Πρωταθλητής στις κάρτες ο Καραγκούνης!


Το τρομερό ρεκόρ του Γιώργου Καραγκούνη στην ιστορία των Euros, ο εθισμός της Ιταλίας στις ισοπαλίες, το απόλυτο μηδέν της Πολωνίας. Δείτε τη φάση των ομίλων μέσα από αριθμούς, από το 0 μέχρι το 521.000!


Ο Γιώργος Καραγκούνης συγκέντρωσε 2 κίτρινες στη φάση των ομίλων και θα λείψει από τον μεγάλο αγώνα της Εθνικής μας ομάδας την ερχόμενη Παρασκευή κόντρα στη Γερμανία (2ος χρονικά προημιτελικός), όμως για να είμαστε ειλικρινείς δεν προκάλεσε και κάποια τεράστια έκπληξη το γεγονός ότι ο "Κάρα" θα χάσει ματς σε τελική φάση Euro λόγω τιμωρίας.
Απλούστατα γιατί κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας το 2004 και μάλιστα δις, με τον Έλληνα μέσο να χάνει τότε λόγω καρτών τόσο το ματς με τη Ρωσία στους ομίλους όσο και τον τελικό της 4ης Ιουλίου με την Πορτογαλία!


Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις κάρτες που έχει πάρει... ενδιάμεσα (Euro 2008) τότε διαπιστώνουμε ότι ο 35χρονος άσος δεν είναι μόνο η "ψυχή" της "γαλανόλευκης" αλλά και ο "πρωταθλητής των πρωταθλητών" όσον αφορά στις κίτρινες κάρτες σε τελική φάση Euro.
Έχει πλέον 8 και είναι μακράν ο πρώτος στη σχετική λίστα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (το οποίο μετράει ήδη 52 χρόνια ζωής), με τον δεύτερο Πάβελ Νέντβεντ να τον βλέπει με κυάλια (5 κάρτες)!
Καθόλου περίεργο λοιπόν που οι Ιταλοί του κόλλησαν ήδη παρατσούκλι μετά το ματς με τη Ρωσία και το οποίο είναι "signore in giallo", δηλαδή "ο κύριος με τα κίτρινα"!
Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό στατιστικό που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα "Sky". Έχουμε να καταγράψουμε λοιπόν:
0... Οι νίκες της Πολωνίας στην τελική φάση των δύο τελευταίων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, που είναι και τα μοναδικά στα οποία έχει πάρει μέρος. Ίσως η τρίτη (όταν έρθει αυτή) είναι και η φαρμακερή.
0... Οι πόντοι της Ολλανδίας, με τη φιναλίστ του Μουντιάλ του 2010 να αποχαιρετάει το Euro 2012 με τον χειρότερο δυνατό τρόπο (μαζί με την Ιρλανδία οι μοναδικές ομάδες που δεν πήραν ούτε βαθμό). Το εντυπωσιακό είναι πως πριν από την έναρξη του τουρνουά οι "οράνιε" ήταν το εθνικό συγκρότημα με τις περισσότερες επιτυχίες στα τελικά Euro (17 νίκες).
2... Οι κίτρινες κάρτες που πήρε ο Γιώργος Καραγκούνης στα 3 ματς της φάσης των ομίλων. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τον προημιτελικό με τη Γερμανία.
8... Οι κίτρινες κάρτες που έχει μαζέψει ο Γιώργος Καραγκούνης στις τρεις τελικές φάσεις Euro που έχει πάρει μέρος. Είναι ο παίκτης που έχει "κιτρινιστεί" περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τον 2ο στη σχετική λίστα να είναι ο Πάβελ Νέντβεντ με 5 κίτρινες κάρτες.
14... Η Ιταλία είναι η εθνική ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στην ιστορία του Euro. Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης μετρούσε 12, τώρα πλέον έχει φτάσει αισίως τις 14 (1-1 με Ισπανία και Κροατία στις 2 πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων).
44 (+1)... Οι παίκτες που έχουν στείλει 60 φορές τη μπάλα στα δίχτυα, στη φάση των ομίλων. Το +1 είναι το αυτογκόλ του Γκλεν Τζόνσον στον αγώνα Σουηδία-Αγγλία.
60... Τα 60 γκολ έχουν σημειωθεί σε συνολικά 24 παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος όρος τερμάτων ανά ματς είναι 2,5 (ιδιαίτερα ικανοποιητικό νούμερο).
220... Οι ημέρες που μεσολάβησαν από την τελευταία νίκη της Ιταλίας πριν από το Euro (Πολωνία-Ιταλία 0-2 στις 11 Νοεμβρίου 2011) και τον αγώνα κόντρα στην Ιρλανδία, που βρήκε την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι να επικρατεί με 2-0 και να προκρίνεται στα νοκ-άουτ ματς.
368... είναι οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν για την τελική φάση της διοργάνωσης. Από αυτούς οι 60 δεν πήραν λεπτά συμμετοχής στους ομίλους.
2002... είναι η χρονιά της τελευταίας "συνάντησης" μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας. Ο αγώνας έλαβε χώρα στις 27 Μαρτίου στο Λιντς, με τους "ατζούρι" να παίρνουν τη νίκη με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Βιτσέντσο Μοντέλα.
521.000... είναι οι σελίδες που βρέθηκαν στην ιστοσελίδα Google και οι οποίες ανέφεραν τις λέξεις "biscotto Spagna-Croazia" (σ.σ για "συννενόηση" δηλαδή της Ισπανίας και της Κροατίας ώστε να έρθει 2-2 το μεταξύ τους παιχνίδι και να περάσουν αμφότερες στα προημιτελικά). Για την ιστορία, η Ισπανία διέψευσε τις "κασσάνδρες", νίκησε 1-0 την Κροατία, και επέτρεψε στους Ιταλούς να ξεχάσουν τον εφιάλτη του 2004, όπου το 2-2 στο Σουηδία-Δανία τους έστειλε σπίτι τους.
πηγη: http://www.sport24.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com