Παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου... ρομπότ


Το RoboCup 2011 , έγεινε από 5  έως 11 Ιουλίου, 2011 στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

Τη δεύτερη θέση στις τεχνικές δοκιμασίες κατέκτησαν οι "ποδοσφαιριστές" της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου "Robocup" που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Οι περίτεχνες ντρίμπλες, οι κεφαλιές και τα ανάποδα ψαλίδια των ρομποτικών ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδας μάγεψαν τους Τούρκους θεατές και τους εκπροσώπους αποστολών από 40 χώρες στο Μουντιάλ της Κωνσταντινούπολης.
Τα... καλομελετημένα ρομπότ "Κουρήτες" του Πολυτεχνείου Κρήτης που εκπροσώπησαν τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου "Robocup" κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στις τεχνικές δοκιμασίες, ενώ κυπελλούχοι στις αγωνιστικές αναμετρήσεις και στα γκολ αναδείχθηκαν τα γερμανικά ρομπότ του Πανεπιστημίου της Βρέμης. Οι Κουρήτες, που παρουσίασαν καινοτόμους δεξιότητες στις κινήσεις τους, αλλά και στο παίξιμο της μπάλας, διακρίθηκαν στην
προσομοίωση με τρεις ψήφους διαφορά, ύστερα από ψηφοφορία των 27 εθνικών ομάδων και των αποστολών 40 χωρών που συμμετείχαν.
"Παρουσιάσαμε νέες τεχνικές και αναγνωρίστηκε διεθνώς η δουλειά μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και υποσχόμαστε του χρόνου να είμαστε περισσότερο φορμαρισμένοι για να πάρουμε με πολλά γκολ το ''Robocup''" δήλωσε στο "Εθνος" ο έμπειρος προπονητής της Ρομποτικής Εθνικής Ελλάδας και επίκουρος καθηγητής του Εργαστηρίου Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλης Λαγουδάκης.
Οι Κουρήτες στα πέντε χρόνια παρουσίας τους στο ρομποτικό ποδόσφαιρο έχουν στο ενεργητικό τους ένα παγκόσμιο κύπελλο, το "Robocup 2008" στην Κίνα, αλλά και έναν χρόνο νωρίτερα μια δεύτερη θέση. Σύμφωνα με τον προπονητή-ερευνητή, το "μυστικό" για την αγωνιστική διάκριση των "ποδοσφαιριστών" του είναι η επάρκεια του λογισμικού των παιχτών. "Ολες οι κινήσεις στο γήπεδο είναι προγραμματισμένες από πριν βάσει εντολών και ο ανθρώπινος παράγων δεν παρεμβαίνει σε καμία στιγμή του αγώνα. Ο κάθε παίχτης είναι ρυθμισμένος για τον ρόλο του" αναφέρει ο κ. Λαγουδάκης.
Στο ρομποτικό Μουντιάλ οι ομάδες αγωνίζονται σε ειδικό γήπεδο "πλατφόρμα" διαστάσεων τέσσερα επί έξι μέτρα που έχει γκολπόστ και κερκίδες, και η διάρκεια είναι 15 λεπτά.
Οι Κουρήτες της Εθνικής Ελλάδας αγωνίζονται με τα ονόματα των αρχαίων Κρητών πολεμιστών: Επιμήδης, Παιωναίος, Ιάσιος και Ιδας. Ο πέμπτος αδελφός, ο Ηρακλής, αντιπροσωπεύει τον προπονητή και τους βοηθούς του.
Στο φετινό Μουντιάλ, οι Κουρήτες πήγαν έχοντας τη στήριξη του "Molto" και τη συνεργασία των Πανεπιστημίων της Ουαλίας και της Οξφόρδης.

Για φέτος θα πραγματοποιηθεί το RoboCup 2012 στην Πόλη του Μεξικού, από 18 έως 24 Ιουν. 2012.

Πηγές: http://www.daypress.gr & http://www.robocup.org


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com