Πρωταθλήτρια κόσμου η Μπαρτσελόνα 18/12/2011


Παγκόσμιος θαυμασμός για Μπαρτσελόνα
Πρωταθλήτρια κόσμου με θρίαμβο 4-0 απέναντι στη βραζιλιάνικη Σάντος
Με γκολ των Μέσι (17', 83'), Τσάβι (24') και Φάμπρεγας (44') η Μπαρτσελόνα κερδίσε 4-0 την Σάντος στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων.
Η ομάδα του Γκουαρντιόλα αναδείχθηκε, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2009, κορυφαία ομάδα του πλανήτη.
Οι Καταλανοί μπήκαν από νωρίς πολύ δυνατά στο γήπεδο και από τη πρώτη στιγμή έδειξαν ότι θέλουν να προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στο μουσείο τους. Μόλις στο 17’ προηγήθηκαν στο σκορ με σουτ του Μέσι ύστερα από πάσα του Τσάβι. 

Επτά λεπτά αργότερα (24’) ο Τσάβι εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Βραζιλιάνων και με ωραίο σουτ, μέσα από την περιοχή, έκανε το 0-2. Κάπου εκεί οι παίκτες της Σάντος τα έχασαν, καθώς έδειξαν ότι δεν μπορούν ν’ ακολουθήσουν το ρυθμό της ομάδας του Γκουαρντιόλα. 

Στα είκοσι λεπτά που απέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους αναλώθηκαν σε ρόλο θεατή, με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα ν’ αλλάζουν πάσες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μέχρι να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν». Αυτό τελικά το κατάφεραν στο 45’ με τον Φάμπρεγας και έτσι οι «μπλαουγκράνα» πήγαν στα αποδυτήρια με τα μάτριξ να γράφουν 0-3.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Με την Μπαρτσελόνα, δηλαδή, να κάνει ότι θέλει. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα κυνήγησαν και πάλι το γκολ, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Τελικά στο 82’ ο Μέσι έγραψε το τελικό 0-4.

ΣΑΝΤΟΣ: Καμπράλ, Ντρασένα, Λέο, Ντανίλο (31’ Ελάνο), Αρούκα, Ντουρβάλ, Ενρίκε, Μπόργες (79’ Κάρντες), Γκάνσο, Νέιμαρ, Μπρούνο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:
 Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (56’ Μασεράνο), Φάμπρεγας, Πουγιόλ (85’ Φοντάς), Τσάβι, Ινιέρστα, Μέσι, Τιάγο (79’ Πέδρο), Μπούσκετς, Αμπιντάλ.

ΜVP ο Μέσι
Ο Λίονελ Μέσι ψηφίστηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, Ο Αργεντινός πέτυχαε δύο γκολ στον τελικό με τη Σάντος.
Ακόμα μία διάκριση λοιπόν για τον Μέσι, ο οποίος περιμένει να κατακτήσει και την «χρυσή» μπάλα σε λίγες ημέρες, με τον Τσάβι να τον... απειλεί και σε αυτό το βραβείο, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τρίτη η Αλ Σαντ


Η πρωταθλήτρια Ασίας Αλ Σαντ ήταν η νικήτρια του «μικρού τελικού» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στη Γιοκοχάμα, κατακτώντας την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Η Αλ Σαντ επικράτησε με 5-3 της ιαπωνικής Κασίβα Ρεϊσόλ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και η παράταση βρήκε τις δυο ομάδες στο 0-0.
ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com