Κολομβία - Ελλάδα (3-0) Μουντιάλ 14-6-2014

Εάν κάποιος δεν έχει δει τον πρώτο αγώνα της Ελλάδας στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ και κρίνει από την ήττα με 3-0, θα σκεφτεί ότι η Κολομβία μας νίκησε πανεύκολα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι Έλληνες διεθνείς αδίκησαν την προσπάθειά τους, δέχτηκαν δύο... πάμφθηνά γκολ (5’ Αρμέρο, 58’ Γκουτιέρες) και πέταξαν τις δικές τους ευκαιρίες για να διεκδικήσουν τουλάχιστον
τον βαθμό της ισοπαλίας. Πιο σημαντική στιγμή για τη «γαλανόλευκη» ήταν το οριζόντιο δοκάρι του Φάνη Γκέκα στο 63’ που θα μπορούσε να μας βάλει ξανά «μέσα» στο παιχνίδι. Έτσι, στο 93' οι Κολομβιανοί έβαλαν και το... κερασάκι στην τούρτα.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 40χρονος Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Μαρκ Σιν Χερντ και τον Καναδό Τζόι Φλέτσερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί. Ο Γκάιγκερ έγινε διεθνής το 2008 και επελέγη για πρώτη φορά από τη FIFA για τελική φάση Μουντιάλ.
Μια άτυχη στιγμή του Μανωλά στο 5ο λεπτό αδίκησε την προσπάθεια της Εθνικής στα πρώτα 45 λεπτά, αφού η ελληνική ομάδα δεν έπαιξε απλώς ως ίση προς ίση απέναντι στην Κολομβία αλλά έφτασε στο σημείο να κλείσει το ημίχρονο έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ένα λεπτό νωρίτερα το πρώτο αξιόλογο σουτ του αγώνα είχε γίνει από τον Μανιάτη, με τον Οσπίνα να αποκρούει την προσπάθεια του Μανιάτη έξω από την περιοχή.

Στην επόμενη φάση, αλλά στην απέναντι εστία, ο Κουαδράδο ταλαιπώρησε τον για ακόμη μία φορά ευάλωτο αμυντικό Χολέβα και σέντραρε. Η μπάλα έφτασε στον Αρμέρο που σούταρε αδύναμα και χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, αλλά το πόδι του Μανωλά άλλαξε ελαφρά την πορεία της και αιφνιδίασε τον Καρνέζη, με τη «γαλανόλευκη» να δέχεται και στο τρίτο Μουντιάλ της ιστορίας της γκολ στα πρώτα λεπτά!

Οι διεθνείς, πάντως, δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την αρνητική εξέλιξη. Αντίθετα, με «άπλωμα» σε ολόκληρο το γήπεδο και πίεση στην μπάλα σε κάθε χώρο έφεραν σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους τους, χωρίς πάντως να κατορθώσουν να εκμεταλλευτούν κάποια από τις καλές στιγμές τους.

Η πρώτη εξ αυτών μόλις δύο λεπτά μετά το 0-1, με τον Σαμαρά να στέλνει την μπάλα στην περιοχή και τον Κονέ να βιάζεται για το σουτ και να αστοχεί, πεσμένος. Στο 28΄ νέα ευκαιρία, με τον Τοροσίδη να αστοχεί στην κεφαλιά μετά το φάουλ του Χολέβα, στο 37΄ ο Ιμπάρμπο γύρισε στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο «ξεχασμένος» Ροντρίγκες αστόχησε και στο 45ο λεπτό, από προσπάθεια του Γκέκα, το εξαιρετικό δεξί τεχνικό σουτ του Κονέ, που είχε αρχίσει να παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες, ανάγκασε τον Οσπίνα σε θεαματική όσο και σωτήρια επέμβαση.

Η αδράνεια των παικτών του Σάντος στη στημένη μπάλα του Τζέιμς Ροντρίγκες (57΄) πληρώθηκε πολύ ακριβά, καθώς στο κόρνερ του άσου της Μονακό ο Αγκιλάρ βρήκε και γύρισε την μπάλα, Καρνέζης και Χολέβας απλώς παρακολουθούσαν και ο Τεό Γκουτιέρες έκανε εύκολα το 2-0 από κοντά, σε άδεια εστία, σκοράροντας το 13ο γκολ στην 31η διεθνή συμμετοχή με τους «καφετέρος».

Η Ελλάδα είχε πάντως την ευκαιρία να μειώσει πολύ γρήγορα και να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά ο Γκέκας σπατάλησε φθηνά και εκνευριστικά την ασίστ του Τοροσίδη, όταν μόνος απέναντι στην εστία «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα, στο 63΄!

Ο Σάντος προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα», πέρασε τον Μήτρογλου στην κορυφή και τον Φετφατζίδη πίσω του ως επιτελικό, ανέβασε τον Τοροσίδη φέρνοντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μανιάτη αλλά ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε ως τη λήξη, εκτός από ένα καλό σουτ του Σαμαρά (85΄) που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οσπίνα, με τον Ροντρίγκες να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντσες - Παπασταθόπουλος, Σαλπιγγίδης

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1.Νταβίντ Οσπίνα, 2.Κρίστιαν Ζαπάτα, 3.Μάριο Γέπες, 6.Κάρλος Σάντσες, 7.Πάμπλο Αρμέρο (74΄ 4.Σαντιάγκο Αρίας), 8.Άμπελ Αγκιλάρ (69΄ 15.Αλεξάντερ Μεχία), 9.Τεόφιλο Γκουτιέρες (76΄ 21.Τζάκσον Μαρτίνες), 10.Τζέιμς Ροντρίγκες, 11.Χουάν Κουαδράδο, 14.Βίκτορ Ιμπάρμπο, 18.Χουάν Ζούνιγκα

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1.Ορέστης Καρνέζης, 2.Γιάννης Μανιάτης, 4.Κώστας Μανωλάς, 7.Γιώργος Σαμαράς, 8.Παναγιώτης Κονέ (78΄ 10. Γιώργος Καραγκούνης), 14.Δημήτρης Σαλπιγγίδης (57΄ 18.Γιάννης Φετφατζίδης), 15.Βασίλης Τοροσίδης, 17.Φάνης Γκέκας (64΄ 9.Κώστας Μήτρογλου), 19.Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 20.Χοσέ Χολέβας, 21.Κώστας Κατσουράνης
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν μία φορά, στις 5 Ιουνίου 1994 σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο των «Τζάιαντς» στη Νέα Υόρκη, παρουσία 65.000 θεατών και οι Κολομβιανοί είχαν νικήσει 2-0 με γκολ των Γκαβίρια (48΄) και Ρινκόν (58΄).
Πηγή: http://reviews.in.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com