ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 0-2 (4-3-2012)

Διπλό ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Με ήρωα τον Χαλκιά και σκόρερ τους Λίνο και Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ έσπασε (0-2) το αήττητο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να προσπεράσει τους πράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας.
 Ο Δικέφαλος νίκησε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια και έβαλε μπουρλότο στο πρωτάθλημα, καθώς οι πράσινοι έπεσαν από την κορυφή, όπου πλέον βρίσκεται ο Ολυμπιακός. 
 Ηρωας ο Χαλκιάς που έπιασε τα... άπιαστα, ακόμα και πέναλτι. Φωνάζουν οι πράσινοι για την διαιτησία του Βοσκάκη. 
Σχήμα χωρίς φουνταριστό
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τελικά σχήμα δίχως κλασικό φουνταριστό, με τους Χριστοδουλόπουλο και Κλέιτον να εναλάσσονται στην επίθεση συνεπικουρούμενοι από τους Κουίνσι και Ζεκά που ήταν στα δύο "φτερά". Κατά τα άλλα, οι Βιτόλο και Κατσουράνης ήταν στα χαφ, με τετράδα στην άμυνα τους Μαρίνο, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ και Σπυρόπουλο. Κάτω από την εστία ήταν ο Καρνέζης.
Το 4-3-3 του Μπόλονι
Από την πλευρά του ο Λάζλο Μπόλονο παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Χαλκιά κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολόπουλο, Μαλεζά, Τσιρίλο και Λίνο στην άμυνα, τους Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ αμυντικά χαφ, με τον Φωτάκη σε επιτελικό ρόλο και τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Νιμανί (αριστερά) και Αθανασίάδη (κορυφή) στην επίθεση.
Κακό πρώτο ημίχρονο
Σε άλλο ένα παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλευτο για τον Παναθηναϊκό, αφού οι πράσινοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του ΠΑΟΚ, που κρατούσε καλά στα μετόπισθεν και έψαχνε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα του Τριφυλλιού.
Πήρε... φωτιά στο τελευταίο 5λεπτο
Πέρα από ένα σουτ του Πάμπλο Γκαρσία στο 27', που έβγαλε πέφτοντας στην δεξιά του γωνία ο Καρνέζης δεν είδαμε κάτι αξιόλογο μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, όπου έγιναν δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Η καλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 41' με τον Χριστοδουλόπουλο να αδειάζει τον Αποστολόπουλο να κάνει και το σουτ στην κλειστή γωνία του Χαλκιά, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ η απάντηση από τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 43' μετά από μπαλιά του Φωτάκη στον Σαλπιγγίδη, που έβαλε την προβολή, όμως ο Σπυρόπουλος βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να την αλλοιώσει και εκείνη να καταλήξει κόρνερ.
Εβαλε Τοτσέ αντί Κλέιτον
Οι πράσινοι βγήκαν από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο με νέο μέλος στην σύνθεσή τους τον Τοτσέ, στην θέση του Κλέιτον. Ο Ισπανός πέρασε στην κορυφή της επίθεσης με τον Λάζαρο από πίσω του. Αμέσως το Τριφύλλι έκανε δύο φάσεις για γκολ, στο 47' με τον Κουίνσι που απέφυγε τον Αποστολόπουλο έκοψε στον Ζεκά που έκανε το σουτ, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό όταν κεφαλιά του Τοτσέ από σέντρα του Κατσουράνη έφυγε άουτ.
Πέναλτι, φωνές και... 0-1
Ωστόσο, στην πρώτη... επίσκεψη του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος στα πράσινα καρέ, ο Βοσκάκης υπέδειξε πέναλτι σε μονομαχία του Σαριέγκι με τον Αθανασιάδη, με τον Λίνο στο 52ο λεπτό να σκοράρει από την άσπρη βούλα ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι αμφισβήτησαν την υπόδειξη του Ρεθυμνιώτη διαιτητή, αλλά ό,τι γράφει δεν ξεγράφει...
Πράσινη πίεση, άντεξε ο Χαλκιάς
Στον Παναθηναϊκό πήρε λίγα λεπτά να ξεπεράσει το σοκ του 0-1, αλλά στη συνέχεια έκλεισε στα καρέ του τον ΠΑΟΚ πιέζοντας για την ανατροπή. Στο 63' ο Χαλκιάς έκανε εκ νέου μεγάλη απόκρουση στο δεξί του παραθυράκι σε κεφαλιά του Τοτσέ, ενώ ο Φερέιρα έκλεισε τις αλλαγές του στο επόμενο λεπτό με την είσοδο των Καραγκούνη και Μαυρία αντί των Σαριέγκι και Ζεκά. Ο Κατσουράνης οπισθοχώρησε στην άμυνα, με τον Κάρα να πηγαίνει στα χαφ. Στο 71' ο Χαλκιάς είπε ξανά "όχι" σε εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη με τους πράσινους να πιέζουν ασφυκτικά.
Το τέλειωσε ο Σάλπι
Κι ενώ οι πράσινοι πίεζαν με τον ΠΑΟΚ όλο κλεισμένο πίσω σε μία κόντρα επίθεση του Δικεφάλου στο 84', ο Λίνο έκανε τη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με προβολή εκτέλεσε τον Καρνένη κάνοντας το 0-2 και τελειώνοντας το ματς. Ο Χαλκιάς στο φινάλε απέκρουσε και πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου ολοκληρώνοντας μια σπουδαία εμφάνιση και δίνοντας απαντήσεις για τα όσα κατά καιρούς λέγονται εις βάρος του...
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ
Παναθηναϊκός0-2ΠΑΟΚ

Ολυμπιακό Στάδιο Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης
23η αγωνιστική Ημερομηνία: 4/03/2012 7:30
ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
27 Ορέστης Καρνέζης Κώστας Χαλκιάς 1
22 Στέργος Μαρίνος Αλέξης Αποστολόπουλος 2
18 Ματίας Μπιέρσμιρ Μασιέλ Λίνο 16
3 Γιόσου Σαριέγκι Στέλιος Μαλεζάς 13
31 Νίκος Σπυρόπουλος Μπρούνο Τσιρίλο 8
6 Βίκτορ Χαβιέ Βιτόλο Πάμπλο Γκαρσία 5
17 Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες Ζεκά Κοστίν Λαζάρ 25
29 Κώστας Κατσουράνης Γιώργος Φωτάκης 18
38 Σίλβα Κλέιτον Στέφανος Αθανασιάδης 33
14 Οβούσου-Αμπέγιε Κουίνσι Φρέντερικ Νιμανί 88
10 Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος Δημήτρης Σαλπιγγίδης 9
ΑΛΛΑΓΕΣ
46' Χοσέ Βερντού Νίκολας Τοτσέ Γιώργος Γεωργιάδης 67'
Σίλβα Κλέιτον Φρέντερικ Νιμανί
Χάρης Μαυρίας
63' Γιώργος Καραγκούνης
Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες Ζεκά
Γιόσου Σαριέγκι
ΓΚΟΛ
Μασιέλ Λίνο Πέναλτι 52'
Δημήτρης Σαλπιγγίδης Σουτ 84'
ΚΑΡΤΕΣ
43' Βίκτορ Χαβιέ Βιτόλο Φρέντερικ Νιμανί 38'
50' Γιόσου Σαριέγκι Γιώργος Φωτάκης 70'
53' Ματίας Μπιέρσμιρ Πάμπλο Γκαρσία 89'
71' Κώστας Κατσουράνης Στέλιος Μαλεζάς 89'
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Π Ζεσουάλδο Φερέιρα                                                    Λάζλο Μπόλονι Π

ΠΗΓΗ: http://www.sport.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com