ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (2 - 3) 6/7/2010

Ουρουγουάη - Ολλανδία 2-3

Σκόρερ: 41' Φορλάν, 92' Μάξι Περέιρα / 18' Φαν Μπρόνκχορστ, 70' Σνάιντερ, 73' Ρόμπεν
Γήπεδο: "Green Point", Κέιπ Τάουν
Διαιτητής: Ράβσαν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν)

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 4' με το σουτ του Ντιρκ Κάιτ μέσα από την περιοχή να περνά ψηλά άουτ, ενώ η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από σέντρα του Σνάιντερ από δεξιά. Ο Άλβαρο Περέιρα δοκίμασε στο 6' να κρεμάσει λίγο κάτω από τη σέντρα τον Στεκέλενμπουργκ, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλά άουτ, ενώ στο 11' ο Φορλάν έβγαλε μόνο τον Καβάνι και ο βοηθός διαιτητής κακώς σήκωσε το σημαιάκι για οφ-σάιντ.
Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ σούταρε με προϋποθέσεις στο 13', αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του συμπαίκτη του, Ρόμπιν φαν Πέρσι, ενώ στο 18' οι "Oranje" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με μακρινό σουτ του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, που δεν φάνταζε να έχει τόσο καλές προϋποθέσεις.
Οι Ολλανδοί άλλαζαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, κάτω από την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Φαν Μπρόνκχορστ αριστερά, ο οποίος σούταρε από αρκετά πλάγια και σε απόσταση τουλάχιστον 35 μέτρων και δικαίωθηκε.
Το σουτ του με το αριστερό ήταν πολύ δυνατό, διαγώνιο και χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ψηλά λίγο κάτω από το οριζόντιο και εν συνεχεία κατέλληξε στα δίχτυα του Φερνάντο Μουσλέρα, ο οποίος επιχείρησε να αποκρουσε με το δεξί χέρι, το αντίθετο δηλαδή.
Στο 27' ο Μαρτίν Κάσερες επιχείρησε να διώξει την μπάλα με ανάποδο ψαλίδι, ο Ντε Ζέεουβ πήγε να πάρει κεφαλιά και ο Ουρουγουανός τον χτύπησε με το πόδι στο πρόσωπο.
Μάλιστα εν συνεχεία ο Ντε Ζέεουβ έπεσε άσχημα με την μέση στο έδαφος και ο Σνάιντερ έξαλλος επιτέθηκε στον Κάσερες για να δημιουργηθεί μία ένταση.
Ο Έντινσον Καβάνι ζήτησε πέναλτι στο 31' και είχε δίκαιο καθώς ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ τον χτύπησε στο πρόσωπο με αγκωνιά.
Η Ουρουγουάη στην πρώτη της καλή τελική προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει, ισοφαρίζοντας με τον Ντιέγκο Φορλάν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 41' και αυτός με εξαιρετικό μακρινό σουτ.
Περίπου από 30 μέτρα λίγο δεξιά ο Φορλάν κινήθηκε πιο κεντρικά φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό και επιχείρησε το δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας, όμως ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει ο Στεκέλενμπουργκ και η μπάλα κατέλληξε στα δίχτυα του.
Το δεύτερο ημίχρονο
Από λάθος γύρισμα του Κάλιντ Μπούλαρουζ στο 51' προήλθε η πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Στεκέλενμπουργκ να προλαβαίνει τον Καβάνι και εν συνεχεία τον Άλβαρο Περέιρα να πλασάρει από μακριά, αλλά τον Φαν Μπρονκχορστ να διώχνει ψύχραιμη κεφαλιά λίγο πριν την γραμμή.
Η Ολλανδία δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση και η Ουρουγουάη στο 67' απείλησε ξανά με το φάουλ του Φορλάν να αποκρούει ο Στεκέλενμπουργκ.
Μόλις ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρία με τον Φαν Πέρσι να περάσει στον Φαν ντερ Φάαρτ που σούταρε μέσα από την περιοχή και απέκρουσε ο Μουσλέρα, ενώ εν συνεχεία πλάσαρει άουτ ο Ρόμπεν.
Στο 70' οι ευρωπαίοι κατάφεραν να πάρουν για δεύτερη φορά προβάδισμα με τον Σνάιντερ και πάλι να δίνει την λύση. Ο μέσος της Ίντερ σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Μάξι Περέιρα και κατέλληξε στην αριστερή γωνία του Μουσλέρα.
Πάντως, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν σούταρε ο Σνάιντερ, η μπάλα πέρασε από μπροστά του, δεν την ακούμπησε, αλλά έκανε κίνηση για να πλασάρει.
Μόλις 3 λεπτά μετά (73') η Ολλανδία πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Άριεν Ρόμπεν και βρέθηκε πλέον αγκαλιά με την πρόκριση.
Ο Ντιρκ Κάιτ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ρόμπεν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι με ιδανική κεφαλιά έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Μουσλέρα που δεν είχε την δυνατότητα να αντιδράσει.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μαρτίν Κάσερες, Ντιέγκο Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Γκαργκάνο, Άλβαρο Περέιρα (78' Αμπρέου), Καβάνι, Φορλάν (84' Σεμπαστιάν Φερνάντες).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Μπούλαρουζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέεουβ (46' Φαν ντερ Φάαρτ), Σνάιντερ, Ρόμπεν (90' Έλια), Κάιτ, Φαν Πέρσι

ΠΗΓΗ:sport24.gr ΦΩΤΟ: sport24.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com