Γνωρίστε την ΤΕΡΠΝΗ Σερρών - Λήψη DRONE

H Τερπνή βρίσκεται στο Νομό Σερρών και έχει πληθυσμό 2.169 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Αποτελεί Δημοτική κοινότητα του Δήμου Βισαλτίας. Βρίσκεται 22 χλμ. δυτικά από τις Σέρρες, στους πρόποδες του όρους Βερτίσκου και σε υψόμετρο 80 μέτρων.

 Η ιστορία της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Όπως περιγράφει τον τόπο ο δρ Σιαμάκης Κωνσταντίνος, η Τερπνή δεν είναι σαν τα καμποχώρια που βαλτώνουν καταμεσίς στον κάμπο, ούτε κρέμεται στις βουνοπλαγιές. Δεν ζει στην απεραντοσύνη της θάλασσας, νιώθει όμως την ανοιχτωσιά του κάμπου καθώς ακουμπά τη ράχη του, σαν να στυλώνει στις πρώτες πλαγιές της Μοράβας.
 Απελευθερώθηκε από τους Τούρκους στις 22 Οκτωβρίου 1913, τέσσερις ημέρες πριν τη Θεσσαλονίκη. Την επόμενη χρονιά στις 17 Φεβρουαρίου 1913 σύμφωνα με τον Δρ Σιαμάκη ή δύο τρεις ημέρες αργότερα κατά το συγγραφέα κ. Μπαρτζούδη Γεώργιο δόθηκε η ηρωική και νικηφόρα μάχη στα Πλατανούδια κατά των Βουλγάρων. Εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος ήλθε στο φως από την αρχαιολόγο Μαριάννα Καραμπέρη τον Αύγουστο του 1993, ο οποίος παραμένει κλειστός και αναξιοποίητος για 26 ολόκληρα χρόνια μέχρι σήμερα το 2019.

Το βίντεο “Γνωρίστε την Τερπνή”  που θα παρακολουθήσετε περιλαμβάνει : Για περισσότερα στο https://panseraikos.gr,  κάντε κλικ ΕΔΩ.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr

Τερπνή, πολιτισμός,

αρχαία,  εργασία

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com