ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΝΕΟ)



Η ΠΑΕ Άρης
είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής όπου τερμάτισε 4ος την τελευταία αγωνιστική περίοδο μετά τη διαδικασία των play-off. Έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα της πρώτης εθνικής απουσιάζοντας μόνο δύο φορές και έχει κατακτήσει συνολικά τέσσερις τίτλους,τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Έδρα του είναι το στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη.
Ιστορία Συλλόγου - Ίδρυση
Ο Άρης ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικό σωματείο στις
 25 Μαρτίου (7 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) του 1914 στην Θεσσαλονίκη και υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό (1912).Μάλιστα για να τονισθεί ιδιαιτέρως ο ελληνικός χαρακτήρας του νεοσύστατου σωματείου, οι ιδρυτές του επέλεξαν ως ημέρα επίσημης ίδρυσής του την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ιδρυτές του Άρη ήταν οι: Αγγέλου Γιάννης, Αγοραστός Λάζαρος, Βλαχόπουλος Γρηγόρης, Βλαχόπουλος Λάζαρος, Γκοτζαμάνης Πέτρος, Δήμου, Ζέγας Άγγελος, Θεοδωρίδης Θόδωρος, Ιωαννίδης Δημήτρης, Καραγιαννίδης Τηλέμαχος, Κοτρότσης Δημήτρης, Κρέης Πέτρος, Κυδωνάκης Μήνως, Κωστίδης Λάζαρος, Λάμπρου Γιώργος, Νακόπουλος Γιάννης, Παπαγεωργίου Θανάσης, Πλιάτσικας Γιάννης, Ρωσσιάδης Ρούσσος, Σαλούστο Κάρολος, Τσιατσιαπάς Τάσος και Κότσανος Πρόδρομος. Το 1926 ο σύλλογος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το καταστατικό του ώστε να μετονομαστεί σε "Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης" , για να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη είχε αρχίσει να καλλιεργεί.


Τα πρώτα χρόνια
Το τμήμα του ποδοσφαίρου του συλλόγου ιδρύθηκε το 1914 αλλά ο Α΄ παγκόσμιος πόλεμος καθώς και η μικρασιατική καταστροφήεπέτρεψαν στον Άρη να παίξει μόλις το Μάρτιο του 1923 τον πρώτο επίσημο αγώνα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο, σε ένα αγώνα που διεκόπη ενώ ο Άρης κέρδιζε με 5-0.
Το 1923 η ομάδα του Άρη κατακτά το πρώτο Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης,επιτυχία την οποία επααλαμβάνει και τη επόμενη χρονιά,το1924.Μάλιστα το 1923,θα αγωνιστεί κόντρα στον πρωταθλητή Αθηνών-Πειραιώς,Πειραϊκό Σύνδεσμο σε αγώνα,υπό την αιγίδα της Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ελλάδος,για την ανάδειξη του πρωταθλητή ανάμεσα στον πρωταθλητή Αθηνών-Πειραιώς και αυτόν της Θεσσαλονίκης,έναν αγώνα που βρήκε τον Άρη ηττημένο με 0-3.
Ο Άρης υπήρξε ο πρώτος ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που προσκάλεσε ξένη ποδοσφαρική ομάδα για φιλικό αγώνα στην Ελλάδα. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου του 1924 διεξήχθη στο παλαιό γήπεδο του Ηρακλή, ο αγώνας μεταξύ Άρη και Περιστέρ Μοναστηρίου (τότε πρωταθλήτρια Νότιας Σερβίας) με τελικό νικητή τον Αρη με 5-0. (3 γκολ ο Μ. Βεντουρέλης και από 1 οι Κ.Πάγκαλος και Αρ.Αρμάς).Στην άτυπη ρεβάνς του αγώνα αυτού, στις 5 Απριλίου 1925,στοΜοναστήρι (Μπίτολα) ο Αρης,ο οποίος κατέστη η πρώτη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που έδωσε αγώνα στο εξωτερικό,έχασε με 2-1.
Το 1926, ο Άρης κατακτά αήττητος το τρίτο του πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης,ενώ το 1927 χάνει για πρώτη φορά τα πρωτεία στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή.


1928-1940Το πρωτάθλημα του 1928Η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον Άρη έρχεται τη σεζόν 1927-28 όταν και κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδος, ξεπερνώντας στην τελική φάση τον Ατρόμητο και τον Εθνικό, εκμεταλλευόμενος την αποχή από το πρωτάθλημα των ομάδων του ΠΟΚ. Στον πρώτο αγώνα στις 24 Μαΐου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 3-1 του Ατρομήτου στην Αθήνα ενώ τρεις μέρες μετά ηττήθηκε από τον Εθνικό με 3-2. Στους επαναληπτικούς αγώνες που διεξήχθησαν τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης επικράτησε και των αντιπάλων του με 3-1 και έτσι στέφθηκε ο πρώτος πρωταθλητής Ελλάδος. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Αυστριακός Κέσλερ ενώ οι σημαντικότεροι ποδοσφαιριστές του Άρη ήταν οιΚώστας Βικελίδης, Νίκος Αγγελάκης, Διονύσης Καλτέκης κλπ.
Το πρωτάθλημα του 1932Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Άρης κατέκτησε εκ νέου τον τίτλο του Πρωταθλητή. Αυτή τη φορά αντίπαλοι του ήταν οι Ολυμπιακός,Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Εθνικός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής. Ο Άρης αναδείχθηκε πρωταθλητής συγκεντρώνοντας συνολικά 22 βαθμούς, 4 περισσότερους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες όπως το 7-0 επί του Παναθηναϊκού, το 6-1 επί του Απόλλωνα, το 7-3 επί του Ηρακλή και τα εκτός έδρας 0-3 επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Αστέρια εκείνης της ομάδας ήταν οι Κίτσος, Αγγελάκης,Καλτέκης, Μπογδάνου και Γκικόπουλος ενώ προπονητής ο Ντε Βάλερ.
Άλλες διακρίσειςΠέρα από την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων,ο Άρης αναδείχθηκε δεύτερος στα πρωταθλήματα του 1930 και 1933 ενώ έφτασε τρεις φορές μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, (1932, 1933, 1940) όπου και γνώρισε ισάριθμες ήττες από ΑΕΚ, Εθνικό και Παναθηναϊκό με 5-3, 2-1 και 3-1 αντίστοιχα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι το 1940, ο Άρης είχε κατακτήσει 8 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης και 3 Πρωταθλήματα Βορείου Ομίλου, επιτεύγματα τα οποία τον καθιστούσαν πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα.[3]Αξιόλογοι ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής για τον Άρη ήταν οι:


  • Νίκος Αγγελάκης
  • Δανιήλ Δανελιάν
  • Διονύσης Καλτέκης
  • Νίκος Κίτσος
  • Κώστας Βικελίδης
  • Νικηφόρος Βικελίδης
  • Κλεάνθης Βικελίδης

  • Ιορδάνης Μπογδάνου
  • Θανάσης Κατσαούνης
  • Κρίτων Καλογιάννης
  • Κώστας Ακριτίδης
  • Ηλίας Κουμπλής
  • Χρήστος Κολωνιάρης
  • Κώστας Γκικόπουλος

Από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έως το 1959


Το πρωτάθλημα του 1946


Το 1946 διοργανώνεται από την ΕΠΟ το πρώτο μεταπολεμικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο λαμβάνουν μέρος ο Άρης ως πρωταθλητής Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Αθηνών και ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής Πειραιά.
Ο Άρης, με προπονητή τον παλαίμαχο πλεόν Διονύση Καλτέκη και μεγάλο αστέρι τον Κλεάνθη Βικελίδη κατακτά το Πρωτάθλημα. Καθοριστική ήταν η εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 4-1 που του χάρισε το πρωτάθλημα, το οποίο είχε έντονο παρασκήνιο καθώς αρχικά ο Άρης μηδενίστηκε λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, δικαιώθηκε όμως από την δευτεροβάθμια επιτροπή τηςΕΠΟ.

Άλλες διακρίσεις

Πέραν του πρωταθλήματος του 1946,η ομάδα του Άρη συμμετείχε το 1950 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όπου γνώρισε την ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση 4 Πρωταθλημάτων Θεσσαλονίκης και ενός Πρωταθλήματος Βορείου Ομίλου.
Αξιόλογοι ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής για τον Άρη ήταν οι:

  • Κώστας Βελλιάδης
  • Βαχάκ Αμπραχαμιάν
  • Λευτέρης Χαλυβόπουλος
  • Θεόδωρος Σπανόπουλος
  • Κλεάνθης Βικελίδης
Στα πλαίσια της Α' Εθνικής
Από την αγωνιστική περίοδο 1959-60 καθιερώνεται η Α' Εθνική στην οποία λαμβάνει μέρος και ο Άρης καταλαμβάνοντας την 8η θέση ανάμεσα σε 16 συλλόγους. Με την πάροδο των ετών και αφού πρώτα πέρασε την περιπέτεια των μπαράζ παραμονής στην κατηγορία το 1963, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60 η ομάδα καταφέρνει σταδιακά να καθιερωθεί ως μία από τις ισχυρότερες ομάδες αφού από το 1966 έως το 1970 κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα του Πρωταθλήματος, με αποκορύφωμα την 3η θέση της περιόδου 1968-69.
Η δεκαετία του '70 αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο για τον Άρη καθώς συνοδεύεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος του 1970, που αποτελεί και την τελευταία διάκριση του συλλόγου, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ.Καλύτερες σεζόν για τον Άρη εκείνης της δεκαετίας ήταν οι τρίτες θέσεις το 1973/74 και το 1978/79.

Από το 1979 μέχρι σήμερα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος,ο Άρης πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.Στο θεσμό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κατάφερε να προκριθεί μέχρι τους «16» της διοργάνωσης αποκλείωντας τις Μπενφίκα και Περούτζια,την δεύτερη μάλιστα με σπουδαία νίκη με 3-0 μέσα στην Ιταλία ενώ τελικά αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν.Στο πρωτάθλημα,έχοντας στη σύνθεση του σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Κούης,ο Βένος,ο Ζήνδρος,ο Φοιρός,ο Σεμερτζίδης,ο Μπαλλής και άλλοι και παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο,διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο του πρωταθλητή ενώ μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ισοβάθμισε με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας με 47 βαθμούς.
Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ που έμεινε γνωστός ως «το μπαράζ του Βόλου» που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 2-0.Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην 3η θέση ενώ το μεγαλύτερο επίτευγμα του συλλόγου μέχρι το τέλος τηε δεκαετίας ήταν η 4η θέση το 1984.Επόμενη αναλαμπή της ομάδας ήταν η 4η θέση το 1994. Μαύρη σελίδα για τον Άρη αποτελεί ο υποβιβασμός στην Β' Εθνική μετά το πέρας της σεζόν 1997,η οποία συνοδεύτηκε και από αφαίρεση βαθμών λόγω της μη προσκόμισης των δελτίων των ποδοσφαιριστών πριν από αγώνα.Η ομάδα επανήλθε άμεσα στα μεγάλα σαλόνια επιτυγχάνοντας μάλιστα να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετά από 5 χρόνια. Την αγωνιστική περίοδο 1999/00 χάνει από τον Ηρακλή στα μπαράζ την έξοδο στοΚύπελλο ΟΥΕΦΑ.Τις επόμενες δύο χρονιές αν και υπήρχαν υψηλοί στόχοι ακόμα και για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ,η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης.Την αγωνιστική περίοδο 2002/03 ο Άρης φτάνει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όπου χάνει με 1-0 από τον συμπολίτη ΠΑΟΚ καταφέρνει όμως την τελευταία αγωνιστική να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης χρονιάς μετά την νίκη με 2-1 επί του Ηρακλή έπειτα από γκολ που σημείωσε ο Μαλλούς[4] στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ακολούθησε μια πολύ κακή χρονιά με σημαντικά αγωνιστικά,διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να διασφαλίσει την παραμονή την προτελευταία αγωνιστική. Την επόμενη χρονιά 2004/05 η ομάδα υποβιβάστηκε για δεύτερη φορά (και τελευταία μέχρι σήμερα) στη Β' Εθνική.

Διακεκριμένοι πρώην ποδοσφαιριστές (1959 μέχρι σήμερα)


  • Flag of Greece.svg Αλέκος Αλεξιάδης
  • Flag of Greece.svg Γιάννης Βένος
  • Flag of Greece.svg Τραϊανός Δέλλας
  • Flag of Greece.svg Βασίλης Δημητριάδης
  • Flag of Greece.svg Κώστας Δράμπης
  • Flag of Greece.svg Γιώργος Ζήνδρος
  • Flag of Greece.svg Ντίνος Κούης
  • Flag of Greece.svg Σάββας Κωφίδης
  • Flag of Greece.svg Τάκης Λουκανίδης
  • Flag of Greece.svg Δημήτρης Μαυρογενίδης
  • Flag of Greece.svg Ντίνος Μπαλλής
  • Flag of Greece.svg Θόδωρος Πάλλας
  • Flag of Greece.svg Κώστας Παπαϊωάννου
  • Flag of Greece.svg Στέλιος Παπαφλωράτος
  • Flag of Greece.svg Αντώνης Σαπουντζής

  • Flag of Greece.svg Μπάμπης Μυστακίδης
  • Flag of Greece.svg Γιώργος Σεμερτζίδης
  • Flag of Greece.svg Νίκος Τσιαντάκης
  • Flag of Greece.svg Γιώργος Φοιρός
  • Flag of Greece.svg Κώστας Φραντζέσκος
  • Flag of Greece.svg Άγγελος Χαριστέας
  • Flag of Greece.svg Νίκος Χρηστίδης
  • Flag of Greece.svg Μανώλης Κεραμίδας
  • Flag of Greece.svg Άγγελος Σπυρίδων
  • Flag of Greece.svg Χρήστος Καρκαμάνης
  • Flag of Greece.svg Φάνης Κατεργιαννάκης
  • Flag of Greece.svg Νίκος Κυζερίδης
  • Flag of Greece.svg Αβραάμ Παπαδόπουλος
  • Flag of Greece.svg Γιώργος Κολτσίδας
  • Flag of Greece.svg Κώστας Χαλκιάς

  • Flag of Cyprus.svg Γιώργος Παντζιαράς
  • Flag of Brazil.svg Μάρσιο Αμορόζο
  • Flag of Brazil.svg Ιβάν Σίλβα Σάντος
  • Flag of Poland.svg Αντρέι Ιβάν
  • Flag of Poland.svg Ματσέι Μουράφσκι
  • Flag of Sweden.svg Νιόγκου Ντεμπά Νιρέν
  • Flag of Sweden.svg Ουλφ Έρικσον
  • Flag of Sweden.svg Μάγκνους Σελάντερ
  • Flag of Serbia.svg Ίλια Ίβιτς
  • Flag of Serbia.svg Ζόραν Λόντσαρ
  • Flag of Serbia.svg Λιούμπισα Μιλόγεβιτς
  • Flag of Montenegro.svg Ιγκόρ Γκλούσεβιτς
  • Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Νίκολα Νίκιτς
  • Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Σανέλ Γιάχιτς
  • Flag of the Netherlands.svg Ρίχαρντ Κνόπερ
  • Flag of Spain.svg Βίκτορ Βιτόλο

  • Flag of Hungary.svg Σάντορ Γκουιντάρ
  • Flag of Denmark.svg Όλε Σκόμποε
  • Flag of South Africa.svg Νασίφ Μόρις
  • Flag of Zimbabwe.svg Ναγκόλι Κένεντι
  • Flag of Senegal.svg Ισμαήλ Μπα
  • Flag of Cameroon.svg Ζοέλ Επαλέ
  • Flag of Morocco.svg Σελαχεντίν Μπασίρ
  • Flag of Morocco.svg Σαΐντ Τσίμπα
  • Flag of Morocco.svg Ταλάλ Ελ Καρκουρί
  • Flag of Portugal.svg Πάουλο Κόστα
  • Flag of Uruguay.svg Σεμπάστιαν Αμπρέου
  • Flag of Uruguay.svg Μάριο Ρεγκέιρο
  • Flag of Uruguay.svg Αλεχάνδρο Λέμπο
  • Flag of Argentina.svg Χαβιέ Κάμπορα
  • Flag of Albania.svg Αρτούρ Λεκμπέλο
Πρώην Προπονητές (επιλεκτικά)
  • Flag of Austria.svg Κέσλερ
  • Flag of Greece.svg Διονύσης Καλτέκης
  • Flag of Greece.svg Κλεάνθης Βικελίδης
  • Flag of Greece.svg Αλκέτας Παναγούλιας
  • Flag of Serbia.svg Flag of Greece.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς
  • Flag of SFR Yugoslavia.svg Μίλοβαν Τσίριτς
  • Flag of Uruguay.svg Πέπε Σασία
  • Flag of England.svg Τζον Μπλάνγκστοουν
  • Flag of the Netherlands.svg Τάις Λίμπρεχτς
  • Flag of Argentina.svg Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Τίτλοι

  • Πρωτάθλημα Ελλάδας (3): 1928, 1932, 1946
  • Κύπελλο Ελλάδας (1): 1970

Διακρίσεις

  • Πρωτάθλημα Ελλάδας: Δευτεραθλητής το 1980
  • Κύπελλο Ελλάδας: Φιναλίστ (8): 1932, 1933, 1940, 1950, 2003, 2005, 2008, 2010.
  • Πρωτάθλημα Β' Εθνικής (1): 1998
  • Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: Πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης: (1980)
  • Europa League: Πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης: (2010)

Συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης

ΣεζόνΚύπελλοΦάσηΑντίπαλοςΕντόςΕκτόςΠρ.
1964–65 Εκθέσεων Α' γύρος Flag of Italy.svg Ρόμα 0–0 0–3 Symbol delete vote.svg
1965–66 Εκθέσεων Β' γύρος Flag of Germany.svg Κολωνία 2–1 0–2 Symbol delete vote.svg
1966–67 Εκθέσεων Α' γύρος Flag of Italy.svg Γιουβέντους 0–2 0–5 Symbol delete vote.svg
1968–69 Εκθέσεων Α' γύρος Flag of Malta.svg Χιμπέρνιανς 1–0 6–0 Symbol keep vote.svg
Β' γύρος Flag of Hungary (civil).svg Ουΐπεστ 1–2 1–9 Symbol delete vote.svg
1969–70 Εκθέσεων Α' γύρος Flag of Italy.svg Κάλιαρι 1–1 0–3 Symbol delete vote.svg
1970–71 Κυπελλούχων Α' γύρος Flag of England.svg Τσέλσι 1–1 1–5 Symbol delete vote.svg
1974–75 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Austria.svg Ραπίντ Βιέννης 1–0 1–3 Symbol delete vote.svg
1979–80 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Portugal.svg Μπενφίκα 3–1 1–2 Symbol keep vote.svg
Β' γύρος Flag of Italy.svg Περούτζια 1–1 3–0 Symbol keep vote.svg
Γ' γύρος Flag of France.svg Σεντ Ετιέν 3–3 1–4 Symbol delete vote.svg
1980–81 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of England.svg Ίπσουιτς 3–1 1–5 Symbol delete vote.svg
1981–82 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Malta.svg Σλιέμα 4–0 4–2 Symbol keep vote.svg
Β' γύρος Flag of Belgium (civil).svg Λόκερεν 1–1 0–4 Symbol delete vote.svg
1994–95 ΟΥΕΦΑ Προκ. γύρος Flag of Israel.svg Χάποελ Μπερ Σεβά 3–1 2–1 Symbol keep vote.svg
Α' γύρος Flag of Poland.svg Κατοβίτσε 1–0 (3–4 π.) 0–1 Symbol delete vote.svg
1999–00 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Civil Ensign of Switzerland.svg Σερβέτ 1–1 2–1 (παρ.) Symbol keep vote.svg
Β' γύρος Flag of Spain.svg Θέλτα 2–2 0–2 Symbol delete vote.svg
2003–04 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Moldova.svg Ζίμπρου 2–1 1–1 Symbol keep vote.svg
Α' γύρος Flag of Italy.svg Περούτζια 1–1 0–2 Symbol delete vote.svg
2005–06 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Italy.svg Ρόμα 0–0 1–5 Symbol delete vote.svg
2007–08 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Spain.svg Ρεάλ Σαραγόσα 1–0 1–2 Symbol keep vote.svg
Β' γύρος
(6ος όμιλος)
Flag of Serbia.svg Ερυθρός Αστέρας 3–0 Symbol delete vote.svg
Flag of England.svg Μπόλτον 1–1
Flag of Portugal.svg Μπράγκα 1–1
Flag of Germany.svg Μπάγερν Μονάχου 0–6
2008–09 ΟΥΕΦΑ Β' πρ. γύρος Civil Ensign of Croatia.svg Σλάβεν Μπελούπο 1–0 0–2 Symbol delete vote.svg
2010–11 Europa League Γ' πρ. γύρος Flag of Poland.svg Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ 2–2 2–1 Symbol keep vote.svg
Δ' πρ. γύρος Flag of Austria.svg Αούστρια Βιέννης 1–0 1–1 Symbol keep vote.svg
A' γύρος
(2ος όμιλος)
Flag of Spain.svg Ατλέτικο Μαδρίτης 1–0 3–2 Symbol keep vote.svg
Flag of Norway.svg Ρόζενμποργκ 2–0 1–2
Flag of Germany.svg Μπάγερ Λεβερκούζεν 0–0 0–1
Β' γύρος Flag of England.svg Μάντσεστερ Σίτι 0–0 0–3 Symbol delete vote.svg

ΔιοργάνωσηΣυνολικά
Συμ. Αγ. Ν. Ι. Η. Τέρματα
Κύπελλο Κυπελλούχων 1 2 0 1 1 2–6
Κύπελλο Εκθέσεων / ΟΥΕΦΑ / Europa League 16 60 22 16 22 76–98
Σύνολο 17 62 22 17 23 78–104
ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com