Ισπανία VS Ολλανδία 1 -5 (Τελικό)

Εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2010 έψαχνε η Ολλανδία στην πρεμιέρα του β’ ομίλου του Μουντιάλ, ωστόσο ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δεν θα περίμενε ότι αυτή θα ερχόταν με το θριαμβευτικό 5-1 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και Κόσμου, Ισπανίας.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους
«οράνιε» οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άριεν Ρόμπεν, οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ ξεχώρισε και ο αριστερός μπακ Ντάλι Μπλιντ, με ασίστ στα δύο πρώτα τέρματα των Ολλανδών.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ισπανία που ήταν ανώτερη στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο 27’ με τον Τσάμπι Αλόνσο να μετατρέπει σε γκολ το αμφιλεγόμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ντιέγκο Κόστα. Όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα ήρθε η ισοφάριση για την Ολλανδία, με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να εκμεταλλεύεται με εξαιρετική κεφαλιά την ασίστ του Μπλιντ.
Το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή, ήταν αποκλειστικά ολλανδική υπόθεση και αυτό δεν άργησε να φανεί, με τον Άριεν Ρόμπεν να κάνει με ατομική ενέργεια το 53΄το 2-1. Έντεκα λεπτά αργότερα, σε μια φάση που θα συζητηθεί, οι «οράνιε» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με κεφαλιά του Ντε Φράι, με τους Ίβηρες πάντως να διαμαρτύρονται έντονα – και μάλλον δίκαια – για φάουλ πάνω στον Ίκερ Κασίγιας.
Κάπου εκεί όλα τελείωσαν για την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που στη συνέχεια έδωσε χώρους στην ταχύτατη Ολλανδία και το πλήρωσε με δύο ακόμη γκολ από τους Φαν Πέρσι (72’) και Ρόμπεν (80’), ενώ το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει κι άλλο, αν ο Κασίγιας δεν πραγματοποιούσε διπλή επέμβαση στα τελευταία λεπτά.
Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63’ Πέδρο), Τσάβι, Σίλβα (78’ Φάμπρεγας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63’ Τόρες)
Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι, Φλάαρ, Ντε Φράι (77’ Φέλτμαν), Γιάνμαατ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκούζμαν (62’ Βαϊνάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79’ Λενς)
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com