Αύξηση στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο "Έθνος", ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ προτείνει 12μηνη πλέον θητεία, μαζί με άλλες ρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν νέα δομή στις...ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ο στρατηγός αναφέρει: "Επιδιώκουμε να αποκτήσουμε εκείνες τις επιχειρησιακές δυνατότητες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ενεργούμε επιτυχώς σε όλο το φάσμα της σύγκρουσης", ενώ συμπλήρωσε: "Το κύριο βάρος πέφτει πλέον στη συντήρηση του υπάρχοντος υλικού, το οποίο είναι και επαρκές και πολύ καλής ποιότητας, γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άμεσες προμήθειες νέων οπλικών συστημάτων. Ωστόσο, η αμυντική σχεδίαση θα πρέπει να συνυπολογίσει την αναγκαιότητα παρακολούθησης των τεχνολογικών προόδων στον τομέα των στρατιωτικών εφαρμογών, μέσω ενός στοχευμένου σχεδιασμού προμηθειών αμυντικού υλικού σε βάθος χρόνου."


Το πλάνο και οι προτεραιότητες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πέραν της 12μηνης θητείας, είναι η προμήθεια πυρομαχικών 120 χιλ. αρμάτων μάχης, η συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας και του Ναυτικού, αλλά και η βελτίωση δυνατοτήτων των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης. Επιπροσθέτως είναι σε προτεραιότητα και η συγκρότηση Διοίκησης Δόγματος, Εκπαίδευσης και Αξιολογήσεων Στρατού Ξηράς.

Ακόμα, σημαντική είναι η ρύθμιση των χρεών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η επαύξηση των δυνατοτήτων επιτήρησης του Πολεμικού Ναυτικού και η βελτίωση του συστήματος διοικήσεως και ελέγχου. Τέλος σημασία θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό των νόμων περί ιεραρχίας και προαγωγών των αξιωματικών και υπαξιωματικών, στη βελτίωση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των στελεχών και αύξηση των μεταπτυχιακών σπουδών. (2/3/2012)

ΠΗΓΗ:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com >>> dailynews24.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com