Π.Α.Ο.Κ vs ΠΑΝΙΟΝΙΟΣ 1- 0 (ΑΓΩΝΑΣ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)


Το γκολ του Κλάους ήταν αρκετό

Φανερά επηρεασμένος από τα διαδοχικά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο έπρεπε για να κερδίσει τον Πανιώνιο με 1-0 στην Τούμπα για την 18η αγωνιστική. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 10' και με το 7ο γκολ του στο πρωτάθλημα οδήγησε την ομάδα του στην έκτη νίκη στα τελευταία εννιά, δίχως ήττα, ματς. Η ομάδα του Μπόλονι αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά κράτησε τους πολύτιμους βαθμούς, που τον φέρνουν δύο βαθμούς πίσω από την τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΚ. Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου έκανε ο 17χρονος Δημήτρης Πόποβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το τρίτο του ματς σε έξι μέρες και ο Μπόλονι έκανε αλλαγές, επιλέγοντας να ρίξει στο ματς Κατσικά, Ρομπέρ και Ιβιτς και να αφήσει εκτός Γκαρσία, Τσιρίλο και Σταφυλίδη. Οι παίκτες του ρουμάνου κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά και με καλή κυκλοφορία απειλούσαν τον Πανιώνιο κυρίως από αριστερά με το Λίνο. Από τον βραζιλιάνο ξεκίνησε και το 1-0, με τον Αθανασιάδη να ανοίγει το σκορ στο 10' με ωραίο μονοκόμματο σκαστό σουτ, που ξεγέλασε τον Σιδεράκη. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο Δικέφαλος άγγιξε το 2-0 στο 14' αλλά το πλασέ του έλληνα διεθνή φορ πέρασε μόλις άουτ.
Οι θεσσαλονικείς διατήρησαν την πρωτοβουλία σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου και με πρέσινγκ έκλεβαν μπάλες, μην επιτρέποντας στον Πανιώνιο να αναπτυχθεί. Οι κυανέρυθροι, με νεανική 11άδα και οκτώ έλληνες (έξι είχε ο ΠΑΟΚ), προσπάθησαν να απειλήσουν με σέντρες και κάποια στημένα, αλλά ο Γλύκος, που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, ήταν σταθερός στις εξόδους του. Οι συμπαίκτες του πάντως, παρά την συντριπτική τους κατοχή (έφτασε μέχρι 69-31), δεν δημιούργησαν άλλη μεγάλη ευκαιρία και είχαν δύο καλές στιγμές με μακρινά σουτ των Ρομπέρ και Φωτάκη.
Η εικόνα στην επανάληψη άλλαξε και το ματς ήταν πιο ισορροπημένο χωρίς φάσεις. Ο Πανιώνιος μπήκε αποφασιστικά, ανέβασε ψηλά την πίεσή του και δυσκόλεψε  την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, που με το κέντρο του μπλοκαρισμένο δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του Σιδεράκη.Εδειχνε περισσότερο διάθεση να διατηρήσει το υπέρ του σκορ, παρά να το διευρύνει. Η κίνηση του ρουμάνου τεχνικού ήταν η αντικατάσταση του Ιβιτς, που δεν βοηθούσε όσο θα ήθελε ο προπονητής του, με τον Γιάννου, ο οποίος ήταν δραστήριος και έδωσε επιθετική πνοή.
Ο ρυθμός είχε πέσει πολύ και η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 71' χάρη σε εντυπωσιακή επινόηση του Αθανασιάδη, που αποσόβησε ο Σιδεράκης. Ο δεύτερος λόγος για να ξεσηκωθεί η Τούμπα ήταν η είσοδος στο 77' του 17χρονου Πόποβιτς, που ντεμπουτάρισε μόλις λίγες μέρες μετά την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου. Πλησιάζοντας στο τέλος όμως και με το ρευστό 1-0 να παραμένει, οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν και οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν τους πολύτιμους βαθμούς. Κάτι, που κατάφεραν χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά από τον Πανιώνιο.



ΠΗΓΗ: http://www.sport.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com