Επένδυση Σαββίδη στον ΠΑΟΚ


Βήμα-βήμα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ (ΠΑΕ και Ερασιτέχνη) με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη για την επένδυση του ομογενή επιχειρηματία στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.
Τις τελευταίες μέρες αυτό που απασχολεί τις δύο πλευρές είναι η οικονομική σχέση που θα έχει η ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη, σε περίπτωση που αναλάβει ο Ιβάν Σαββίδης τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Γι' αυτό το λόγο ο ομογενής επιχειρηματίας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη και, αν όλα πάνε καλά και επιτευχθεί συμφωνία με τον ΑΣ ΠΑΟΚ, θα προχωρήσει τάχιστα και η υπογραφή της συμφωνίας για το δάνειο που θα φέρει άμεσα 2 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.
Υπάρχει, όμως και η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Δευτέρας (14/5) η οποία θα πάρει απόφαση για να ανοίξει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν προσμετρήσουμε το γεγονός ότι η προηγούμενη Α.Μ.Κ. είχε φθάσει στα 21,2 εκ. ευρώ και σ΄ αυτή θα συνυπολογιστεί η ζημία των 2,3 εκ. ευρώ του ισολογισμού της περιόδου 2010-2011, τότε η νέα αύξηση αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 24 εκ. ευρώ.
Η πρόθεση των ανθρώπων της ΠΑΕ, όπως την εξέφρασε ο Ζήσης Βρύζας σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής (11/1) στο ξενοδοχείο όπου βρεθηκε η ομάδα για αποθεραπεία, είναι η αυξηση να μείνει ανοιχτή για δύο μήνες, κάτι που είναι αναγκαίο και για το κομμάτι της αδειοδότησης από την UEFA.
Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τη Δευτέρα (οι πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσοστό μετοχών και δεν θα χρειαστεί επαναληπτική Γ.Σ.), αυτό σημαίνει ότι η αύξηση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Σ' αυτή τη χρονική περίοδο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η επενδυση Σαββίδη (αν όλα έχουν κυλήσει καλά στις διαπραγματεύσεις και έχει εκταμιευθεί και το δάνειο των 2 κ. ευρώ), αφού η συνήθης πρακτική στις εταιρίες είναι τα χρήματα (για ποσό 10 εκ. ευρώ έχει κάνει λόγο η πλευρά Σαββίδη) να μπαίνουν στην αύξηση στις τελευταίες μέρες της Α.Μ.Κ.
Το τι ακριβώς θα συμβεί με την Α.Μ.Κ. αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη Δευτέρα, είναι, όμως, προφανές ότι χρειάζεται ακόμη ορισμένος χρόνος για να ολοκληρωθεί η επένδυση Σαββίδη στην ΠΑΕ.    
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com