Ρωσία VS Ν. Κορέα 1-1 (Μουντιάλ 2014)

Η εικόνα του αγώνα

Η Ρωσία δεν δικαιολόγησε το ρόλο του φαβορί. Ελλείψει Τζαγκόεφ, τον οποίο ο Καπέλο προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο, ήταν νωθρή και προβλέψιμη. Πάσες από τον ένα στόπερ
στον άλλο (Ιγκνασέβιτς-Μπερεζούτσκι) και στατικό παιχνίδι χαρακτήρισαν για μεγάλο διάστημα την εικόνα των Ρώσων και επέτρεψαν στους Κορεάτες να βγουν σταδιακά από το καβούκι τους και να διεκδικήσουν πράγματα.
Ο Σον ήταν δραστήριος, όχι όμως και ο Παρκ, με αποτέλεσμα το 0-0 μετά από 45 λεπτά ν' αντανακλά το τι συνέβη μέχρι εκείνο το σημείο. Από τη στιγμή πάντως που το συγκρότημα του Καπέλο αδυνατούσε να δημιουργήσει, λογικό ήταν οι Κορεάτες να κερδίζουν σε αυτοπεποίθηση. Ο Ακινφέεφ δεν ήταν σε καλή κατάσταση και φαινόταν στ' αντίπαλα σουτ τα οποία έδιωχνε ασταθώς. Πλήρωσε όμως την αδυναμία του αυτή στο 68', αφού η μπάλα του γλίστρησε στο σουτ του Κέουν Χου Λι και κατέληξε στα δίχτυα.
Μετά τον Τζαγκόεφ που από το 60' είχε ήδη πέσει στη μάχη, ο Καπέλο έπαιξε και το χαρτί του Κερζάκοφ. Οι δυο τους έδωσαν άλλη διάσταση στο παιχνίδι της Ρωσίας, προσέφεραν φρεσκάδα και νέες ιδέες. Μόνο που το 1-1 στο 74', από τον Ρώσο φορ, ήταν ό,τι περισσότερο πρόλαβαν να διορθώσουν. Τουλάχιστον το συγκρότημα του Καπέλο γλίτωσε την ήττα, η οποία θα μπορούσε να της δημιουργήσει τρομερά προβλήματα στη συνέχεια του ομίλου.

MVP

Ο Αλεξάντρ Κερζάκοφ ήρθε από τον πάγκο στο 71' και στο 73' σκόραρε. Όχι μόνο ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, αλλά κατόρθωσε με την εν γένει παρουσία του να ταράξει την άμυνα των Κορεατών.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ έκανε ένα ασυγχώρητο λάθος για το 1-0 της Ν.Κορέας, αλλά και ο Τσου Γιουνγκ Παρκ δεν πήγε πίσω. Επιθετικός που δεν τελείωσε φάση, δεν απείλησε και είχε 12/22 πάσες (55%), ήταν αχρείαστος. Γι' αυτό και αντικαταστάθηκε.

Σχόλιο

Η Ρωσία έπεσε στην παγίδα της "εύκολης πρεμιέρας". Υπνωτισμένη για 70 λεπτά, απειλήθηκε με ήττα και δεν έπεισε ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και σ' έναν όμιλο χωρίς ομάδα-φόβητρο. Τώρα ψάχνει τουλάχιστον μία νίκη για να προκριθεί.
Οι συνθέσεις
Ρωσία: Ακινφέεφ, Εσένκο, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ (72' Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Ζιρκόφ (71' Κερζάκοφ), Σαμέντοφ, Σάτοφ (60' Τζαγκόεφ), Κοκόριν
Ν.Κορέα: Γιουνγκ, Γιουν, Γ.Κιμ, Χονγκ (73' Χβουάνγκ), Γ.Λι, Κι, Τσ.Λι, Κου, Χαν, Τσ.Παρκ (56' Κ.Λι), Σον (84' Μπ.Κιμ)
Πηγή: http://www.contra.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com