Ελλάδα-Μάλτα 3-1



Τα δύο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη και το παρθενικό του Κυριάκου Παπαδόπουλου (3-1 τη Μάλτα) διατήρησαν την Ελλάδα στην κορυφή του 6ου ομίλου, ένα βαθμό μπροστά από την Κροατία και το Ισραήλ. 
Εικόνα αγώνα:

Ο αντίπαλος δεν αποτελούσε φόβητρο αλλά η τρομάρα του Τακάλι -όπου χρειάστηκε το γκολ του Τοροσίδη στο 92'- ήταν έντονη στη μνήμη των διεθνών οι οποίοι μπήκαν στο Καραϊσκάκη με διάθεση να σκοράρουν νωρίς προκειμένου να αποβάλλουν το άγχος και την πίεση.
Ο στόχος επετεύχθη μόλις στο 8ο λεπτό και μετά από συνεργασία των Νίνη-Κατσουράνη-Καραγκούνη η οποία είχε τελικό αποδέκτη τον Φετφατζίδη. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα και αποθεώθηκε.
Ένας άλλος εκπρόσωπος του «νέου αίματος» της Εθνικής, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ήταν ο πρωταγωνιστής του 2-0. Στο 26ο λεπτό ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ και ο στόπερ της Σάλκε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα ρολά κατέβηκαν, επήλθε εφησυχασμός και οι παίκτες της Εθνικής χαλάρωσαν. Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε συνέπειες αυτή η εικόνα της ομάδας, όμως στο δεύτερο μέρος η Μάλτα βρήκε χώρους και αναστάτωσε το κέντρο άμυνας της Ελλάδας.
Και σα να μην έφτανε η πίεση των Μαλτέζων, ήρθε και το γκολ (54’) από τον ταχύτατο Μιφσούντ ο οποίος έκοψε την καρδιά της ελληνικής άμυνας, αξιοποίησε την κάθετη του Μπαχάντα και με ωραίο πλασέ πρόλαβε τους Τοροσίδη και Κωνσταντόπουλο και μείωσε σε 2-1.
Το γκολ της Μάλτας ακολούθησε η απειλή ισοφάρισης με το σουτ του Σκέρμπι που κόντραρε στον Μόρα και σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτά τα στοιχεία προκάλεσαν την αντίδραση του κόσμου (σφυρίγματα) και ταρακούνησαν τους παίκτες του Σάντος οι οποίοι απάντησαν με ενέργεια που ξεκίνησε από τον Νίνη, συνεχίστηκε από τον Σαλπιγγίδη και ολοκληρώθηκε με το τελείωμα του Φετφατφίδη στα δίχτυα της Μάλτας. Κλειδί αγώνα:
Η λειτουργία των άκρων της επιθετικής γραμμής της Ελλάδας έκανε τη διαφορά. Η ομάδα του Σάντος είχε ταχύτητα με τις πλαγιοκοπήσεις του Φετφατζίδη, του Νίνη και του Σαλπιγγίδη.
MVP:
Τα δύο γκολ που σημείωσε τον αναδεικνύουν σε πολυτιμότερο της αναμέτρησης. Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής. Αν σε κάποιες φάσεις γινόταν πιο απλός, τα γκολ για την Ελλάδα μπορεί να ήταν περισσότερα.
Αδύναμος κρίκος:
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μάλτας είχε πολλά προβλήματα στο να ανακόψει τις επιθέσεις της Ελλάδας.
TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

6ο λεπτό: Προβολή του Σαλπιγγίδη μετά από σέντρα του Τοροσίδη, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

8ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Φετφατζίδης άνοιξε το σκορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, μετά από ωραίο παιχνίδι των Καραγκούνη, Νίνη, Κατσουράνη και σέντρα του τελευταίου.
13ο λεπτό: Ωραία ενέργεια και σουτ του Φετφατζίδη, ο Χογκ έπεσε κι έδιωξε.
26ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Καραγκούνης εκτελεί φάουλ και σεντράρει στην περιοχή και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με κεφαλιά εξ επαφής σκοράρει στο ντεμπούτο του στην Εθνικη Ανδρών. Ελλάδα-Μάλτα 2-0!
45ο λεπτό: Καλό σουτ του Νίνη, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
54o λεπτό: ΓΚΟΛ! Αφού κερδίζει τις κόντρες έξω από την περιοχή, ο Μπαχάντα βγάζει ωραία κάθετη μπαλιά για τον Μιφσούντ κι εκείνος πλάσαρε εύστοχα και μείωσε 2-1.
60o λεπτό: Σουτ του Σκέμπρι και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
63ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Σαλπιγγίδης γύρισε από τα δεξιά, ο Χογκ έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη και αυτός με εύκολο πλασέ έκανε το 3-1.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ.Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Νίνης (80' Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (89' Μήτρογλου)
ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Καρουάνα, Σιμπέρας, Άνγκους, Ρ. Φένεχ, Μπογκντάνοβιτς (60' Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον (87' Π.Φένες), Σκέμπρι, Μπαχάντα (80' Φάιλα)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κ.Παπαδόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)
Φεύγει από την Εθνική ο Βρύζας
Παρελθόν από το τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας αποτελεί ο Ζήσης Βρύζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοηθός του Φερνάντο Σάντος ενημέρωσε τον Πορτογάλο προπονητή και φυσικά την ΕΠΟ για την πρόθεσή του να αποχωρήσει, ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ.Ο Βρύζας έχει πρόταση για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον ΠΑΟΚ, αλλά η οριστική του απάντηση αναμένεται να γνωστοποιηθεί την Κυριακή. Πάντως, αποχωρώντας από το γήπεδο Καραϊσκάκη μετά το τέλος του αγώνα με τη Μάλτα, ο Ζήσης Βρύζας απέφυγε να μιλήσει στους δημοσιογράφους που περίμεναν μία δήλωσή του.
ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com