Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος: Σάββατο 23 Μαΐου - ΑΣΠΙΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

ΑΣΠΙΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

Ιστοσελίδα για το ποδόσφαιρο - αθλητισμό - στην Τερπνή, Σέρρες, Μακεδονία, Ελλάδα και όχι μόνο. LifeHot, Ομάδες ....

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

WORLD CUP ΜΌΣΧΑ 2018 – ΦΆΣΗ 16 ΈΩΣ ΤΕΛΙΚΌ

Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος: Σάββατο 23 Μαΐου

Ύστερα από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων ανάμεσα σε ΕΠΟ, ΟΤΕ TV και ΟΑΚΑ, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Ξάνθη ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 20.30Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος είχε προγραμματιστεί να
γίνει αρχικά στις 9 Μαΐου. Η Superleague ζήτησε από την ΕΠΟ να το πάει στις 16, διότι δεν είχε άλλη εμβόλιμη αγωνιστική. Εκεί υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες. Επενέβη, ωστόσο, το ΟΑΚΑ, το οποίο κατέστησε σαφές πως δεν είναι σε θέση να δοθεί τότε το στάδιο, μια και το διήμερο 14-15 Μαΐου είναι προγραμματισμένοι παγκόσμιοι σχολικοί αγώνες στίβου.
Προκειμένου να μην περάσουν και άλλο οι μέρες, η ημερομηνία πήγε στις 17 Μαΐου. Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Euroleague και ο ΟΤΕ TV επενέβη, αναφέροντας πως δεν επιθυμεί να μεταδώσει τον τελικό στις 17 Μαΐου, αλλά ούτε και στις 16 του μήνα, αφού όλα τα βλέμματα θα ήταν συγκεντρωμένα στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης και οι χορηγοί θα ασχοληθούν με το μπάσκετ.
Η Skoda Ξάνθη, αν το παιχνίδι γινόταν στις 16 του μήνα, ήθελε να προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 15 Μαΐου. Αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει λόγω των σχολικών αγώνων. Αφού λοιπόν έφτασε η ημερομηνία της 23ης Μαΐου, προκύπτει ΑΕΚ - Ηρακλής στις 24 Μαΐου, για τα play off της Football League. Βρέθηκε ωστόσο η ''χρυσή'' τομή και ο τελικός θα γίνει στις 23 Μαΐου, στις 20.30, στο ΟΑΚΑ.

UPDATE: ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ 23 ΜΑΪΟΥ

Περίπου 1 ώρα μετά το ρεπορτάζ του Sport24.gr η ΕΠΟ επιβεβαίωσε την πληροφορία που ήθελε τον τελικό του Κυπέλλου να διεξάγεται στις 23 Μαΐου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται το εξής: ''Το Σάββατο 23/5/2015 στο Ο.ΑΚ.Α. «Σπύρος Λούης» θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2014-15, μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ SKODA Ξάνθη. Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά:
-Το αίτημα του OTE, ο οποίος είναι χορηγός της διοργάνωσης αλλά έχει και τα δικαιώματα μετάδοσης (OTE TV), να μην συμπέσει η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων με τη διεξαγωγή του Final Four της Euroleague (15-17/5/23015), που έχει κάθε χρόνο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον,  ώστε όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο αίτημά του «να δοθεί η πρέπουσα προσοχή και η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση του φίλαθλου κοινού… με στόχο την πλέον επιτυχημένη διεξαγωγή και τηλεοπτική μετάδοση του πλέον σημαντικού αγώνα σε επίπεδο αγωνιστικής δράσης…».
-Την απάντηση της διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α «Σπύρος Λούης», όταν ο τελικός είχε οριστεί για την Κυριακή 17/5/2015 και είχε ζητηθεί η εγκατάσταση, ότι «το κεντρικό στάδιο είναι καταρχήν διαθέσιμο για την τέλεση του τελικού Κυπέλλου στις 17/5/2015, με δυνατότητα διάθεσης της εγκατάστασης από το Σάββατο 16/5/2015», χρονικό διάστημα που καθιστούσε αδύνατη την προετοιμασία του εν λόγω αγώνα''.
Πηγή:http://www.sport24.gr/football

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google+ Followers

ΆΡΘΡΑ ΓΙΑ WORLD CUP ΜΌΣΧΑ 2018