάουαρντ, όμως στο 37' ο πορτιέρο των ΗΠΑ είχε αποκρούσει εντυπωσιακά στο τετ-α-τετ του Γκανέζου, έπειτα από λάθος του ΝτεΜέριτ.
Το δεύτερο ημίχρονο
Οι Αμερικανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.
Η μπάλα από δεξιά έφτασε στον Ζόσι Άλτιντορ στο ύψος του πέναλτι και αυτός ψύχραιμα άφησε στον Μπένι Φάιλαμπερ που βρέθηκε μόνος με τον Κίνγκσον, πλάσαρε τεχνικά αλλά ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά ξανά.
Τα σουτ του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ στο 51' και του Ασαμόα Γκιάν στο 54' πέρασαν άουτ, ενώ στην απέναντι εστία ο Νόνοβαν έκανε την σέντρα στο 54' και οι Άλτιντορ και Ντέμπσεϊ και δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της για να την στείλουν στα δίχτυα.
Ο Κλιντ Ντέμπσεϊ έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια στο 61', πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τζον Μενσά, μπήκε στην περιοχή και τον ανέτρεψε ο Τζόναθαν Μενσά, με τον Ούγγρο διαιτητή να δίνει πέναλτι.
Ο Λάντον Ντόνοβαν ανέλαβε την εκτέλεση σκοράροντας για τρίτο σερί ματς στην διοργάνωση, με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 76' ο Μπράντλεϊ έχασε σπουδαία ευκαιρία, αφού από πάσα του του Άλτιντορ βγήκε μόνος από αριστερά με τον Κίνγκσον, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε εκ νέου το αριστερό σουτ. Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία στο 81' για τους Αμερικανούς με τον Μποκανέγκρα να κάνει εντυπωσιακή μπαλιά στον Άλτιντορ, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πέφτοντας έκανε το πλασέ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
H παράταση
Η παράταση είχε ανάλογο ξεκίνημα για την Γκάνα με αυτό του αγώνα, καθώς προηγήθηκε εκ νέου στο 93' με τον Ασαμόα Γκιάν να σκοράρει για τρίτη φορά στην διοργάνωση.
Ο Αντρέ Αϊέου έκανε εντυπωσιακή μπαλιά από την άμυνα και ο Ασαμόα Γκιάν κοντρόλαρε με τον στήθος, μπήκε στην περιοχή, έμεινε όρθιος παρά την πίεση δύο αμυντικών και με άριστο σουτ στην κίνηση με το αριστερό νίκησε τον Χάουαρντ για το 2-1 υπέρ των Αφρικανών.
Τρία λεπτά αργότερα οι Αμερικανοί είχαν μια καλή στιγμή με τον Φάιλαμπερ να σουτάρει μέσα από την περιοχή με δύναμη και την μπάλα να κοντράρει σε έναν από τους πολλούς αμυντικούς, ενώ στο 98' ο Μορίς Εντού πήρε την κεφαλιά μετά από κακή έξοδο του Κίνγκσον, αλλά ήταν άστοχος.
Η ομάδα των ΗΠΑ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει για δεύτερη φορά στην ισοφάριση και έμεινε εκτός Μουντιάλ στην φάση των "16", όπως και τέσσερα χρόνια πριν.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Μποκανέγκρα, Μπόρνσταϊν, Κλαρκ (31' Μορίς Εντού), Μπράντλεϊ, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Άλτιντορ (90' Έρκουλες Γκόμες), Φίντλεϊ (46' Φάιλαμπερ).
ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Ίνκουμ (113' Μουντάρι), Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Τζόναθαν Μενσά, Σάρπεϊ (73' Άντι), Ανάν, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (78' Άπια), Κουάντουο Ασαμόα, Αντρέ Αϊέου, Ασαμόα Γκιάν.
 
Ουρουγουάη - Νότιος Κορέα 2-1
 
Γήπεδο: Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στάντιουμ (Πορτ Ελίζαμπεθ)
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Βοηθοί: Χέντρικ Σάλβερ, Μίκε Πίκελ (Γερμανία)
Πρώτο ημίχρονο Στα πρώτα 25' οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους με αποτέλεσμα, ο ρυθμός του αγώνα να ήταν εξαιρετικός και η μπάλα να πήγαινε πάνω κάτω. Η πρώτη καλή φάση έγινε μόλις στο 4' όταν η Ν. Κορέα κέρδισε φάουλ σε καλό σήμείο έξω από την περιοχή της Ουρουγουάης.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσου Γιουνγκ Παρκ , στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μουσλέρα και άουτ. Η φάση αυτή αφύπνισε την ομάδα του Ταβάρεζ και η απάντηση ήρθε 4 λεπτά αργότερα.
Συγκεκριμένα ο Φορλάν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο τερματοφύλακα της Νοτίου Κορέας Σουνγκ Ριόνγκ άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ήταν ο Σουάρεζ που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
Η Νότιος Κορέα, έδειξε να μην χάνει την αυτοσυγκέντρωση της και συνέχισε το παιχνίδι της σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ανέβασε περισσότερο ταχύτητα και ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα, πιέζοντας για κάποιο γκολ. Παρόλα αυτά, η μοναδική φάση που μπορεί να σημειωθεί ήταν ένα σουτ του Τσου Γιουνγκ Παρκ στο 31', που πέρασε έξω από την εστία του Μουσλέρα.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τη Νότιο Κορέα να προσπαθεί να βγάλει κάποια φάση αλλά να μην μπορεί και η Ουρουγουάη να ψάχνει στην κόντρα να αυξήσει το σκορ υπέρ της. Μάλιστα σε μια αντεπίθεση της λίγο πριν το 45', η Ουρουγουάη ζητάει πέναλτι σε χέρι που έγινε μέσα στην περιοχή της Νοτίου Κορέας και έχει δίκιο καθώς το σουτ του Μ. Περέιρα σταμάτησε στο χέρι του Τζουνγκ Σου που δεν ήταν κολημένο.
Στην περίληψη του ημιχρόνου, εκτός από το γκολ που σημειώθηκε, αξίζει να αναφερθούμε στην απίστευτη ταχύτητα της Νοτίου Κορέας, με τους παίκτες του Τζουνγκ Μο να βγάζουν φοβερά τρεξίματα στους κενούς χώρους με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι παίζουν με παίκτη παραπάνω! Από την άλλη μεριά, η Ουρουγουάη μετά το γκολ, έμεινε πίσω παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθεσεων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως η άμυνα της φαινόταν απροσπέλαστη
Δεύτερο ημίχρονοΣτο δεύτερο μέρος (ξεκίνησε βροχή) και πάλι η Νότιος Κορέα ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην προσπάθεια της να ισοφαρίσει το γκολ του Σουάρεζ. Η πρώτη μεγάλη ευκαρία ήρθε στο 51' από τον επιθετικό της Μονακό, Τσου Γιουνγκ Παρκ, που βρήκε την μπάλα μπροστά του, μετά από διώξιμο, μέσα στην περιοχή της Ουρουγουάης αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απογοητευτικό.
Η πίεση συνεχίστηκε για την Ουρουγουάη και στο 58', σέντρα του Ντούρι από τα δεξία, ωραία κεφαλιά του Παρκ Τζι Σουνγκ αλλά ο Μουσλέρα μπλόκαρε την μπάλα. Η Νότιος Κορέα όμως δεν παράτησε λεπτό το ματς και στο 67' η πίεση έφερε αποτέλεσμα. Εκτέλεση φάουλ από τον , η άμυνα της Ουρουγουάης δεν διώχνει σωστά η μπάλα πηγαίνει σε σημείο όπου βρίσκονται 2 παίκτες της Νοτίου Κορέας και σε συνδυασμό με την κακή έξοδο του Μουσλέρα, ο Τσουν Γιονγκ με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα με την Ουρουγουάη να βγαίνει μπροστά (καιρός ήταν), αλλά την Ν. Κορέα να συνεχίζει στο τέμπο που είχε από το πρώτο λεπτό! Στο 71' ο Τσουν Γιονγκ έκανε το σουτ σε αντεπίθεση, αλλά ο Μουσλέρα μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του Σουάρεζ αλλά ο Σουνγκ Ριόνγκ μπλόκαρε. 
 Σουάρεζ... και τι γκολ!
Ο αγώνας έχει φτάσει στο 80ο λεπτό με την Ουρουγουάη να εκτελεί κόρνερ, να διώχνει η άμυνα της Ν. Κορέας, αλλά η μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σουάρεζ στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και με μια προσποίηση περνάει τον αντίπαλο από τα δεξιά και πιάνει το σουτ με φάλτσα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σουνγκ Ριόνγκ δίνοντας το προβάδισμα και στο τέλος της νίκη-πρόκριση στην χώρα του στους "8" του Μουντιάλ.
Η Νότιος Κορέα προσπάθησε να αντιδράσει και έκανε μια μεγάλη ευκαιρία στο 87', όταν ο Ντόνγκ Γκούκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Μουσλέρα, σούταρε η μπάλα πέρασε κάτω από τον Ουρουγουανό γκολκίπερ πηγαίνοντας βασανιστικά προς την εστία αλλά εκεί βρέθηκε ο Λουγκάνο που σταμάτησε την πορεία της.
Μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση και η Ουρουγουάη πέρασε στους "8" της διοργάνωσης, περιμένοντας το νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ - Γκάνα που θα γίνει στις 21:30 το βράδυ.
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (Βικτορίνο 46'), Φουσίλε, Καβάνι, Α. Περέιρα (Λοντέιρο 74'), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρεζ (Α. Φερνάντεζ 84'), Φορλάν.
Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ (Ντονγκ Γκουκ 61'), Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιένγκ (Κίουν 85'), Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι.
Κίτρινες: Τσου Γιoύνγκ 37', Τσουνγκ Γιόνγκ 68', Γιονγκ Τσουνγκ 83'
Κόκκινες:
Αξίζει να σημειωθεί...Η ομάδα της Ουρουγουάης προκρίθηκε πρώτη στον όμιλο της, αφήνοντας τελευταία την Γαλλία (!) και δεύτερο το Mεξικό. Από την πλευρά τους οι Κορεάτες πέρασαν ως δεύτεροι, αφήνοντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση, με την Αργεντινή να τερματίζει πρώτη.
Η προϊστορία ήταν με το μέρος της Ουρουγουάης, αφού σε πέντε αναμετρήσεις με την ομάδα της Ασίας μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.
ΠΗΓΗ: SPORT24.GR
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com