ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 2-0 (18-11-2012)


Εικόνα αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός ήταν διαφορετικός σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα. Σαφώς και δεν έκανε θαύματα ο Ρότσα στις τρεις μέρες που βρίσκεται στα αποδυτήρια, ωστόσο αυτό που άλλαξε και το καταλάβαινε κανείς από τη γενικότερη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν η διάθεση και η πίεση προς τους ποδοσφαιριστές.

Η απομάκρυνση του Φερέιρα λειτούργησε απελευθερωτικά, με την έννοια της γκρίνιας που υπήρχε από την πράσινη κερκίδα. Ο κόσμος χειροκρότησε τον Ρότσα, οι ποδοσφαιριστές ένοιωσαν μια καλύτερη διάθεση από τους οπαδούς και το 1-0 επί του ΠΑΟΚ ήρθε για να επιβεβαιώσει το φενγκ σούι του Ρότσα.
Καθοριστικό ρόλο για τη νίκη του τριφυλλιού έπαιξαν οι Σισοκό και Ζέκα. Ο πρώτος στον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει παιχνίδι και κινδύνους προς την εστία του Χακόμπο. Ο Τοτσέ έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έγινε δημιουργός και έβγαλε τον Ζέκα μόνο απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος πλάσαρε στην απέναντι γωνία αλλά δεν πανηγύρισε.
Ευκαιρία για να σκοράρει είχε και ο Κουίνσι. Ο Γκανέζος όμως αποδείχθηκε τουλάχιστον επιπόλαιος στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και με την άμυνα του ΠΑΟΚ απούσα.
Στο 84ο λεπτό ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, ο Βιτόλο νίκησε το συμπατριώτη του Χακόμπο με τον Ισπανό τερματοφύλακα να «τρελαίνεται» και να αντιδρά εκτός ορίων. Τα έβαλε με όλους και με όλους και ο Τριτσώνης τον απέβαλε. Ο Χακόμπο κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του και πήγε σαν ταύρος σε αρένα προς αποδυτήρια.
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μια καλή κυκλοφορία μπάλας και κινητικότητα από το κέντρο και μπροστά αλλά σε δύο σουτ των Σαλπιγγίδη και Κάτσε ο Καρνέζης αντέδρασε σωστά. Ο Σαλπιγγίδης στο δεύτερο μέρος είχε και μια σέντρα σουτ με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι

MVP:

Οι Σισοκό και Ζέκα αξίζουν τον τίτλο του πολυτιμότερου με τον Πορτογάλο να κερδίζει στο νήμα λόγω του γκολ που σημείωσε.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Χακόμπο δεν είναι και ο πιο εύκολος χαρακτήρας αλλά η αντίδραση του μετά το 2-0 ήταν ξέσπασμα που ξεπέρασε κάθε όριο.

Κλειδί αγώνα:

Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε σε ένα σημείο που οι πράσινοι είχαν αρχίσει να σκέφτονται το πώς θα διατηρήσουν το προβάδισμα και αυτό έφερνε τον ΠΑΟΚ κοντά στην περιοχή του Καρνέζη.
Πηγή: http://www.contra.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com