Στα ημιτελικά η Εθνική Νέων μετά τη νίκη επί της Πορτογαλίας


Εθνική Νέων U-19



Η Εθνική Νέων με μια σπουδαία εμφάνιση επικράτησε 3-2 της Πορτογαλίας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.
Γιαννιώτας (18’) και Κατίδης (42’,69’) έκαναν πράγματα και θάματα υπογράφοντας με τα γκολ τους… τα εισιτήρια του ημιτελικού.
Είχε ισοφαρίσει προσωρινά, ο Αντρέ Γκόμες (19’) και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπετίνιο (94').
Απώλεια για την Εθνική μας, ο Μαυρίας, ο οποίος αποβλήθηκε και δεν παίζει στο παιχνίδι της Πέμπτης.
Το πρώτο μέρος ήταν πολύ καλό για την ομάδα του Τσάνα. Ξέροντας πως μόνο μια νίκη θα τους

έδινε την πρόκριση οι παίκτες του μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Γιαννιώτα στο 18’. Οι Έλληνες παίκτες δεν κατάφεραν να κρατήσουν για πολύ το σκορ, αφού στην επόμενη φάση έφτασαν στο 1-1 με τέρμα του Αντρέ Γκόμες.
Από εκεί και πέρα και για πολλά λεπτά το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η φάση που έκρινε πολλά στην πορεία του ματς, έγινε στο 37’ όταν ο Μάρτινς χτύπησε τον Κατίδη και πήρε την κόκκινη κάρτα. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα πίεσε περισσότερο και ο Κατίδης με το δεύτερο τέρμα του στην διοργάνωση έκανε το 2-1, σκορ που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λιγότερο θεαματικό. Οι Πορτογάλοι, με εκνευρισμό που… περίσσευε στο παιχνίδι τους προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι Έλληνες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ και να προσπαθήσουν, κατά δεύτερον, να πετύχουν και ένα ακόμα τέρμα.
Αυτό μπορεί να μην ήρθε στο δοκάρι του Διαμαντάκου στο 64’, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιαννιώτας έκανε άνω κάτω την άμυνα των Πορτογάλων και σέντραρε, για να έρθει ο Κατίδης να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της Εθνικής μας ομάδας. Το μόνο που άλλαξε είναι πως μείωσαν οι Πορτογάλοι με τον Μπετίνιο στις καθυστερήσεις.
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ελληνική αποστολή να γίνεται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά. Μία εκ των Γαλλίας και Αγγλίας η αντίπαλος την ερχόμενη Πέμπτη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ισπανία επικράτησε 2-0 της Εσθονίας.

Πορτογαλία (Έντγκαρ Μπόργκες): Βελόσο, Αλμέιδα (67’ Κανσέλο), Φερέιρα, Λόρι, Μάρτινς, Σα, Μπρούμα, Μάριο (87’ Το Ζε), Εσγκάιο, Καβαλιέρο (83’ Μπετίνιο), Γκόμες.

Στον πάγκο: Βαρέλα, Μπετίνιο, Τεξέιρα, Άλβες, Καφού.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλιδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλας (63’ Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (73’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.

Στον πάγκο: Διούδης, Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Μπούζας.

Διαιτητής: Μπιέρι (Ελβετία)
Βοηθοί: Λίστκιεβιτς (Πολωνία), Κόλεφ (Βουλγαρία) 

Πηγή: 
greekmoney.gr >> sport-fm.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com