Εντολή διάλυσης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αιγύπτου

Τη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας διέταξε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Καμά αλ-Γκανζούρι μετά τα αιματηρά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα την Τετάρτη το απόγευμα στον αγώνα της τοπικής Αλ Μασρί με της Αλ Αχλί, ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους στη χώρα, που όμως θεωρείται ως η ευνοημένη ομάδα του ανατραπέντος καθεστώτος Μουμπάρακ.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, νικητές των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, κατηγόρησαν τους οπαδούς του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ για την τραγωδία.

«Τα γεγονότα στο Πορτ-Σάιντ ήταν προσχεδιασμένα και αποτελούν μήνυμα των υποστηρικτών του προηγούμενου καθεστώτος», υποστήριξε ο Εσάμ αλ-Εριάν, μέλος του πολιτικού σκέλους της αδελφότητας.
Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε εικόνες του χάους που επικράτησαν στο γήπεδο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Οπαδοί των ομάδων έτρεχαν πανικόβλητοι προς όλες τις κατευθύνσεις και παίκτες τραυματισμένοι προσπαθούσαν να διαφύγουν.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οπαδοί της Αλ-Μάσρι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των οπαδών της αντίπαλης ομάδας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος.
Ο απολογισμός, αν και προσωρινός, είναι ένας από τους πιο αιματηρούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
«Δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν στο Πορτ-Σάιντ για να αποφευχθούν και άλλες συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς», μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.
Ο πρωθυπουργός της χώρα Καμάλ αλ-Γκανζούρι συγκάλεσε για σήμερα το πρωί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης θα συνεδριάσει εκτάκτως και το κοινοβούλιο.
Παράλληλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mena, ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ αποφάσισε την απομάκρυνση του επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας του Πορτ-Σάιντ Εσάμ Σαμάκ από τη θέση του «μετά τα γεγονότα στο Πορτ-Σάιντ».
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 47 άνθρωποι συνελήφθηκαν, ενώ ο αρχηγός τους αιγυπτιακού στρατού Χουσέιν Ταντάουι διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας.
Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) Σεπ Μπλάτερ να μιλά για «μαύρη ημέρα» του αθλήματος.
Οι πολιτικές παρεμβάσεις σε ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες συνηθίζουν να τιμωρούνται από τη FIFA με αποκλεισμό των χωρών, που το πράττουν, όμως λόγω του μακάβριου γεγονότος η παγκόσμια συνομοσπονδία αναμένεται τώρα να μη φέρει αντιρρήσεις στη διάλυση της αιγυπτιακής.
ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com