Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 & 2022



Η ρωσική αποστολή πανηγυρίζει τη νίκη της στη ψηφοροία για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018
Στις 2 Δεκεμβρίου 2010, η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 και πως το Κατάρ θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022. Την απόφαση έλαβαν 22 μέλη της ΦΙΦΑ, στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Αντίπαλοι της Ρωσίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ήταν η Αγγλία, ηΙσπανία και η Πορτογαλία (μαζί), η Ολλανδία και το Βέλγιο. Αντίπαλοι του Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 ήταν οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνίακαι η Νότιος Κορέα (μαζί είχαν διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2002).
Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ιγκόρ Σουβάλοφ δήλωσε: "Μας εμπιστευθήκατε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 και μπορώ να υποσχεθώ, όλοι μας μπορούν να υποσχεθούν, πως δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Ας γράψουμε μαζί την ιστορία". Μερικοί αναλυτές δήλωσαν πως η Ρωσία δεν θα λάμβανε το δικαίωμα να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, λόγω της άρνησης του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ταξιδέψει στη Ζυρίχη. Ο Πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Σέππ Μπλάττερ δήλωσε για τη Ρωσία: "Είμαι σίγουρος πως η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε αυτή τη περιοχή, ή σε αυτή την ήπειρο, θα είναι καλό για αυτό το μέρος του πλανήτη."
Cquote1.svgΜας εμπιστευθήκατε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 και μπορώ να υποσχεθώ, όλοι μας μπορούν να υποσχεθούν, πως δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Ας γράψουμε μαζί την ιστορία
Ιγκόρ Σουβάλοφ, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας
Cquote2.svg
Ο αρχηγός της Εθνικής Ρωσίας, Αντρέι Αρσάβιν, δήλωσε πως ήταν πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. "Θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον αθλητισμό, στην οικονομία μας, στην ανάπτυξη της χώρας, ακόμα και στη πολιτική. Η επιρροή του ποδοσφαίρου στον κόσμο είναι τεράστια. Αυτό μπορείτε να το δείτε με τις παρουσιάσεις της κάθε χώρα και με αυτούς που τις παρουσίασαν," δήλωσε. "Θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία επειδή οι Ρώσοι είναι τόσο φιλόξενοι. Ελπίζω ότι θα αλλάξει τις γνώμες της Ευρώπης για τη Ρωσία και τις γνώμες των Ρώσων πολιτών επίσης."

[edit]Σήμερα γιορτάζουμε, αλλά από αύριο αρχίζει η δουλειά

Ο Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, Εμίρης του Κατάρ, δήλωσε ότι η ΦΙΦΑ "πιστεύει στην αλλαγή". Ο Αλ Θάνι, ο οποίος βρισκόταν στη Ζυρίχη για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, συμπλήρωσε: "Δουλεύαμε σκληρά για 2 χρόνια για αυτό το αποτέλεσμα. Σήμερα γιορτάζουμε, αλλά από αύριο αρχίζει η δουλειά. Ξέρουμε πως θα χρειαστεί να κάνουμε πολλή δουλειά, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτοί." Το Κατάρ έπεισε τη ΦΙΦΑ να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 στη Μικρά Ασία, για πρώτη φορά. Παρόλο ότι στο Κατάρ κατοικούν 1.7 εκατομμύρια ανθρώπους, το ποδόσφαιρο είναι διάσημο στη περιοχή. Ο Χασσάν Αλ-Θαβάντι δήλωσε: "Ξέρουμε πως θα είναι τολμηρό ρίσκο και συναρπαστική προοπτική, αλλά χωρίς ρίσκο."
Ο Χαμάν μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος δήλωσε πως η ΦΙΦΑ είναι έτοιμη για αλλαγές
"Όλοι γιορτάζουν στη Μικρά Ασία - Όλοι ήταν πίσω μας από την αρχή. Πίστεψαν σε εμάς. Και είμαι πολύ χαρούμενος που η ΦΙΦΑ πιστεύει σε εμάς", δήλωσε ο Αλ Θάνι. "Είμαι άφωνος, αλλά πολύ περήφανος και χαρούμενος. Είμαι περήφανος που η Μικρά Ασία έγινε η εκλεκτός της ΦΙΦΑ. Είμαστε χαρούμενο για το ότι για πρώτη φορά θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ. Όπως υποσχέθηκα, η ΦΙΦΑ δεν θα το μετανιώσει. Ότι υποσχεθήκαμε εώς τώρα θα γίνει πραγματικότητα." Μιλώντας για τους λόγους της νίκης του Κατάρ, δήλωσε: "Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι το γεγονό ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια - δημιουργήσαμε νέα πράγματα, τα οποία δεν είναι συμβατικά αλλά πολύ πιθανά. Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι θα εκπροσωπούμε μια νέα εποχή για τη ΦΙΦΑ".

[edit]Δώσαμε σε αυτό τον καλύτερο μας εαυτό

Ο Σέππ Μπλάττερ, Πρόεδρος της ΦΙΦΑ, ο οποιός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, ενώ το Κατάρ θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022
Υπήρξε απογοήτευση στις χώρες, οι οποίες νικήθηκαν από τη Ρωσία και το Κατάρ. "Φυσικά είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Παράλληλα, όμως, δίνουμε σε αυτό τον καλύτερο μας εαυτό" δήλωσε ο Άγγλος πρεσβευτής, Γκάρυ Λίνεκερ. "Παρουσιάσαμε τον εαυτό μας πολύ καλά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε στη Ρωσία καλή επιτυχία στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά θα θέλαμε να ήταν δικό μας." Ένας δημοσιογράφος στην Ισπανία δήλωσε πως "υπήρξε μεγάλη απογοήτευση μεταξύ των Ισπανών οπαδών", καθώς και ότι η οικονομική κρίση στη χώρα μπορεί να ευθύνεται για την ήττα. Οι Αμερικανοί οπαδοί παρακολουθούσαν στην Ουάσιγκτον την ψηφοφορία, και όπως δήλωσε ένας δημοσιογράφος της BBC, "μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χύθηκαν δάκρυα, ενώ ένα λεπτό αργότερα κάθε πρόσωπο ζωγραφίστηκε με πραγματική απογοήτευση".
Ο Μιγκέλ Ανγκέλ Λόπεζ, υπεύθυνος για τη παρουσίαση του βίντεο της Ισπανίας και της Πορτογαλίας (οι χώρες θέλησαν να διοργανώσουν το Κύπελλο μαζί), δήλωσε μετά την ήττα από τη Ρωσία: "Η ΦΙΦΑ θεώρησε πως ήταν καλύτερο να προωθήσει το ποδόσφαιρο σε αυτή τη περιοχή, όπου δεν είχε διεξαχθεί ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο." Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής Μάρκ Βίλμοτς δήλωσε: "Η Ρωσία είναι πολιτική επιλογή και το Κατάρ οικονομική επιλογή. Μπορείς να πείς πως ο αθλητισμός έχασε εξαιτίας της απόφασης για αυτά τα 2 Παγκόσμια Κύπελλα."
Cquote1.svgΑκούσαμε πολλούς ανθρώπους να λένε πως χάσαμε λόγω της σύντομης παρουσίασης. Ξέραμε ότι θα δηλωθεί, αλλά είμαστε πολύ απογοητευμένοι
Κύνιγια Νταϊνι, Αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Cquote2.svg
Ο Χόβαρντ Στρίνγκερ, συμμετέχοντας στην ιαπωνική παρουσίαση, δήλωσε: "Το 2002 το είχαμε κάνει και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε και τώρα". Ο Αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κύνιγια Νταϊν, δήλωσε: "Ακούσαμε πολλούς ανθρώπους να λένε πως χάσαμε λόγω της μικρής παρουσίασης. Ξέραμε ότι θα δηλωθεί, αλλά είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Βάλαμε ως νέο στόχο να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2050 στη χώρα μας." Ο Υπουργός Αθλητισμού της Αυστραλίας, Μάρκ Αρμπίμπ, δήλωσε: "Κάναμε ότι μπορέσαμε... αλλά δεν ήταν αρκετό."
Κάνοντας μια ανακοίνωση, ο Μπλάττερ δήλωσε: "Είχαμε 4 υποψήφιους για το Κύπελλο του 2018, και έπρεπε να εκλέξουμε έναν νικητή. Οι νικημένοι δεν πρέπει να γυρίσουν σπίτι λέγοντας 'τι κρίμα'. Αλλά πρέπει να πούνε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και ένα σχολείο της ζωής όπου μαθαίνεις να χάνεις. Δεν είναι εύκολο. "Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010 έγινε στη Νότιο Αφρική και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 θα γίνει στη Βραζιλία. Τον Μάρτιο του 2009, ο Μπλάττερ είχε δηλώσει για τις υποψηφιότητες: "Είμαστε ικανοποιημένοι με τον αριθμό των υποψηφίων."
ΠΗΓΗ:      http://incubator.wikimedia.org
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com