ΠΑΟΚ - ΑΛΚΜΑΑΡ Σε λίγο. Πέμπτη 12/12/2013 22:05

ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή πρωτιά!


Του ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στις 22:05 (ΑΝΤ1, Sentra 103,3) την πρωτιά στον όμιλο του Europa League απέναντι στα δεύτερα της Αλκμααρ και θέλει νίκη ή και ισοπαλία με 0-0 ή 1-1 για να την
κατακτήσει.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το σημερινό παιχνίδι ο Ντικ Αντβοκαατ έβαλε αρκετά ερωτηματικά στην προσέγγιση και του Χούουμπ Στέφενς. Ο προπονητής της Αλκμααρ θα παρατάξει μια άκρως πειραματική ενδεκάδα στο χορτάρι της Τούμπας δείχνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει και πολύ το τι θα γίνει τελικά και με δηλώσεις του πριν από την αναχώρηση της ομάδας του από την Ολλανδία ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε και τον Στέφενς να ακολουθήσει το παράδειγμά του. «Ο Στέφενς δεν θα βάλει τους καλύτερούς του» δήλωσε ο Αντβοκαατ, ωστόσο δεν φαίνεται να πείθει τον προπονητή του «δικέφαλου».
«Δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι για μένα. Σημασία έχουν όσα λέω εγώ με τους παίκτες μου στα αποδυτήρια. Μίλησα μαζί τους και οι περισσότεροι απ' αυτούς, σε ένα ποσοστό κοντά στο 98%, μου είπαν πως είναι έτοιμοι να αγωνιστούν» δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ, που απ' ό,τι φαίνεται δεν θα προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation.
Αυτό που δείχνει να σκέφτεται πάντως είναι η χρησιμοποίηση και τρίτου χαφ προκειμένου να ενισχύσει τους φανερά καταπονημένους Τζιόλη και Λάζαρ στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3. Το θέμα είναι ότι με τους Κάτσε και Γκαρσία σταθερά εκτός πλάνων όπως και τους Λόπεθ και Χακόμπο –«όποιος μένει εκτός αποστολής κάτι δεν έχει κάνει καλά» δήλωσε ορθά κοφτά χθες ο Στέφενς- οι επιλογές είναι σαφώς περιορισμένες.
Στην ουσία ο τεχνικός του «δικέφαλου» έχει να επιλέξει ανάμεσα σε έναν μέσο που αγωνίζεται ως μπακ, τον Στέλιο Κίτσιου, και έναν μπακ που μπορεί να αγωνιστεί στα χαφ, τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούσε να καλύψει και το κενό στο δεξί άκρο με τον Γιάννη Σκόνδρα που δεν έχει πάρει και πολλές ευκαιρίες στη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Απ' ό,τι φαίνεται όμως ο Στέφενς έχει αποφασίσει να κρατήσει τον Κίτσιου στην άμυνα και να δώσει φανέλα βασικού στον Κωνσταντινίδη. Είναι πάντως φανερό πως ο ΠΑΟΚ έχει κενό στον άξονα και είναι λογικό ο Στέφενς να ζητά την απόκτηση ενός τουλάχιστον, αν όχι και δύο, κεντρικού χαφ στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Και η εισήγησή του είναι δεδομένη ό,τι κι αν γίνει τελικά με το θέμα του Κάτσε, καθώς ολοένα και αυξάνονται οι φωνές που λένε πως θα πρέπει να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στον νεαρό μέσο.
Αν τα πλάνα του Στέφενς δεν αλλάξουν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με την Αλκμααρ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα είναι ο παίκτης από την τετράδα των επιθετικών που θα πάρει ανάσες.
Η τριάδα στην επίθεση θα είναι εκτός απροόπτου ο Λούκας δεξιά, ο Στοχ αριστερά και ο Αθανασιάδης στην κορυφή και αυτοί θα ψάξουν το γκολ που όπως είπε ο Ολλανδός είναι το μόνο που έλειψε από την ομάδα του στον αγώνα με τον Απόλλωνα.
Ολλανδοί στην Τούμπα
Μπορεί οι Ολλανδοί να ταξίδεψαν χωρίς πολλούς από τους βασικούς τους στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό δεν πτοεί εντέλει διακόσιους περίπου οπαδούς της Αλκμααρ από το να βρεθούν στην Τούμπα. Η ολλανδική ομάδα πήρε 300 εισιτήρια για τη θύρα 8, ωστόσο αυτά δεν εξαντλήθηκαν. Αρκετοί, πάντως, από τους φίλους της Αλκμααρ ήταν χθες το απόγευμα στο γήπεδο και παρακολούθησαν ζωντανά την προπόνηση της ομάδας τους. 
Οι πιθανές συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης.
ΑΛΚΜΑΑΡ: Ντε Βίντερ, Ρέινερ, Χαπς, Λαμ, Χουντ, Γκουντέλι, Οφερτουμ, Γκόρτερ, Λιούις, Μπερχούις, Αντβιτς.
BET tips
Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες μετρά εντός Τούμπας ο ΠΑΟΚ απέναντι σε ολλανδικές ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πέραν της αναμέτρησης με τον Αγιαξ (3-3) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τη Χίρενφεϊν (1-1) και δις την Αϊντχόφεν (0-1, 3-2), ενώ με την ΑΖ Αλκμααρ έπαιξε ξανά και έχασε με 3-2 το 2004.
Στα τελευταία 19 εκτός έδρας παιχνίδια της στο Γιουρόπα Λιγκ η ΑΖ Αλκμααρ έχει σημειώσει τρεις νίκες, οι δυο ήρθαν φέτος, επί του Ατρόμητου (1-3) και της Μακάμπι Χάιφα (0-1). 11 στα 19 αυτά παιχνίδια έμειναν στο under.
Πέντε under σε ισάριθμα φετινά παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ μετρά η ΑΖ Αλκμααρ. Τρία από αυτά ήταν no goal, τα άλλα δυο goal.
Εξι over (τα πέντε goal/goal) στα εφτά πιο πρόσφατα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ. Εξαίρεση αποτελεί το 1-1 με τη Ρούμπιν Καζάν τον Δεκέμβριο του 2011.
Μία ήττα στα τελευταία εννιά παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, ανεξαρτήτως έδρας, έχει ο ΠΑΟΚ, πέρυσι τον Αύγουστο με 3-0 από τη Ραπίντ επί αυστριακού εδάφους. Εντός Τούμπας ο ΠΑΟΚ έχει μόλις δύο ήττες στους 16 τελευταίους αγώνες του στον θεσμό, από ΤΣΣΚΑ Μόσχας (0-1, 2011) και Ουντινέζε (0-3, 2012).
Τρία από τα οχτώ γκολ που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στον όμιλο έχουν σημειωθεί στις καθυστερήσεις των αγώνων. Πρόκειται για τα γκολ των Βούκιτς (2-1 με Σαχτάρ, εντός), Σαλπιγγίδη (1-1 με ΑΖ Αλκμααρ) και Κίτσιου (2-0 με Σαχτάρ, εκτός).
Τέσσερις διαδοχικές νίκες με goal/goal έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στον θεσμό, απέναντι σε Μπνέι Γεχούντα (4-1), Ραπίντ Βιέννης (2-1), Σαχτάρ Καραγκάντι (2-1) και Μακάμπι Χάιφα (3-2). Και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ και τελικά έκανε την ολική ανατροπή.
Από τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στον όμιλο ο ΠΑΟΚ στα τέσσερα το αποτέλεσμα ημιχρόνου ήταν 0-0, η δράση και τα γκολ ήρθαν στην επανάληψη. To Χ/1 δίνει απόδοση 4,00, διόλου ευκαταφρόνητη, αν συνυπολογίσουμε και τις απουσίες των Ολλανδών.
Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com