ΠΑΟ - ΑΕΚ 1-0 (4/11/2012


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 1-0
Δεν είναι ο Σισέ, είναι ο Τοτσέ, αλλά όποτε ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται, είναι εκεί για να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως έκανε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-0), όπου με δικό του γκολ καθάρισε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.
Βέβαια, για κάποιους μία τετράδα παικτών του Παναθηναϊκού ήταν αρκετή για να κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Το «τριφύλλι» επικράτησε με 1-0 των «κιτρινόμαυρων», διότι πολύ απλά του αρκούσαν οι Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό και Τοτσέ και στο τέλος, βέβαια, ο Καρνέζης με δυο σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κοντοέ και Κουτρουμπή. Οι δυο μεσοεπιθετικοί και ο Ισπανός σέντερ φορ παλαιάς κοπής ήταν αρκετοί για τους «πράσινους», προκειμένου αυτοί να επικρατήσουν της «Ενωσης» και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους φετινή νίκη ως γηπεδούχοι.
Οσο για την ΑΕΚ, σε ένα ακόμα ήταν ανύπαρκτη δημιουργικά. Διότι αυτό επί της ουσίας πλήρωσε και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Διότι αμυντικά πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ήταν σταθερή.
Τρίτη και φαρμακερή για Τοτσέ
Δυο καλές στιγμές είχε στην έναρξη του ματς ο Παναθηναϊκός. Στο 4' και στο 12' ο Τοτσέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε και στις δυο περιπτώσεις στα πόδια των αμυντικών της «Ενωσης» με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμένει. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με δημιουργό κυρίως τον Σισοκό και εκφραστή των τελικών προσπαθειών τον Ισπανό φορ να φθάσει στο γκολ. Και όλα αυτά την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε με σφιχτή άμυνα από τα χαφ ακόμα και με τον Φουρτάδο να αμύνεται να κρατήσει το μηδέν και να κτυπήσει, αν αυτό ήταν εφικτό, στην αντεπίθεση.
Ο Ισπανός, όμως, φαινόταν πως ήταν η ημέρα του… Ετσι στην 3η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, δεν την άφησε να πάει χαμένη… Στο 24' ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και με γλυκό πλασέ που έμοιαζε και με προβολή έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός δικαιούταν βάσει της εικόνας του το γκολ και κατάφερε να το πετύχει…
Μετά το 1-0 ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά με τον Παναθηναϊκό, βέβαια, να ΄χει άλλη μία καλή στιγμή μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και πάλι με τον Τοτσέ με το 1-0 να είναι, εν τέλει το σκορ του ημιχρόνου. Οσο για την ΑΕΚ, παρέμενε άτολμη, όπως πριν το γκολ… Ηθελε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά στην εστία του Καρνέζη που δεν απειλούταν.
Μία καλή στιγμή με Λαγό
Στην επανάληψη, το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ήταν κάκιστο από πλευράς ποιότητας.
Λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες με την ΑΕΚ να είναι αυτή που έφθασε πιο κοντά στο γκολ τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο με φάουλ του Λαγού. Στο 64', ο αρχηγός της ΑΕΚ εκτέλεσε εξαιρετικά, ο Καρνέζης πετάχτηκε στο «γάμα» της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ διατηρώντας το 1-0 υπέρ των «πράσινων».
Ο χρόνος περνούσε, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε άνετα το προβάδισμα του 1-0 κόντρα σε μία ΑΕΚ που ναι μεν ήθελε, προσπαθούσε, αλλά της έλειπε το «κάτι» για να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των «πράσινων».
Ηρωας ο Καρνέζης
Και όλα αυτά μέχρι το 90 και κάτι, διότι στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ απείλησε δυο φορές με τον Καρνέζη να είναι εκεί που πρέπει για να αποσοβήσει τα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό. Στο 92' σε τετ α τετ με τον Κοντοέ και στο 93' σε σουτ του Κουτρουμπή ο διεθνής πορτιέρο ήταν εκεί για να διατηρήσει το 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού».
ΣΚΟΡΕΡ: 24' Τοτσέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Φουρλάνος, Σεϊταρίδης, Χουχούμης – Κοντοές, Β. Βλάχος, Κορδέρο, Φούντας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σισοκό (71΄λ.τρ. Κουίνσι), Βιτόλο, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος (90+' Μπαρμπαρούσης), Σεϊταρίδης, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Φουρλάνος (65' Χουχούμης), Τριανταφυλλόπουλος.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Λαγός, Φουρτάδο, Γκερέιρο (75' Ρίκκα), Φέτσης (70' Κατίδης), Φούντας (85' Παπαδημητρίου), Βαλ. Βλάχος, Κουτρουμπής.
Πηγή: http://www.sentragoal.gr   Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ Για http://www.sentragoal.gr

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com